Hur man gör en detox med ingefära och äpple

Ansamlade toxiner i din kropp kan leda till negativa effekter på din hälsa. Därför är det bra att stärka ditt försvar med drycker som exempelvis en detox med ingefära och äpple.
Hur man gör en detox med ingefära och äpple

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

De toxiner som invaderar din kropp kan orsaka skador på olika organ. Avgiftning av din kropp hjälper till att återställa njurarna, levern och blodsystemet till normal funktion. För detta ändamål är det ett billigt och hälsosamt alternativ att ta hand om dig själv, och att lära dig hur man gör en detox med ingefära och äpple.

Varför samlar kroppen toxiner?

Vi är alla benägna att samla toxiner, eller gifter, i kroppen. Överdriven konsumtion av alkohol, kaffe och bearbetade livsmedel påverkar de cellulära funktionerna. Även förorenad luft och vissa mediciner kan orsaka detta.

Det finns flera symptom som visar på att det är dags att göra en detox. Om du känner dig svag, trött, orkeslös, eller lider av förstoppning eller andningsproblem, behöver du förmodligen en detox. Gör du inget åt symptomen, kan de vara början på allvarligare problem.

Dessutom kan kroppen själv också ackumulera toxiner orsakade av känslomässiga problem som bland annat överarbete, stress eller ångest. Förlusten av en närstående, en olycka eller dåliga nyheter kan göra att ämnen utsöndras som påverkar en känslomässigt bräcklig kropp.

Därför är det viktigt att leva en hälsosam livsstil och detoxa ibland.

Toxiner finns i många livsmedel

Toxiner finns i otaliga livsmedel. Vissa innehåller mer än andra, men kroppen har förmågan att eliminera en del.

Levern har ansvaret för denna uppgift. Detta organ tar upp toxiner eller proteiner, även kallade lipopolysackarider. Dessa omvandlar den till icke-komplexa ämnen som löses upp i vatten och kroppen senare gör sig av med.

När mängden skadliga element överstiger kroppens kapacitet är det viktigt att göra en detox.

Det är en bra idé att göra en detox en gång om året. Om du lär dig att göra denna detox med ingefära och äpple, har du en stor hjälp i kampen mot toxiner.

Hur man gör en detox med ingefära och äpple

Rengörande juicer är en bland många medicinska rekommendationer för att hantera problemet med toxiner. Frukt och medicinalväxter är bra ingredienser för dessa juicer.

Gör en detox med ingefära och äpple

Ingredienser

 • 2 stora gröna, ekologiska äpplen
 • 1 stor ekologisk citron
 • 1 tesked färsk riven ekologisk ingefära (5 g)
 • Vatten
 • Is

Tillagning

 • Skölj först äpplena och citronen väl.
 • Skär äpplet i små bitar och lägg i mixern.
 • Tillsätt citronsaften.
 • Därefter, tillsätt den rivna ingefäran till blandningen och blanda lite mer.
 • Servera den med is för att mildra ingefärans starka smak.
 • Vi rekommenderar att du dricker denna färska juice före frukost för att uppnå bättre rening och avgiftning.

Ett annat sätt att tillaga detox med ingefära och äpple

Ingredienser

 • 3 små, gröna ekologiska äpplen
 • Citronskal
 • 2 msk riven ekologisk ingefära (30 g)

Förberedelse

 • Gör juice på äpplena i en juicepress.
 • Blanda citronjuicen och den färska ingefäran med äppeljuicen i mixern.
 • Servera vid rumstemperatur. Det är bäst att dricka juicen på tom mage.

De goda egenskaperna hos ingefära och äpple

Nu när du lärt dig hur du gör en detox med ingefära och äpple kan du lätt dra nytta av de goda egenskaperna med helande juicer. De spelar en viktig roll för att eliminera toxiner från kroppen.

Ingefära, en medicinalväxt

Ingefära anses vara en växt med läkande egenskaper. Den används i många länder, och är en del av naturmedicinen. Man kan använda den som en ingrediens för att ge en speciell smak till sallader, juicer och traditionella maträtter.

detox med ingefära och äpple vitamin C 

C-vitamin för ditt försvar

Citron är rik på vitamin C, vilket stärker kroppens försvar och hjälper till att förebygga förkylningar och influensa. Det viktigaste är emellertid att den neutraliserar och eliminerar toxiner i kroppen.

Äpplen, en antioxidant

Äpplen är rika på quercetin, en antioxidant i form av en flavonoid, som hjälper till att eliminera fria radikaler. Det är en av de mest fördelaktiga frukterna för kroppen.

Ingefärans avgiftningskraft

Detox med ingefära och äpple är en idealisk blandning. Det hjälper kroppen att avgiftas naturligt genom att eliminera ansamlade toxiner. Dessutom stärker de ditt immunförsvar.

Sammantaget är att dricka en detox med ingefära och äpple på tom mage en utmärkt metod för att få en hälsosam kropp. Vi rekommenderar att du dricker en detoxjuice varje morgon.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Barreiro González G. Las enfermedades del trabajo: Nuevos riesgos psicosociales y su valoración en el derecho de la protección social. Universidad de León (2006)
 • Eresdeportista.com Te damos 10 razones para dejar de beber café por la mañana. [Online] Available at: eresdeportista.com/dieta-nutricion/te-damos-10-razones-para-dejar-de-beber-cafe-por-la-manana/

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.