Moderskap

Denna sektion har de bästa tipsen, den mest användbara faktan och den senaste vetenskapen om graviditet och föräldraskap. Matning, sjukdom, emotionell hantering, konfliktlösning, kommunikation med tonårsbarn… Allt du någonsin undrat om moderskap finns i denna sektion.

Fyra sätt att träna under graviditeten

Om du är gravid är det av naturliga skäl viktigt att komma ihåg att liv och kropp kommer förändras, och därmed även din livsstil. Många undrar till exempel: går det att träna under graviditeten? Svaret är turligt nog: absolut!

Barnen som överbelastas med aktiviteter

I denna tidsålder måste vi skänka en tanke åt barnen som överbelastas med aktiviteter på ”fritiden”. De flesta curlingföräldrar menar väl och tror att de gör vad som är bäst för deras barn. Dessvärre inser de inte skada de åsamkar…

Doman-metoden för att lära ut läsning

Det är möjligt för ett barn under tre att lära sig att läsa. Om denna idé fascinerar dig kanske du vill veta mer om Doman-metoden. Det är ett erkänt sätt att lära småbarn att läsa.

Fem sätt att öva stavning med ditt barn

Att lära sig att skriva och reglerna för att göra det korrekt är ett av de mest komplexa stadierna ett barn måste genomgå. Därför är det viktigt att öva stavning med ditt barn hemma.

Tips för att åka till stranden med barnen

Det räcker inte att sätta på baddräkt och sandaler samt packa smörgåsar och dricka i en kylväska om man vill gå till stranden med barnen. Det får inte bara vara en oförglömlig upplevelse, utan även en säker sådan.

Fem säkra läkemedel att ta under graviditeten

Att känna till vilka läkemedel som är säkra under graviditeten är en stor fråga, eftersom vissa mediciner kan skada fostret. Graviditeten är en av de mest betydelsefulla upplevelserna i en kvinnas liv. Från och med befruktningen påbörjar kroppen en naturlig förändringsprocess.

Fakta om och diagnostisering av druvbörd

Under graviditeten kan flera ändringar inträffa som gör det nödvändigt att skrida till omedelbar handling. Idag ska vi därför tala om diagnostisering av druvbörd. Har du hört talas om detta tillstånd? Nedan ska vi förklara vad det är samt vilka…

7 för- och nackdelar med att barn använder smartphones

Mobiltelefoner spelar en allt större roll i våra barns liv. Föräldrar, lärare, psykologer, teknologer, annonsörer, tillverkare och affärsmän har olika syn på ämnet. Men vilka är för- och nackdelarna med att barn använder smartphones? I denna artikel ska vi ta en…

Hur man får barn att intressera sig för läsning

Vill du veta hur man får barn att intressera sig för läsning? Det är trots allt en väldigt berikande och hälsosam hobby för alla åldrar. Barn kan njuta av individuellt läsande som en möjlighet att lära och underhålla sig.

Behandling av hypotyreos under graviditet

Behandlingen av hypotyreos under graviditet är i grund och botten samma behandling som för icke-gravida. Eftersom personen är gravid kommer man dock följa upp mer för att säkerställa att inga komplikationer sker.

Fem tips för en perfekt babyshower

”Babyshowers” har funnits i USA i decennier, men på senare år har de även spridits till resten av världen, mycket tack vare Hollywood-kändisar. Idag vill vi ge dig några tips för att anordna en perfekt babyshower.

Åtta fördelar med att rita för barn

Det finns många fördelar med att rita för barn. Det är trots allt ett perfekt sätt att utveckla motoriska och mentala färdigheter. Det stärker även den psykologiska, känslomässiga och utforskningsmässiga utvecklingen.

Hur man känner igen ett begåvat barn

Ett begåvat barn förstår och hanterar verkligheten på ett annorlunda sätt. Tyvärr så leder barnets förmågor ofta till att det blir missförstått. Vissa kanske anser att ett barn som är bra i skolan eller som lyckas inom olika områden är…