Ingefärsinfusion med citron: egenskaper och fördelar

Ingefärsinfusion med citron: egenskaper och fördelar
Leonardo Biolatto

Granskad och godkänd av läkaren Leonardo Biolatto.

Senaste uppdateringen: 13 april, 2023

En ingefärsinfusion med citron är ett hälsosamt hemgjort te. Ingefära är roten till en växt som tillhör familjen Zingiberaceae, känd inte bara för sin speciella smak och den kryddighet den tillför maten, utan också för de egenskaper och fördelar den medför hälsan i allmänhet.

I kombination med citron kan denna dryck toppa listan över huskurer för att lindra matsmältningsbesvär och stärka immunförsvaret. Nedan berättar vi mer om fördelarna med denna infusion.

Vilka fördelar får vi från citron?

Citron är en mycket mångsidig frukt när det kommer till matlagning, eftersom den passar till många rätter. Förutom att tjäna som dressing och som ingrediens i vissa maträtter har denna citrusfrukt flera hälsofördelar. Först och främst innehåller den vitamin C, som är viktigt för att skydda kroppen från fria radikaler.

Dessutom, enligt en publikation av National Institute of Health, förbättrar detta vitamin absorptionen av järn från vissa växtbaserade livsmedel och bidrar till att immunsystemet fungerar korrekt. Detta gör den idealisk för att skydda kroppen.

En recension publicerad i Chemistry Central Journal visar också att citrusfrukter har antiinflammatoriska egenskaper. Detta är bland annat viktigt för att lindra symptomen på kroniska inflammatoriska sjukdomar.

Ingefära infusion med citron.
Egenskaperna hos citron ligger i dess sammansättning rik på vitamin C.

Och ingefära, vilka fördelar ger den oss?

Ingefära är en av de mest populära kryddorna i världen, inte bara för smaken den ger mat, utan också för dess näringsvärde. Den används sedan länge för att förbättra matsmältning och lindra symtom på influensa och förkylning.

Utöver detta visar en artikel publicerad i Integrative Medicine Insights att konsumtionen av denna rot är ett effektivt och naturligt sätt att behandla illamående och kräkningar. Faktum är att många gravida kvinnor tar till dess fördelar för att förbättra detta tillstånd.

Dessutom, som framgår av en studie utförd på 4 628 personer i tidskriften Nutrition, kan daglig konsumtion av ingefära ha positiva effekter när det gäller att förebygga kardiovaskulär risk. Det kan minska förekomsten av arteriell hypertoni och kranskärlssjukdomar.

Ingefärsinfusion med citron: så tillagar du det

Ett av de bästa sätten att kombinera fördelarna med citron och ingefära är att förbereda en infusion. Denna tillagningsform är mycket effektiv när det gäller att få till oss alla egenskaper hos växter, örter, blommor och frukter. Dessutom är det enkelt att göra.

Ingredienser

  • 1 bit ingefärsrot, cirka 2 cm, utan skal (du kan skrapa bort skalet med en tesked)
  • 2 dl vatten
  • Saften av en halv citron
  • Honung (efter smak)

Tillagning

  • Skär ingefäran i skivor. Om du föredrar det kan du också riva den för att ytterligare förbättra drycken.
  • Värm sedan upp vatten i en liten kastrull och tillsätt ingefära och citronsaft.
  • När vattnet är varmt, innan det når kokpunkten, stäng av det och låt dra i 5 till 10 minuter.
  • Sila och servera varmt med en citronskiva. Om du vill kan du söta med honung.
  • Du kan dricka denna dryck upp till 3 gånger om dagen.

När ska man dricka ingefära infusion med citron?

Även om alla stunder är bra stunder för att avnjuta en varm dryck full av goda näringsegenskaper och hälsofördelar, finns det några rekommenderade situationer om du vill lindra symtom eller få extra energi.

Till exempel, för att påskynda ämnesomsättningen och bidra till ökad fettminskning, är det idealiska att dricka det på morgonen. Dessutom, om du dricker det före måltider bidrar det till den efterföljande matsmältningsprocessen.

Om du dricker det efter att du har ätit, förhindrar det ansamling av gaser. Slutligen, om du vill få en god natts sömn, drick det på kvällen innan du går och lägger dig.

Svart te med citron
Du kan avnjuta en ingefärsinfusion med citron när som helst på dagen, men olika tillfällen ger olika fördelar.

Du kanske är intresserad av: Tips för att förbättra matsmältningen

Möjliga negativa effekter av ingefärsinfusion med citron

Även om konsumtion anses säker i normala mängder, kan överdriven konsumtion av ingefära förvärra gastrisk reflux hos vissa människor. Dessutom kan det orsaka irritation i mun och svalg när du har druckit för mycket av det.

Du bör därför vara försiktig så att du inte dricker alltför för mycket av det. Kom ihåg att denna dryck inte är ett mirakelmedel, men kan fungera som ett tillskott och stöd för att hantera milda hälsotillstånd. Om du har frågor om du kan konsumera det är det bäst att rådfråga din läkare.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.