Graviditet

Vad sker i kroppen under varje trimester? Vad bör jag äta när jag är gravid? Vilken träning är bäst? Hur kan jag återkoppla med min bebis under denna tid. Vi ska besvara dessa och andra graviditetsfrågor i denna sektion av Steg för hälsa.

Vad är syftet med förlossningskurser?

Befinner du dig i de avslutande skedena av din graviditet och känner dig rädd såväl som orolig? Då kanske en förberedande kurs kan vara något för dig. Men vad är syftet med förlossningskurser? Kom ihåg att dessa känslor är vanliga hos…

Momnesi hos nya mödrar: vad är det?

Många kvinnor klagar över minnesförlust när de är gravida. Men är momnesi hos nya mödrar myt eller verklighet? Olika studier har publicerats som påpekar existensen av förändringar i hjärnan hos blivande mödrar. Omstruktureringen ifråga börjar under graviditeten och utförs fortfarande två…

Fem tips för en perfekt babyshower

”Babyshowers” har funnits i USA i decennier, men på senare år har de även spridits till resten av världen, mycket tack vare Hollywood-kändisar. Idag vill vi ge dig några tips för att anordna en perfekt babyshower.

Så kan du räkna ut dina fertila dagar

För att bli gravid måste man veta vilka dagar man är fertil. Samma sak gäller när man vill undvika det. Att räkna ut dina fertila dagar med 100% exakthet är dock inte möjligt. Kom ihåg att det alltid är en uppskattning.