8 hälsosamma skönhetstips inför en viktig dejt

Även om vi ofta tänker att vår makeup är det viktigaste är det absolut nödvändigt att vi trivs med vår egen hud för att kunna visa upp skönheten inom oss.
8 hälsosamma skönhetstips inför en viktig dejt

Senaste uppdateringen: 26 februari, 2019

Har du en viktig dejt i helgen? Vill du se bra ut – naturlig och också genuint hälsosam? Oroa dig inte, för idag kommer vi ge dig några enkla tips som gör att du kommer se strålande ut.

Skönhetstips inför en viktig dejt

1. Återfuktad hy

Det är viktigt att börja förbereda dig för din dejt en dag eller två i förväg. Och med mjuk, smidig och återfuktad hud kommer du verkligen glänsa. Din makeup ser också bättre ut om din hud är väl förberedd; du får färre brister att dölja samt ett naturligare och mer tilltalande utseende.

Så hur gör du det?

Två dagar innan din viktiga dejt bereder du följande kur och använder den två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen. Du behöver fyra matskedar fruktkött från pumpa som du först kokar och mosar. Därefter blandar du pumpan med en matsked honung, en matsked olivolja, en halv matsked mjölk och en matsked aloe vera-gel i en liten skål. När du har en slät kräm applicerar du den därefter i ansiktet och låter den verka i 20 minuter. Skölj slutligen med vatten. Upprepa två gånger om dagen och se hur återfuktad och fräsch din hud blir.

2. Hår som är glänsande, mjukt och silkeslent

Långt hår
Du vill se naturligt vacker ut. För att lyckas med det vill du att ditt hår ska vara glänsande och mjukt och också ha volym. Två dagar innan din viktiga dejt bör du därför applicera följande hårinpackning en gång om dagen.

Du behöver bara en avokado, två droppar mandelolja och två droppar kokosolja. Kokos- och mandelolja är utmärkta för att återställa skadat hår. De kan hittas i hälsokostbutiker och skönhetssalonger. Blanda alla ingredienser i en liten skål och applicera därefter i fuktigt hår. Låt verka i 20 minuter innan du sköljer med varmt vatten.

3. Fantastiska ögon

Skinande ögon

Glittrande ögon inramade av starka och fylliga ögonfransar är en annan aspekt av ansiktet du verkligen vill visa upp. För att få till det är allt du behöver denna enkla kur med vaselin och ricinolja två dagar före. På kvällen innan du går till sängs masserar du dina ögonlock med lite vaselin och en droppe ricinolja. Lämna det på tills morgonen och du kommer märka hur dina ögon lyser.

4. Mjuka och fylliga läppar

Friska läppar

Läppar blir ibland torra och spricker, med död hud som syns när du sätter på läppstift. Vad kan du göra? Återigen rekommenderar vi att du använder lite vaselin. Applicera det först på läpparna och tillsätt sedan lite strösocker. Därefter exfolierar du läpparna. Doppa en bomullstuss i lite varmt vatten och massera läpparna långsamt för att försiktigt avlägsna den döda huden. Applicera sedan lite vaselin och lämna det på över natten. Du kommer vakna upp med mjukare och vackrare läppar.

5. Vackra naglar

naglar med manikyr

Ett enkelt knep du kan ta till två dagar i förväg är att tillsätta två droppar citronsaft, en matsked olivolja, lite krossad vitlök och gel från en B-vitaminkapsel till din vanliga genomskinliga nagelpolish. Måla därefter detta på dina bara naglar som vanligt för att göra dem friskare och starkare. När den stora dagen kommer väljer du en subtil men elegant färg, som “nudes” eller pasteller – de är mycket tilltalande.

6. Mycket sömn natten innan

kvinna som sover

Försök att gå till sängs tidigt. Du kommer vakna och känna dig utvilad och också avslappnad, utan de klassiska påsarna eller ringarna under ögonen. Du kan också lägga lite lavendel under kudden. Den avslappnande doften hjälper dig att få en mer vilsam sömn.

7. Kom ihåg att lagom är bäst

Par på dejt

Sann skönhet kommer inifrån. Med det menar vi att det är bäst att inte gå överstyr när det kommer till kosmetika och makeup. Tänk inte att du måste se perfekt ut – ta vara på vad du har och släpp loss; bär en enkel men attraktiv outfit och välj neutrala makeup-färger som lyfter fram antingen ögon eller läppar (men inte båda). Det viktigaste är att du känner dig bekväm med hur du ser ut, och du kan vara säker på att det också kommer förbättra ditt utseende.

8. Ett avkopplande bad före din viktiga dejt

Badkar med bubbelbad och rosenblad

Det finns ingen bättre idé än denna. Du vill komma till din dejt lugn och avslappnad, och det bästa sättet att säkerställa det är att ta en varmt bad innan för att lugna nerverna, stoppa spänningen i dina muskler, slappna av ditt ansikte och låta ångan dra gifterna ur dina porer. Det är värt att ligga minst en halvtimme i badkaret med lite badsalt och trevliga dofter.

Njut av din dejt, och kom ihåg: uppför dig naturligt och var dig själv.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Lane, A. (2004). Sleeping beauty. Strad.

  • Lynn, M. (2009). Determinants and consequences of female attractiveness and sexiness: Realistic tests with restaurant waitresses. Archives of Sexual Behavior. https://doi.org/10.1007/s10508-008-9379-0

  • Peixoto Labre, M., & Walsh-Childers, K. (2004). Friendly Advice? Beauty Messages in Web Sites of Teen Magazines. Mass Communication and Society. https://doi.org/10.1207/s15327825mcs0604_3


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.