10 spektakulära användningar av aloe vera

10 spektakulära användningar av aloe vera

Senaste uppdateringen: 11 april, 2019

Aloe Vera är för närvarande en vital ingrediens i olika huskurer, oavsett om man förtär den eller applicerar den på huden. Nedan kommer vi att berätta för dig angående olika användningar av aloe vera.

1. Användningar av aloe vera för huden

En av våra mest speciella användningar av aloe vera är för hudvård, oavsett om man har bränt sig eller vill minska ärrbildning, eftersom innehållet i denna gel accelererar läkningsprocessen och förbättrar blodcirkulationen till området runt såret.

Den skyddar också bra mot UV-strålning. Applicera aloe vera-kräm ett par minuter innan du går ut i solen.

2. Lindrar förstoppning

Motverka förstoppning

Användningar av aloe vera rekommenderas då man har diarré och vill rena tarmarna. Det rekommenderas inte att man använder detta frekvent, eftersom frekvent användning kan orsaka att den på sikt förlorar sin effektivitet.

3. Lindrar orala problem

Massan från aloe vera mildrar sår, gingivit eller stomatit med bara ett par enkla steg: Bara krossa den och gnugga den i din mun. Se till att den kommer i kontakt med såret.

4. Motverkar problem med kolon

Problem i kolon

Om du lider av din kolon har vi användningar av aloe vera som kommer att hjälpa dig reducera obehaget och den brännande känslan i magen; detta innebär att man blandar honung, apelsinjuice, en matsked aloe vera och ett glas vatten. Drick detta dagligen innan frukost för bättre resultat.

5. Motverkar akne

Det finns användningar av aloe   vera som gör att man kan motverka akne, tack var dess antiinflammatoriska egenskaper. Ta en tvål, en kräm och en lotion som innehåller aloe vera och använd dem morgon och kväll. Detta kommer inte bara att hjälpa mot finnar, utan kommer även kontrollera den mängd fett som ackumuleras på ditt ansikte.

Det finns även användningar av aloe vera för att minska svullnaden genom att man applicerar dess gel på finnarna. Du kan även applicera aloe vera-gel på de områden av ditt ansikte där du har akne för att mjuka upp och återuppliva huden.

6. Hjälper till att reducera celluliter

Användningar av aloe vera - mot celluliter

Eftersom användningar av aloe vera ger dig fantastiska dermatologiska fördelar, används den ofta mot celluliter. Låt oss poängtera att den inte är en stark kur bara i sig själv, eftersom du måste träna, äta en balanserad kost och regelbundet massera dina ben.

7. Fördelaktig för ditt hår

Precis som för huden skyddar aloe vera ditt hår mot solen och skalpen mot UV-strålar. Den skyddar även håret mot dagligt slit, exempelvis från hårtorken, plattången, regn, oljor och torrhet, och gör det lysande och silkeslent.

8. Eliminerar mjäll

Mjäll

Användningar av aloe vera för att tvätta håret tar bort mjäll från huden, så att allt du behöver göra för att helt eliminera mjäll är att borsta håret. Upprepa detta några gånger och du kommer att notera fantastiska resultat.

9. Ett fantastiskt avslappningsmedel

Aloe vera innehåller anestetiska egenskaper som gör att musklerna i huvudet slappnar av. Närhelst du tvättar ditt hår, ge din skalp en bra massage. Detta kommer att frigöra stress.

10. Fungerar bra för viktminskning

Användningar av Aloe Vera - Viktminskning

Då denna växt har renande egenskaper finns det olika användningar av aloe vera för viktminskning. Du kan exempelvis blanda med citron för att dra nytta av både renande och avgiftande egenskaper. Därför rekommenderar vi verkligen en smoothie med följande ingredienser:

  • 1 mellanstort aloe-löv, skuret i delar med stjälken borttagen
  • 1 matsked honung
  • Juicen från en citron

Blanda alla ingredienserna och sila. Drick då du precis har vaknat så att du redan har smält en del då det är dags för frukost. För bättre effekt rekommenderas även en hälsosam kost och att man har en träningsrutin minst tre gånger per vecka.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. (2009). Aloe vera: A short review. Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.44785
  • Christaki, E. V., & Florou-Paneri, P. C. (2010). Aloe vera: A plant for many uses. Journal of Food, Agriculture and Environment.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.