Avgifta din kropp!

april 28, 2015

Det är nästan som att hela världen springer förbi. Din kropp svarar dig inte. Du känner dig seg, trött och bryr dig inte om någonting… men du är inte så egentligen! Du vill ha tillbaka all den där livskraften som du mysteriöst förlorade de senaste dagarna.

Innan du börjar leta efter konstiga sjukdomar eller börjar oroa dig, lägg lite tid på att tänka över vad du har gjort med din kropp. Äter du en balanserad kost? Har du utsatt dig för skadliga substanser? Tar du tillägg utan att riktigt förstå vad de innehåller? Det kan vara dags för en rensning. Det är möjligt att du har samlat på dig gifter som du behöver eliminera, men hur? Vi vill ge dig 10 rekommendationer på hur du kan avgifta din kropp.

Men först, låt oss prata lite om dina vanor.

Varför borde jag avgifta min kropp?

Nu för tiden utsätts vi alla för flera sorters föroreningar: fabriker spyr ut giftigt avfall i atmosfären, kosmetiska produkter innehåller onödiga kemikalier, mat sprejas med insektsmedel… Det gör det svårt att undvika en eller annan form av förgiftning! Tyvärr är våra kroppar väldigt bra på att absorbera och samla på sig giftiga substanser, men mycket av tiden har den inte lika lätt att göra sig av med dem.

Matsmältningssystemet ger oss energi och skickar information till andra delar av kroppen, vilket är anledningen till att en naturlig och hälsosam kost kan hjälpa till att eliminera kvarlämnade gifter och göra oss friskare. Det finns två grundläggande metoder för att avgifta kroppen.

  • Vätskebaserad fasta

Om du gillar juice och begränsande dieter så är detta något för dig. Fastan baseras på att ersätta vanlig mat med vatten, grönsaks- och fruktsaft och tillsatser under en hel dag. Denna process hjälper dig inte bara att eliminera gifter utan även döda celler. Fastan återupplivar både din hy och din kropp. Men innan du tar dig an detta äventyr borde du prata med en läkare som kan säga om detta är en bra tidpunkt för dig att fasta utan att det får konsekvenser.

  • Berika och ersätt den dagliga dieten

Denna metod låter dig ersätta ohälsosam mat i din diet till ren och energisk mat som får dig att känna dig lätt och full av liv. Det bästa med detta är att du kan införliva dieten i ditt dagliga liv och kan hålla den så länge du äter avgiftande mat. Om du vill kan du äta endast denna mat i ett par dagar för att låta din kropp rensas ordentligt. Vi rekommenderar lövrika gröna grönsaker, frukt, frön, fullkornsprodukter och vitt kött, samt att du dricker massor av vatten.

Men vänta! Vi lovade att visa dig 10 rekommendationer för att avgifta din kropp, eller hur? Du hittar dem här nedanför. Välj ett urval eller kombinera dem och avgifta dig!

Avgifta din kropp: 10 rekommendationer

1. Citronjuice

citrondiet

Citroner kallas för ‘frukten med tusen användningar’, och det har inte att göra med hur den smakar. Dess otroliga egenskaper gör den till en riktigt bra avgiftningsingrediens. Citronjuice desinfekterar sår, renar blodet, rensar levern och njurarna, stärker luftrören, och hjälper nerverna.

En tesked med citronjuice i ett glas varmt vatten gör susen när det kommer till att rengöra din kropp från gastrointestinala gifter och halsproblem. Det är ännu bättre om du dricker det innan frukosten. Allt du behöver göra är att blanda vattnet du dricker dagligen med citronjuice och du kommer märka skillnaden.

2. Apelsinjuice

Apelsinen är solens frukt. Den smakar bra, ger dig energi och innehåller vitamin A, B2, B1, och C samt flera mineraler. Drick apelsinjuice till frukost och du kommer märka att din kropp får energi eftersom det rensar matsmältningssystemet. Det hjälper även med blodcirkulationen och läker skador.

