4 knep för att sminket ska hålla längre

Applicera talkpulver innan mascaran för att den ska hålla längre och inte kladda, och inte heller ge fula fläckar.
få sminket att hålla längre

Det har säkert hänt dig någon gång. Du har gått ut med en helt perfekt sminkning och efter två timmar har den försvunnit. Din ögonskugga, din foundation, rouge och även ditt läppstift. Skulle du vilja lära dig några enkla knep för att sminket ska hålla längre, i upp till 8 timmar? Vi förklarar vidare.

Vi lägger ofta mycket tid på att sminka oss, men efter två timmar, oavsett om orsaken är värme eller få sminket att hålla längre

Det är viktigt att vi innan vi sminkar oss ordentligt rengör huden, så vi får bort rester efter det föregående sminket så mycket som möjligt. Det är även viktigt att vår hy är ordentligt återfuktad så att vi enkelt kan applicera ögonskugga, foundation och rouge. Och hur gör vi detta? Ett enkelt sätt att återfukta och förbereda huden, för att sminket ska hålla längre, är att använda kamomill. Vi gör ett avkok med två påsar kamomill i ett halvt glas vatten. Sedan låter vi det stå i frysen i 10 minuter så att det kyls ner. Därefter tar vi en bomullstuss och tvättar huden för att återaktivera cirkulationen, rengöra och återfukta.

2. Ett litet knep för att applicera foundation

Efter att ha applicerat sminkbasen, till exempel en BB-cream och kompaktpulver, sprayar professionella makeupartister försiktigt ansiktet med mineralvatten och aloe vera för att få en bättre nyans. Gör detta mycket försiktigt så att det bara duggar lätt. Då det är gjort applicerar du ett nytt lager av pulvret. På det sättet kommer sminket hålla längre och bättre. För att förbereda denna spray behöver du bara koka upp ett glas mineralvatten tillsammans med en matsked aloe-juice. Blanda det ordentligt. Då det är klart ställer du det i kylen, och därefter kan du använda det när du vill.

3. Knep för att få din mascara att hålla längre

få sminket att hålla längre

Vi vet alla att läppstiftet är det första som försvinner. När vi pratar, dricker, äter… efter det kan du vara säker på att färgen försvinner. I affären kan du hitta läppstift med märkningen ”vattenfast”, som skall hålla längre, men som även är betydligt svårare att få bort. Ett enkelt sätt att få det att hålla är att fukta läpparna och undvika sårskorpor. Då läpparna är friska är det lättare att applicera läppstift och få sminket att hålla. Ett idealiskt sätt att ta hand om dem är att behandla dem varje kväll. Hur? Applicera först ett läppbalsam, för att därefter lägga på socker. Ta sedan en bomullstuss doppad i ett avkok på kamomill och gnugga läpparna med det. På det sättet exfolierar du död hud. Du kan därefter fortsätta använda det och sova med det varje natt. Du kommer vakna på morgonen med en fantastisk mun och kan lätt applicera ditt favoritläppstift.

Använd dessa enkla knep för att få sminket att hålla längre!