Fantastiska fördelar med vitlök och honung på tom mage

Att ta vitlök & honung på tom mage är ett säkert sätt att förbättra din generella hälsa. Det finns ingen annan behandling som gör så många saker på samma gång utan några bieffekter.
Fantastiska fördelar med vitlök och honung på tom mage

Senaste uppdateringen: 03 december, 2018

Känner du till filmen Jamon, Jamon? Javier Bardem åt konstant en rå vitlök eftersom han sade att det gjorde honom stark som en ek. Vissa såg på honom med ett hånleende, andra med avsky, men faktum är att hans karaktär gjorde det rätta genom att äta vitlök så ofta. Om du blanda vitlök och honung så mångdubblas dessutom egenskaperna. Båda är kraftfulla antibiotikum som även bevarar ditt immunförsvar.

Anledningen till att vi rekommenderar att konsumera denna kombination på tom mage är väldigt enkel: din mage är då helt tom och redo att börja arbeta. Det är därför det är perfekt att påbörja dagen med något som förbereder magen på att smälta maten på det mest optimala sättet.

Det betyder två saker: 1) du lägger inte på dig lika mycket vikt, och 2) du kan göra det mesta av näringsämnena du absorberar och eliminera gifter från kroppen.

I dagens artikel vill vi i detalj beskriva fördelarna med att äta vitlök och honung på tom mage, samt bonusen när du kombinerar dem tillsammans.

Varför vitlök?

Vanligtvis är det bara något vi tillsätter i våra måltider för att ge dem smak. Men med det slösar vi bort många av egenskaperna.

Främja ditt blodomlopp

När vitlöken når magen främjar den produktionen av magsafter. Dessa är viktiga för korrekt absorption av järn. Utöver det är vitlöken rik på vitaminer och mineraler, så du berikar ditt blodomlopp om du äter det.

Som om det inte vore nog minskas kolesterol- och triglyceridnivåerna, vilket förhindrar att det tjocknar och låter det flöda normalt. Det kan vara behjälpligt mot kardiovaskulära problem.

Ge huden näring

Frisk hud

Vitlök är en potent antioxidant som även regenererar dina celler. Det hjälper dig att få mjuk, len och aknefri hud. Du får alla dessa fördelar utan att behöva vända dig till kommersiella produkter. De flesta av vilka innehåller inflammatoriska kemikalier som kan skada överhuden i det långa loppet. Forskning visar även att vitlök kan ha en positiv effekt på tillstånd såsom hypertoni.

Skydda dina försvar

Tack vare vitlök blir ditt immunförsvar starkare, vilket hjälper dig att bekämpa mikrober och bakterier.

Det är även viktigt att hålla ditt immunförsvar i gott skick för att undvika kritiska tillstånd som cancer. Gör därför allt du kan för att skydda dig, annars kan du drabbas av virala eller bakteriella attacker.

Varför honung?

Honung hjälper till med viktnedgång

viktnedgång

Det kanske verkar som påhitt, men det är det inte. Trots sin sötma är honung väldigt mättande. När du konsumerar vitlök med honung på tom mage får du näring samtidigt som suget efter mat minskar. Det minskar i sin tur stress samt produktionen av kortisol – ett hormon som uppstår när du upplever stress, så effekten verkar faktiskt avslappnande på dig.

Minska inflammation

kvinna med huvudvärk

Om du lider av migrän eller kronisk smärta ska du lägga till honung i din diet. Dess fantastiska smak kommer göra dig avslappnad. Du kommer märka att du behöver färre smärtstillande medel eller ibuprofen. Det kan hjälpa till att förbättra din livskvalitet och försätta dig i en situation där du kan ägna mer tid åt fritidsaktiviteter, fri från smärta.

En källa till energi

Arbetsdagarna kan kännas väldigt långa. Dina uppgifter på jobbet blir bara fler och det är svårt att nå dagens slut utan att bli utmattad. Det är därför många vänder sig till energidrycker eller sockriga drycker. Med tiden kan dock konsekvenserna av dessa drycker bli skadliga snarare än fördelaktiga. Honung ger dig istället en energiskjuts utan några bieffekter.

Hur man tar vitlök och honung på tom mage

Ingredienser

  • 12 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl honung
  • 1 glasburk med lock

Beredning

  • Hacka vitlöksklyftorna eller krossa dem.
  • Tillsätt honungen i burken.
  • Blanda i vitlöken.
  • Stäng burken och förvara på en mörk plats i en vecka.
  • Efter det kan du ta en matsked av blandningen tom mage för att gagna din kropp som aldrig förr.

Kom ihåg att fördelarna med vitlök och honung verkligen är fantastiska. Det finns inte ett piller i världen som är så komplett. Du kommer väl ge dem en chans, eller hur?

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.