Fördelar med att äta quinoa, äpplen och kanel till frukost

januari 23, 2019

Att äta quinoa med äpplen och kanel till frukost är väldigt gott. Sanningen är att det är förvånande hur många sätt man kan tillreda quinoa på. Det är både ett sädesslag och ett väldigt bra sätt att ta hand om hälsan. Och bäst av allt är att det knappt innehåller några kalorier.

Med det sagt kommer vi nu att prata lite mer om quinoa. Vi vill att du från och med idag försöker äta en frukost med quinoa, äpple och kanel. Du kommer att älska det! Efter några veckor kommer du att märka stor skillnad.

Fördelarna med att äta quinoa, äpple och kanel

Vad äter du vanligtvis till frukost? Är du en sådan som lämnar hemmet efter att ha tagit en kaffe och en muffins? Det är i så fall dags att ändra på det! Du vet säkert redan om det här, men vi vill säga det igen: frukosten är den viktigaste måltiden på dagen. Det finns även studier som visar att de flesta inte lägger tillräckligt stor vikt vid dagens första måltid.

Försök att börja dagen med en stor dos energi. Och det är enkelt! Allt du måste göra är att ha protein och omättade fetter som en del av frukosten.

Quinoa till frukost

Tillagad och icke tillagad quinoa

Quinoa är ett av världens mest populära livsmedel. Det innehåller inget som helst gluten men en massa protein. Det är dessutom en av få vegetabiliska källor som innehåller aminosyror.

  • Det är rikt på fibrer, magnesium, B-vitaminer, järn, kalium, kalcium, fosfor, vitamin-E och flertalet antioxidanter som är väldigt fördelaktiga.
  • 100 gram quinoa innehåller 27 gram fibrer, så om du vill motverka förstoppning är det ett bra alternativ.
  • Det är också bra för att gå ner i vikt, speciellt om man kombinerar det med äpple och kanel. Anledningen är att det kontrollerar blodsockret och man blir då sakta men säkert av med det irriterande magfettet.

Äpplen: perfekta att starta dagen med

Genom att äta detta spannmål med äpplen tar du hand om ditt hjärta. Du kan välja vilken färg som helst. Att äta det till frukost hjälper dig att motverka olika sjukdomar, som diabetes. Du kontrollerar även dina blodsockernivåer, och du får därför mer energi.

Om du är en sådan som tycker att en enkel frukost är tråkig kommer du att älska det!

Kanel: hälsans essens

kanel på fat

Kämpar du med kolesterolet? Har du högt blodsocker? Då kan du prova att kombinera quinoa och äpplen med kanel. En bra anledning att äta kanel är att man kontrollerar matsmältningen samt att man kan motverka tidiga ålderstecken.

Tänk också på att kanel ger bra smak till dina maträtter.

Hur man tillreder en frukost med quinoa, äpple och kanel
Quinoa, äpple och kanel

Som vi alltid säger ska du se till att använda ekologiska frukter och grönsaker. Att välja ekologiska ingredienser innebär att du får ut det bästa av vad de har att erbjuda.

Ingredienser

Tillredning

  • Börja först med äpplet. Tvätta det, skala det och skär det i bitar samt ta ut fröna.
  • Mixa sedan äpplet i en matberedare.
  • Ta fram en skål och blanda ljummen havremjölk med äpple, quinoa, honung och kanel.
  • Blanda ordentligt.
  • Om du vill ha en jämnare textur kan du hacka äpplet först.

Se till att prova! Du kommer att se hur bra det får dig att må. Plus att det är jättegott!

Spara

  • Repo-Carrasco, R., Espinoza, C., & Jacobsen, S. E. (2003). Nutritional value and use of the andean crops quinoa (Chenopodium quinoa) and kañiwa (Chenopodium pallidicaule). In Food Reviews International. https://doi.org/10.1081/FRI-120018884
  • Navruz-Varli, S., & Sanlier, N. (2016). Nutritional and health benefits of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.). Journal of Cereal Science. https://doi.org/10.1016/j.jcs.2016.05.004