Näringsintag

Ger du din kropp allt den behöver näringsmässigt? Ibland leder vissa dieter till näringsbrister, vilket i sin tur kan resultera i sjukdom, trötthet och andra tillstånd. I denna sektion lär vi dig vilka livsmedel som är nyttigast och vilka koster samt vanor som du bör anamma för att möta alla dina behov.

Egenskaper hos och fördelar med pektin

Pektin är ett vegetabiliskt protein i frukt som i kombination med vatten bildar en gel. Det verkar förtjockande när det kombineras med socker eller syrorna i socker. Men vad finns det egentligen för fördelar med pektin?

Borde vi äta fem måltider om dagen?

Du har förmodligen hört att man bör äta fem måltider om dagen, antingen för att tappa vikt eftersom det snabbar på metabolismen, eller för att man inte kommer känna sig hungrig om man äter var tredje timme. Men stämmer det?…

Upptäck guavans otroliga egenskaper

Denna läckra karibiska frukt har alltför många egenskaper för att kunna tas upp i en enda artikel. Man skulle kunna säga att det är en av de mest helande frukterna som finns. Vill du upptäcka guavans otroliga egenskaper? Missa inte denna…

Farliga dieter och deras varningstecken

Farliga dieter för att tappa vikt snabbt utan vetenskaplig basis florerar friskt i dagens värld. Men istället för att hjälpa dig så kan dessa dieter med ”magiska” ingredienser leda till allvarliga hälsoproblem. Idag vill vi tala lite om dem.