Tvillingar födda olika år, den ena 2021 och den andra 2022

Ett intervall på 15 minuter gjorde att dessa två tvillingar föddes olika år, till stor upprymdhet för föräldrar och sjukvårdspersonal.
Tvillingar födda olika år, den ena 2021 och den andra 2022

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 17 maj, 2023

Medan de allra flesta människor njuter av ledigheten den 31 december med sina familjer, upplever många andra ett av de bästa ögonblicken i sitt liv. Detta är vad som hände med Fatima Madrigal och Robert Trujillo, ett gift par bosatta i Kalifornien, som i detta nämnda ögonblick var redo att välkomna två bebisar. De väntade tvillingar , men vem kunde ha trott att de skulle få tvillingar födda i olika år?!

Fatima påbörjade sin förlossningsprocess under dagen och när årets sista timmar närmade sig var hon redo att föda. Men det överraskande resultatet gjorde hennes förlossning till en sensation på sjukhuset.

Kvinnan som fick tvillingar födda i olika år.

Här är vad som hände på natten som de inblandade föräldrarna och läkarna aldrig kommer att glömma.

Tvillingar födda olika år

Klockan 23.45 på natten den 31 december födde Fatima Alfredo sitt första tvillingbarn. Han föddes utan komplikationer och vägde 2 700 gram.

Därefter inträffade händelsen som fångade allas uppmärksamhet på sjukhuset. Aylín, den andra av tvillingarna, kom till världen 15 minuter efter sin bror.

Som ett resultat uppstod en situation som nästan aldrig inträffar. Den första tvillingen kom till världen 2021, medan den andra kom till världen 2022.

Detta är exceptionellt, eftersom tvillingar vanligtvis har samma födelsedag. Men dessa två kommer inte bara att fira sina födelsedagar olika dagar och månader, utan också under olika år.

Natividad Medical Center kunde inte dölja sin upprymdhet över denna exceptionella händelse. De delade händelsen på sitt Twitterkonto där de välkomnade Aylín som det första barnet som föddes 2022 och förklarade att sannolikheten för denna typ av fall är 1 på 2 miljoner.

Några tvillingar.

Dessutom berättade Ana Abril, en av de läkare som ansvarade för förlossningen, att detta var en av de mest spännande förlossningarna i hennes karriär. De två barnen kom till världen friska och var stjärnorna i en ikonisk händelse.

För föräldrarna var det det bästa sättet att avsluta och påbörja ett år

Du kanske också är intresserad av: X- och Y-kromosomer: könens genetiska ursprung

Slutlig reflektion

Förlossningar är extraordinära ögonblick för föräldrar och vårdpersonal. Tillsammans ger de allt för att sörja för barnets välbefinnande och de kan vara de främsta vittnena till aldrig tidigare skådade situationer.

Och i denna spännande situation är det som om den andra bebisen bara väntade på att klockan skulle slå midnatt på nyårsafton, för att födas under de första sekunderna av ett helt nytt år.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Oliveira N. Bove M. Hola, bebé [Internet]. Uruguay: UNICEF; 2019. [citado en enero 5 de 2022].

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.