Medicinalväxter

Medicinalväxter för att tappa vikt, förbättra matsmältningen, sänka kolesterolet, stödja immunförsvaret… Det finns en växt för allt, oavsett vilken sjukdom eller vilket hälsoproblem du lider av. I denna sektion förklarar vi vilka som rekommenderas, vad de används till och hur de kan nyttjas.

5 medicinska användningar för kryddnejlika

Är du medveten om att det finns många fantastiska användningar för kryddnejlika? Kryddnejlika har använts som medicinalväxt sedan antiken för att motverka vissa sjukdomar. De kommer från trädet Syzygium aromaticum och har egenskaper som främjar matsmältningssystemet och metabolismen.

Upptäck fördelarna och användningarna för rosmarin

Fördelarna och användningarna för rosmarin är många, och du kan använda dem i ditt dagliga liv. Rosmarin är en aromatisk buske som tillhör genuset Rosmarinus. Den är även medlem i myntafamiljen Lamiaceae, tillsammans med örter som oregano, timjan, basilika och lavendel.

Upptäck hälsofördelarna med te på mynta

Hälsofördelarna med te på mynta eller pepparmynta är många. Och det är inte bara utsökt, utan även avslappnande. De många fördelarna gör teet utmärkt för både ditt fysiska och mentala välmående. Men vad innehåller mynta som gör den så nyttig?

7 naturliga huskurer mot nervositet

Nervositet är ett tillstånd som kan ge upphov till symptom som ångest, stress, irritation och även hjärtklappning. Om du ofta lider av detta tillstånd bör du prova dessa 7 naturliga huskurer mot nervositet. 7 naturliga huskurer mot nervositet I den…

Sex naturliga hostmediciner med ingefära

Hostmediciner med ingefära är inte bara goda, utan även antibakteriella, antivirala och naturligt slemlösande, utöver att erbjuda många andra fördelar för din hälsa. Idag ska vi ge dig sex olika hostmediciner med ingefära, så att du kan bli av med…

Topp-fem hälsofördelar med aloe vera

Visste du att det finns otaliga hälsofördelar med aloe vera? Aloe vera är en växt som är känd sedan antiken tack vare dess positiva egenskaper. Än idag använder många gelén som extraheras från denna växt till många medel och kurer.