Hur kan ditt ansikte reflektera din hälsa?

Ibland upplever vi diverse förändringar i vårt ansikte, som finnar eller fläckar, som kan indikera att några av våra interna organ inte fungerar som de ska.

De olika förändringar som kan inträffa i våra ansikten kan vara tecken på att något inte står rätt till med kroppen. Trots att många av dessa förändringar kan vara på grund av hormonändringar, utsättning för extrema klimat, användning av läkemedel eller livsmedel samt andra faktorer har vissa studier visat att plötsliga ändringar utan anledning kan vara varningstecken om vår hälsa.

Om du inte menstruerar och inte utsätts för några andra faktorer som är kända för att orsaka finnar eller hudfläckar då och då måste vi uppmärksamma andra möjliga anledningar. Tänk dig att ditt ansikte är en karta, för vi kan titta på problemet och ta reda på hur vi kan fixa det.

Nedan finner du en guide som visar 14 områden i ansiktet som kan reflektera vad som händer i din kropp. Ta en titt på områdena som markerats med nummer för att hitta problemet.

1 och 2. Påverkad zon: Matsmältningssystemet

Om du lagt märke till finnar, pormaskar eller fläckar i områdena markerade 1 och 2 är det möjligt att ditt matsmältningssystem inte fungerar som det ska. För att rätta detta problem måste du minska konsumtionen av skräpmat och överdrivet feta livsmedel, samt undvika salt och öka din vattenkonsumtion.

3. Påverkad zon: Levern

Om det drabbade området är 3 är det möjligt att din lever inte fungerar som den ska på grund av ansamling av gifter och konsumtion av substanser som är skadliga för din hälsa. Vad du bör göra är att undvika alkohol, skräpmat och laktos. Istället ska du konsumera frukt och grönsaker, helst råa. Det är även rekommenderat att genomgå en naturlig leverrensning.

4 och 5. Påverkad zon: Njurarna

Allt som inträffar runt ögonkonturerna, inklusive mörka cirklar, kan vara på grund av uttorkning och felande njurar. Av denna anledning är det viktigt att öka din konsumtion av vatten, undvika salt och äta mer livsmedel med vätskedrivande egenskaper.

6. Påverkad zon: Hjärtat

Detta är en av de zoner där akne och pormaskar orsakade av vanliga problem oftast dyker upp. Men när de visar sig plötsligt och är svåra att eliminera kan det vara en reflektion av hjärtproblem. För att bekämpa detta problem bör du eliminera skadliga livsmedel som natrium och fett från din diet, såväl som kryddstarka livsmedel. Istället ska du öka intaget av omega 3-fettsyror, helst från växter.

7 och 8. Påverkad zon: Njurarna

Återigen kan det vara njurarna som inte fungerar på grund av ansamling av restprodukter, vätskeretention eller uttorkning. För att lösa detta bör du dricka mer vatten och undvika kaffe, läsk och alkohol.

9 och 10. Påverkad zon: Andningssystemet

Dessa zoner reflekterar vissa typer av allergier eller kroniska andningsproblem, till exempel astma. Det är ett område som är väldigt känsligt för fläckar och andra förändringar på grund av rökning. För att lösa detta ska du sluta röka, öka ditt intag av färska livsmedel och minska konsumtionen av socker.

11 och 12. Påverkad zon: Hormonerna

I detta område reflekteras oftast hormonförändringarna som inträffar under menstruation. Trots att det för många är oundvikligt kan det minskas med en hälsosam diet, träning, tillräckligt med sömn, att dricka mer vatten, att tvätta ansiktet ofta samt undvika att äta irriterande livsmedel.

13. Påverkad zon: Magen

Detta området kan indikera matsmältningsproblem; att din grovtarm inte fungerar som den ska eller att du lider av förstoppning. För att bekämpa detta problem är det rekommenderat att öka din konsumtion av fibrer, vilket hittas i frukt, grönsaker och spannmål.

14. Påverkad zon: Stress

Om du lagt märke till konstigheter i detta område av ansiktet är det möjligt att din kropp behöver vila och tid att återhämta sig. Stress kan leda till diverse hälsoproblem om du inte uppmärksammar den. För att bekämpa detta problem rekommenderas det att du tar dig tid att slappna av eller ta en tupplur, samt dricka mer vatten.

Kom ihåg!

Det finns olika anledningar till varför ditt ansikte kan drabbas av finnar eller fläckar. Anledningarna som nämns här är bara ett fåtal möjligheter, och därför är det bäst att tala med en läkare för att fastställa om dina ansiktsproblem är på grund av dessa problem eller något annat.

Kategorier: Nyfiken på Tags:
MER FÖR DIG