Hur man gör en ansiktsmask på bananer

Hur man gör en ansiktsmask på bananer
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Har du provat använda frukt som skönhetsmedel? Till exempel en ansiktsmask på bananer?

Bananer innehåller en mängd egenskaper som är viktiga för hudens hälsa och skönhet. Det är den perfekta frukten att göra ansiktsmasker på och att förebygga plågor som akne. En ansiktsmask på bananer kan också bromsa uppkomsten av rynkor och är mycket fördelaktig när det handlar om att läka vissa hudpartier drabbade av sjukdomar såsom psoriasis.

Om du är ute efter en naturlig, enkel och prisvärd behandling för att få len hud som är fri från orenheter så har du kommit rätt.  Du behöver inte söka vidare. Allt du behöver är banan och lite honung.

Gör en ansiktsmask på bananer för välmående hud

Gör en ansiktsmask på bananer

Det vanligaste sättet att använda banan i skönhetsbehandlingar är i en ansiktsmask. Den gör man genom att mixa bananer till en slät puré.  När du är klar applicerar du masken på ansiktet och låter den verka i 20 minuter. Sen tvättar du med varmt vatten och torkar huden med en ren handduk.

Bananer är rika på kalium och det gör dem utmärkta att använda för att förebygga rynkor och att hjälpa till att minimera redan existerande rynkor. Du gör en bananpuré och blandar i en matsked honung. Vänta tills smeten blir brun i färgen. Tvätta ansiktet noga innan du applicerar masken på hela ansiktet också på huden under ögonen. Låt den verka i 30 minuter och tvätta med varmt vatten efteråt.

Den här ansiktsmasken kan du använda minst 3 gånger i veckan. Om du vill kan du använda den oftare.

Bananskal fungerar också!

Bananskal är rika på antioxidanter, mineraler och vitaminer vilket innebär en mängd nyttigheter för huden. Exempelvis kan du behandla ett insektsbett genom att gnida ett bananskal på bettet, då slutar det snart att klia. Det hjälper också till att läka sår fortare. I vissa fall kan det hjälpa till att bli av med vårtor. Lägg en bit bananskal på det drabbade området varje kväll och vänta i fem till tio minuter.

Bananskal är också relativt effektivt när det gäller att få utbrott av akne att försvinna. Det kan få utbrotten att helt försvinna utan att lämna några märken på huden. Du bör använda behandlingen varje kväll och inte sluta förrän problemen är helt borta. Du kan också använda den här metoden för att minska symptomen från psoriasis.

Detta kanske intresserar dig
Motverka psoriasis med naturliga kurer
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
Motverka psoriasis med naturliga kurer

Visste du att man kan motverka psoriasis med naturliga kurer? Det är en kronisk sjukdom som är svår att behandla och vanligtvis blir värre med ålde...


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.