3. Vindruvor

Vindruvor är en av de primära avgiftningsingredienserna, så tveka inte att köpa dem och njuta av deras underbara smak. De innehåller vitamin B och kalium och används mot flera sjukdomar: reumatism, gikt, ledinflammation, leverproblem, högt blodtryck och arterioskleros. De har laxerande egenskaper och samtidigt kan en tillsättning av vindruvsblad stoppa diarré och bota hemorrojder. Så ät vindruvor!

4. Betor

Betor och rödbetor ger ifrån sig först och främst folsyra, järn och vitamin A. Det sägs att det är den enda mat som kan omvända osteoporos och används också för att behandla blodbrist, gulsot, förlorad aptit, och oro, samt problem med urinblåsan, levern och njurarna. De eliminerar urinsyra, lindrar klimakteriesymtom och förhindrar uppkomsten av myom. Om du äter dem åtminstone tre gånger i veckan så rekonstruerar du blodet och rensar kroppen.

5. Äpple

äppelskal

Äpplen rekommenderas starkt för personer som vill förlora några kilo. Varför? Eftersom deras höga fiberhalt gör dem perfekta för att rengöra kroppen. De innehåller också kalium och vitamin E och C. De agerar som ett milt laxeringsmedel, diuretic, och rensar kroppen. De bryter ner kolesterol, samt kontrollerar diabetes och högt blodtryck. Om du kan lägga till organiska äpplen i din diet i framtiden kommer du märka att du känner dig mer avslappnad och mer levande.

6. Persika

Detta är en jättebra frukt för lågkaloridieter. De har laxerande och diuretic verkan och ger kroppen vitamin A, B1, B2 och C. Du kan äta den som en frukt eller dricka den som te, vilket du lätt kan tillverka själv. Lägg en rengjord och skivad persika i vatten och låt den koka i en minut. Drick två koppar av detta varma te på morgonen för att rensa kroppen, återfukta huden och återbygga vävnader.

7. Jordgubbar

Jordgubbar har en sådan speciell smak! De ger ifrån sig järn, folsyra, salicylsyra och vitamin C. Inte bara det – när du äter jordgubbar hjälper du till att eliminera urinsyra (orsaken till gikt) och kolesterol. Denna frukt har diuretic och antireumatiska egenskaper, samt är antiinflammatorisk och sammandragande. De används också mot blodbrist och diabetes. Att äta dem dagligen gör dig mer hälsosam.

8. Okra

Okra har många användningar i köket. Det innehåller otroliga mängder fiber, vitamin B1 och B6, folsyra, niacin (nikotinsyra), järn och kalcium. Goda okrasoppor gör att du slickar dig om läpparna och rensar din kropp, samt förhindrar förstoppning.

 

9. Gurka

Gurka är så hälsosamt och uppfriskande och är underbart för huden och kroppen. Den är diuretic och rengörande, samt bryte rden ner gallstenar och njurstenar. Den behandlar problem med prostatan och nervsystemet. Du borde äta den som den är, ordentligt sköljd, och om du vill, skalad. Du kan också först skvätta lite citronjuice på den om du vill.

10. Ananas

Drottningen av frukt är perfekt för viktminskningsdieter och rensningar. Den innehåller massor av vitamin C och stimulerar matsmältningen och tarmaktiviteten samt eliminerar parasiter. Ät den skivad eller drick dess juice och du kommer känna dig återhämtad. Det är ett utmärkt sätt att starta dagen på tom mage.

11. Fullkorn

vete

En till bara för att! Mat som är rik på fiber rensar gifter från matsmältningssystemet tills de elimineras av tarmen. Välj fullkorn och du kommer aldrig gå tillbaka. Det har även antioxiderande egenskaper och är fulla av näring.

Ett sista råd…

Allt du behöver göra nu är att välja din metod och sätta fingret på målet. Att äta hälsosamt är grunden till ett hälsosamt liv. Om du tar för dig av nya och smakrika safter och sallader så kommer din kropp säkerligen tacka dig.

MER FÖR DIG