Behandla och förhindra fotsvett

Fotsvett är ett vanligt problem som alla kommer träffa på vid något tillfälle i livet. Fotsvett kan vara resultatet av dålig fothygien, bakterier eller svamp, typen av sko, fukt, och även stress. Det är ett pinsamt och obehagligt problem att lida av.

Det finns många produkter på marknaden just nu för fotsvett. Dock kan dessa produkter endast neutralisera lukten. Det är sällan de eliminerar det helt. Idag erbjuder vi dig några tips och naturliga behandlingar du kan använda för att bekämpa fotsvett och få bättre resultat!

Hur förhindrar vi fotsvett?

För att behandlingar ska vara effektiva är det väldigt viktigt att du tar några försiktighetsåtgärder innan du använder dig av något. Problemet uppstår oftast från våra dagliga rutiner, vilket är varför det är viktigt att först identifiera och ändra dåliga vanor om vi vill att problemet ska försvinna helt.

  • Hygien:  Det är väldigt viktigt att du tvättar dina fötter dagligen för att minska närvaron av bakterier. Om möjligt borde du använda en antibakterietvål och exfoliant för att få bort uppbyggnaden av döda celler.
  • Fuktighet:  Fuktighet är en av orsakerna till fotsvett. Det är viktigt att du håller dina fötter torra och undviker överfuktiga miljöer, eftersom detta kommer hjälpa till att förhindra svampväxt.
  • Deodoranter:  Att använda sprej eller pulverdeodorant för dina fötter är ett bra sätt att undvika alltför stora mängder svett och lukt.
  • Skor:  Vad du har på fötterna är en viktig faktor när det kommer till fotsvett. Det är viktigt att välja skor som låter fötterna andas, då lufttäta skor kommer leda till luktproblem.
  • Strumpor:  Strumpor gjorda av syntetiskt material leder till att fötterna luktar. Om möjligt, använd 100% bomullsstrumpor.

Behandlingar för fotsvett

Efter att du använt dig av ovanstående tips kan en huskur också vara ett bra sätt att på ett naturligt sätt eliminera och förhindra fotsvett. Det finns flera sätt att tvätta dina fötter på och få bort detta pinsamma elände!

Bakpulver

baking-sodasve

Bakpulver är en naturlig deodorant och kan användas istället för sprejer och pulver. Strö lite i dina skor och på fötterna för att förhindra fotsvettslukten.

Äppelcidervinäger

Denna naturliga produkt hjälper till att eliminera fotsvett och balanserar hudens pH. Det är även milt antibakteriellt. Ha 5 teskedar äppelcidervinäger i en skål varmt vatten och blöt fötterna i tio minuter.

Salvia

sagesve

Salvia är en växt med antibakteriella egenskaper för att hjälpa dina fötter att inte svettas lika mycket. För att använda, lägg torra salviablad i dina skor dagligen eller blöt fötterna i en tillsats på salvia och varmt vatten i 15 minuter.

Ingefära

Ingefära är en rot med antibakteriella egenskaper som hjälper dig att bekämpa fotsvett. Ingefära minskar svullnader och låter fötterna vila, känd för dess anti-inflammatoriska egenskaper. För att använda denna kraftfulla behandling, riv bara en mellanstor ingefärsrot i 1/4 vatten och koka i 15 minuter. Använd denna vätska för att massera dina fötter innan du går och lägger dig.

Rosmarin, citron och mint

rosemary1sve

Denna naturliga behandling är ideal för att eliminera fotsvett eftersom det förhindrar att fötterna svettas lika mycket, samt eliminerar bakterier och rengör huden på djupet så att de blir rena, friska och luktfria!

Hur förbereder jag denna helt naturliga behandling?

Blanda 1/4 varmt vatten med juice från en citron, en tesked rosmarin och en tesked mint i en stor skål. Blöt dina fötter i 15 minuter i blandningen och torka dem väl, utan att lämna något tecken på vätskan.

MER FÖR DIG