10 livsmedel som bekämpar astma

10 livsmedel som bekämpar astma

Senaste uppdateringen: 11 april, 2019

Astma är en kronisk sjukdom som påverkar en persons andningssystem. Även om det fortfarande inte finns något botemedel mot astma kan du kontrollera och bekämpa astma med vissa mediciner. Du kan också lindra astman genom att äta vissa livsmedel. Det är anledningen till att vi kommer föreslå 10 livsmedel som bekämpar astma nedan.

1. Avokado

Avokado är ett utmärkt alternativ för astmatiker, särskilt de vars astma förknippas med nötallergi. Dessutom innehåller avokado glutation – ett ämne som skyddar cellerna från fria radikaler. Frukten har också en avsevärd avgiftande förmåga.

2. Broccoli mot astma

Brocolli mot astma

Nyligen genomförda studier antyder att äta broccoli ofta hjälper astmatiker att undvika effekterna av denna sjukdom. Studier har också visat att om man äter broccoli kan man förhindra inflammation i luftvägarna och det kan även bidra till att eliminera fria radikaler.

3. Äpplen

Äpplen är en annan naturlig produkt som har positiva effekter för astmatiker. Experter säger att detta beror på att äpplen har en stor mängd bioflavonoider. Dessa bioflavonoider, inklusive quercetin som är ett naturligt antihistamin, fungerar antiinflammatoriskt för andningsvägarna.

4. Bananer

Skivade bananer

De kan hjälpa människor att andas bättre, vilket är skälet till att de rekommenderas för astmatiker. Bananer innehåller pyridoxal, allmänt känd som vitamin B6. En av funktionerna hos detta ämne är att det mjukgör den bronkiala muskulaturen.

5. Ingefära

Astmatiker kan också äta ingefära. Specialister säger att ingefära innehåller antiinflammatoriska substanser som hjälper till att behandla astma. I själva verket säger de att det är dessa substanser som ger ingefära dess karakteristiska smak.

6. Spenat

Färsk spenat

Spenat är mycket hälsosam mat. En ny studie visar att dess fördelar inkluderar att den hjälper till att förhindra astma. Detta borde inte förvåna dig eftersom denna växt innehåller en stor mängd näringsämnen och vitaminer som är väsentliga för en välfungerande kropp.

7. Rosmarin

Tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper och antioxidanter är rosmarin en ört som är ytterst rekommenderad för astmatiker. Som ett resultat kan du hålla din andning frisk med rosmarin. Den håller dina luftvägar öppna.

8. Solrosfrön

Solrosfrön har olika näringsämnen och egenskaper som är bra för att förhindra astma. Bland dessa finns E-vitamin, kalium och magnesium. Dock bör vissa människor vara försiktiga eftersom man kan vara allergisk mot solrosfrön.

9. Mynta

Färsk mynta

Mynta har olika egenskaper som frigör dina luftvägar, vilket är till stor hjälp för människor som lider av astma. I själva verket används mynta i allmänhet i läkemedel för behandling av luftvägssjukdomar.

10. C-vitamin

En bra rekommendation för astmatiker är att äta mat som är rik på C-vitamin. Som ni säkert vet har denna vitamin många fördelar för hela kroppen inklusive dina andningsvägar, samt extraordinära antiseptiska effekter.

Detta kanske intresserar dig
Bekämpa astma naturligt med dessa 7 livsmedel
Steg för HälsaLäs det Steg för Hälsa
Bekämpa astma naturligt med dessa 7 livsmedel

Astma är en sjukdom som orsakas av att luftvägarna dras ihop. I den här artikeln presenterar vi sju naturliga sätt att bekämpa astma.  • al-Sereiti, M. R., Abu-Amer, K. M., & Sen, P. (1999). Pharmacology of rosemary (Rosmarinus officinalis Linn.) and its therapeutic potentials. Indian Journal of Experimental Biology.
  • Townsend, E. A., Siviski, M. E., Zhang, Y., Xu, C., Hoonjan, B., & Emala, C. W. (2013). Effects of ginger and its constituents on airway smooth muscle relaxation and calcium regulation. American Journal of Respiratory Cell and Molecular Biology. https://doi.org/10.1165/rcmb.2012-0231OC