Ingefärs- och olivoljesirap som smärtlindrande medel

Denna sirap på ingefära och olivolja har smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att lindra smärta både vid extern applicering och konsumtion.
Ingefärs- och olivoljesirap som smärtlindrande medel

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Denna ingefärs- och olivoljesirap är en av de bästa huskurerna som finns för att lindra smärta. Effekten sitter i egenskaperna i beståndsdelarna. Blandningen är kraftfullt antiinflammatorisk och smärtstillande och ett effektivt diuretikum. Några av fördelarna är att den hjälper till att förbättra blodcirkulationen och behandla matsmältningsbesvär.

Ingefära kännetecknas också av sina regenerativa och lusthöjande egenskaper. Denna rot används som krydda i många olika kök och rätter. Dessutom används den ibland som en luftfräschare tack vare sin behagliga doft.

Mineraler, vitaminer och gingerol

Ingefära är en källa till kalcium, eteriska oljor, aminosyror, fosfor och vitaminerna B och C, så denna växt verkar stärkande för immunförsvaret. Dess aktiva ingrediens, gingerol, kan också bidra till minskad risk för äggstocks- och tjocktarmscancer. Den kan dessutom användas som effektivt slemlösande medel vid bronkit, astma, influensa och andra sjukdomar i andningsvägarna.

Om du vill undvika att  ta smärtstillande medel är denna ingefärs- och olivoljesirap ett perfekt alternativ för smärtlindring. Tack vare dess vätskedrivande egenskaper avlägsnar den vätskeöverskott i lederna, vilket minskar inflammation.

Ingefära: Perfekt för mage och tarmar

Därutöver är ingefära ett bra hjälpmedel vid behandling av dyspepsi, gaser, magkramper och matsmältningsbesvär. Denna sirap är perfekt vid fall av matförgiftning, tarminfektioner och även bakteriell dysenteri.

Ingefärs- och olivoljesirap som smärtlindring

Tillaga en ingefärs- och olivoljesirap

Ingredienser

 • 2 1/2 dl riktigt färsk ingefära (ca 150 g)
 • 2 1/2 dl olivolja (250 ml)

Instruktioner

 • Börja med att tvätta ingefäran väl och låt den torka i två timmar.
 • Förvärm ugnen till 150° C
 • Häll sedan olivoljan i en ugnsform.
 • Skär ingefäran i bitar för att riva den, låt skalet vara kvar.
 • Lägg sedan den rivna ingefäran i ugnsformen med olivoljan och blanda väl.
 • Ställ in i ugnen och ugnsbaka i två timmar.
 • När blandningen sedan svalnat, häll den genom en saftduk för att filtrera bort ingefärsbitarna. Sila tills det inte finns någon olja kvar i duken.
 • Förvara i flaskor på en sval, torr plats. Sirapen håller upp till sex månader.

Olika användningsområden

Det är viktigt att dosera rätt av denna ingefärs- och olivoljesirap för effektiv smärtlindring, denna beror på sjukdomen. Ingefärsolja kan vara till hjälp när du lider av olika besvär. Dessutom verkar dess lukt bortstötande mot myggor och andra insekter som sprider sjukdomar.

Ingefärs- och olivoljesirap mot artrit och muskelsmärta

Lindra smärta med ingefärs- och olivoljesirap

För att liva upp både sinnet och kroppen kan du konsumera två till tre droppar av denna ingefärs- och olivoljesirap om dagen. Om du vill lindra artrit eller muskel- och ryggsmärta, massera in två till tre droppar över det smärtande området.

Vi rekommenderar också att du samtidigt konsumerar tre droppar om dagen.

Ingefärs- och olivoljesirap hjälper med allt från gaser till bronkit

 • Om du har diarré eller gaser, massera in en droppe över buken.
 • Om du har besvär i halsen eller bihålorna, rekommenderar vi att du droppar tre droppar av sirapen i ett ångbad. Placera ansiktet ovanför och täck med en handduk och andas in med djupa, långsamma andetag. Sirapen hjälper till att bekämpa bronkit, astma, hosta, dyspné och influensa. Den kan också hjälpa till att avlägsna slem från lungorna och halsen.
 • Som skönhetsmedel kan du använda sirapen genom att applicera tre droppar på de drabbade områdena för att minska rynkor och hudbristningar. De regenerativa egenskaperna hos ingefäran hjälper till att reparera skadad hud.

Hjälper i kampen mot kolesterol och hypertoni

Denna ingefärs- och olivoljesirap minskar risken för högt blodtryck. Den hjälper också till att bekämpa dåligt kolesterol (LDL) i blodet samt minskar risken för blodproppar och åderförkalkning. Detta är perfekt vid behandling av hjärtsjukdomar.

Den har även många fler fördelar. Vanan att ta mellan två och fyra droppar av denna ingefärsolja om dagen kan bidra till att minska risken för kroniska sjukdomar.

Oförklarliga fördelar med ingefärs- och olivoljesirap

Som du kan se finns det många fördelar med ingefära. Det är ett kraftfullt naturligt medel som kan användas för att behandla många olika besvär. Antioxidanterna, vitaminerna och mineralerna i denna rot gör det till en idealisk hälsokur.

Ta denna ingefärs- och olivoljesirap för att hjälpa till med smärtlindring. Du kan enkelt och behändigt tillaga den själv med vanliga redskap och ingredienser som är lätta att hitta.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Rhode, J., Fogoros, S., Zick, S., Wahl, H., Griffith, K. A., Huang, J., & Rebecca, J. R. (2007). Ginger inhibits cell growth and modulates angiogenic factors in ovarian cancer cells. BMC Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1186/1472-6882-7-44
 • Jeong, C. H., Bode, A. M., Pugliese, A., Cho, Y. Y., Kim, H. G., Shim, J. H., … Dong, Z. (2009). [6]-Gingerol suppresses colon cancer growth by targeting leukotriene A 4 hydrolase. Cancer Research. https://doi.org/10.1158/0008-5472.CAN-09-0491

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.