Huskurer med olivolja

maj 28, 2015

Olivolja, även känd som ”flytande guld”, är en ingrediens som har använts av människor för naturmedicin i århundraden. Den är otroligt bra för din hälsa. Den har så goda och hälsosamma vegetabiliska fetter för Medelhavsdieten att du inte kan låta bli att använda den i din vardag.

Olivolja har många nyttiga beståndsdelar, så förutom att inkludera den i din kost, kan du också använda den för värk och smärta i ditt dagliga liv. Vi kommer att berätta om dessa tips nedan så att du hålla koll på dem. Ta reda på om de fantastiska fördelarna med detta ”flytande guld” som moder natur erbjuder.

Hälsofördelar från olivolja

olivolja1

Du bör konsumera 40 gram per dag (3 matskedar)för att dra nytta av olivolja.

 • Minskar kolesterolhalten i blodet. Tack vare de enkelomättade fettsyrorna, minskar LDL i kroppen medan det goda kolesterolet HDL ökar, och de balanseras på så sätt.
 • Motverkar hjärt– och kärlsjukdomar och åderförkalkning.
 • Minskar högt blodtryck tack vare dess polyfenoler och oljesyra.
 • Förbättrar matsmältningen genom att fungera som ett skydd mot överskott av magsyra
 • Förbättrar kroppens pH-nivåer
 • Möjliggör absorption av kalcium och magnesium
 • Förhindrar förstoppning
 • Förbättrar matsmältning: olivolja kan stimulera utsöndring av galla från gallblåsan, vilket förhindrar långsam eller svår matsmältning på grund av fett.
 • Förbättrar kognitiva funktioner tack vare polyfenoler och enkelomättade fetter
 • Antiinflammatorisk, liknande ibuprofen
 • Olivolja rekommenderas för klimakteriet
 • En kraftfull antioxidant, minskar effekter av åldrande
 • Den gör att du känner dig mätt och rekommenderas för bantning
 • Den gör huden mer elastisk, reparerar hår, vårdar naglar och ögonfransar

Huskurer med olivolja

Olivolja

1. Förstoppning

Vi rekommenderar att du tar 2 matskedar olivolja på morgonen på fastande mage. Om du vill kan du förbättra smaken med några droppar citronsaft. Om du lider av allvarligare förstoppning, kan du göra en blandning av olivolja (1 tesked) och varmt vatten (1 tesked), och använda det som ett lavemang.

2. Värk i öronen

För att bli av med den, lägg en liten droppe varm olivolja i varje öra och täck med en bomullstuss.

3. Håravfall

Olivolja gör att dina hårsäckar slappnar av och ökar blodflödet till området. För att göra detta, massera hårbotten med olivolja och täck den med en handduk efteråt för ett par timmar. Skölj med vatten och schampo.

4. Reumatism och vrickningar

Som vi nämnde tidigare, har olivolja mycket liknande egenskaper som ibuprofen. Det är mycket fördelaktigt att massera med en eller två matskedar olivolja. Häll på det påverkade området och ge dig själv en massage för några minuter så att den absorberas väl. Du kommer att känna lättnad.

5. Brännskador

För att hjälpa läkningen av en brännskada, är det mycket fördelaktigt att applicera en matsked olivolja. Men låt brännskadan andas i några minuter först, innan du applicerar. Vad oljan gör är att återfukta huden och lindra smärta.

6. Bristningar

Det är mycket vanligt att ha hudbristningar på dina muskler, mage eller bröst. För att minska dem, kan du blanda en matsked olivolja med en matsked vetegroddar. Applicera detta på din hud och massera försiktigt.  Denna återfuktande och mjukgörande behandling kommer att göra nytta, men du måste göra det varje dag och vara konsekvent.

7. Akne

Tack vare de antioxidativa egenskaperna hos olivolja, har du en perfekt bundsförvant för att fixa problem med akne. Du bör inkludera olivoljan i din kost eftersom det också kommer att hålla huden ren och återfuktad. Förbered en speciell toner med 10 droppar eterisk lavendelolja och en 2 och en halv deciliter olivolja. Massera ditt ansikte varje dag.

8. Ta bort öronvax

För att ta bort öronvax, släpp ner två droppar olivolja i örat när du går till sängs. Täck sedan med en bomullstuss. Lägg lite varmt vatten i örat nästa dag med hjälp av en spruta, till exempel. Som ett resultat kommer öronvaxet att avlägsnas smärtfritt.

9. Gallstenar

Det kanske kommer som en överraskning, men en mycket vanlig och effektiv åtgärd för att bli av gallsten är att ta en matsked olivolja på morgonen, blandat med några droppar citron. Det kräver att man är konsekvent, men så småningom kommer gallstenarna att försvinna.

10. Släta ut rynkor

Tack vare sin antioxidanta egenskaper och dess ytterst återfuktande effekt, är olivolja mycket fördelaktigt för din hud. Du kan släta ut rynkor om du masserar ditt ansikte varje kväll med en matsked olivolja och två droppar citron. Din hud kommer att bli smidigare och yngre. Tveka inte att prova det.

MER FÖR DIG