3 goda infusioner som främjar matsmältningen

Efter en tung måltid rik på fett och proteiner finns det inget bättre än ett örtte som underlättar matsmältningen. Du har flera alternativ att välja mellan. Denna artikel kommer att gå igenom några av de mest effektiva infusionerna du kan dricka för att magen inte ska kännas ”tung” efter måltider.

Ingefärste

Ingefära är känt för sina gastronomiska användningsområden. De primära aktiva ingredienserna (gingerol, shogaol och andra) kan dock användas på flera olika sätt inom naturmedicin. Dessa ingredienser påverkar magen och ger följande effekter:

  • Stimulerar utsöndring från bukspottkörteln och gallblåsan, vilket främjar matsmältningen.
  • Minskar känslan av ”tung” mage.
  • Förebygger dyspepsi så du slipper svullen buk och gaser.
  • Förebygger illamående och kräkningar.

Det är därför en kopp ingefärste efter måltiden är perfekt för en bra matsmältning.

Här är ett recept på en läcker infusion med ingefära, kamomill och citron: Koka en halv citron skuren i skivor i 1 liter vatten. Stäng av värmen efter några minuter och tillsätt skalade ingefärsbitar (så mycket som du önskar) och några påsar med kamomillte. Låt dra i några minuter, sila och söta med honung eller stevia.

Kamomill: en annan kraftfull matsmältningsinfusion

Kamomill
Kamomill är en annan ört som är vida känd för sina medicinska egenskaper. I tillägg till sin lugnande effekt kan kamomillte efter lunch eller middag också hjälpa dig att känna dig ”lättare”. Kamomills aktiva ingredienser förebygger mag- och tarminflammation, hjälper till att förhindra gasbildning liksom att lindra tung mage.

Här är ett bra recept på kamomill- och myntainfusion, vilket är en utmärkt kombination av matsmältningsörter: koka lite vatten och lägg en handfull kamomill och mynta i en kopp. Häll vattnet i koppen och låt dra i fem minuter. Sila och sockra efter smak.

Boldo och dess egenskaper

Boldoinfusion har en mycket unik smak och är också en av de mest populära teerna att dricka för att underlätta matsmältningen. Denna dryck stimulerar leverfunktionen och gallblåsans utsöndring, vilket gör det lättare att smälta fet mat. För att stärka denna effekt, kombinera boldote med mynta, kamomill eller dragon.

Här är ett recept för att bereda en läcker boldoinfusion: Koka lite vatten och tillsätt några boldoblad. Om du föredrar kan du även lägga i några myntablad tillsammans med dragon eller kamomill. Låt dra i några minuter, sila, sockra (efter smak) och servera.

Så nu har du flera alternativ för trevliga testunder efter maten. Dessa matsmältningsfrämjande infusioner gör att du kommer att känna dig mycket lättare efter en tung måltid. Varför inte avnjuta en kopp på en gång?

MER FÖR DIG