Hur du ger kroppen ny energi på 15 minuter

När du ägnar bara 15 minuter om dagen till att massera dina fingrar kan det få otroliga fördelar. Det är viktigt att fokusera på fingrarna som representerar specifika saker som stör dig.
Hur du ger kroppen ny energi på 15 minuter

Senaste uppdateringen: 17 maj, 2019

Många traditionella japanska terapier har idag spridit sig i världen som lösningar på en rad olika krämpor. Många sjukdomar behöver givetvis medicinsk behandling, men det finns tillstånd som dessa alternativa metoder kan ge lindring för. De ger dig ny energi genom att uppnå ett tillstånd av fysisk och mental balans, och baseras på att kontrollera interaktionerna mellan dessa två dimensioner.

De ökar alltså din kropps energi och kontrollerar diverse stressrelaterade symptom, såsom ångest och andra negativa känslor. Det är bland dessa alternativa behandlingar vi hittar Jin Shin Jyutsu, som utvecklades av den vise Jiro Murai på 1900-talet i syfte att återfå balansen mellan själen och kroppen genom händerna.

Terapin baseras på tron att allt som existerar innehåller en vital energi som representerar dess livsstyrka. Denna cirkulerar genom kroppen i olika mängder, och när den har nått ett harmoniskt tillstånd kan den flöda fritt och ohindrat, vilket ger dig ny energi.

Vad är Jin Shin Jyutsu-terapi?

Japansk teknik

Jin Shin Jyutsu hävdar att människokroppen har tre huvudsakliga energikanaler:

  • Den centrala kanalen flödar i en stor oval med start i ansiktet, ned mot bröstet, sedan buken, höfterna och avslutningsvis upp i ryggraden till huvudet.
  • De andra två kanalerna är kända som kontrollkanaler, och börjar i knäna.
  • Den vänstra kontrollkanalen ansvarar för att kontrollera alla funktioner på den sidan av kroppen, med en koppling till det förflutna, logik och din genetik.
  • Den högra kanalen kontrollerar funktioner på den sidan, och har att göra med nuet, intuition och återfödelse.
  • Avslutningsvis finns det diagonala flöden som harmoniserar kontrollkanalerna och organiserar ditt energisystem.

Det huvudsakliga målet med denna metod är att balansera dina fysiska och känslomässiga tillstånd för att uppnå frid inom dig själv och med universum.

Hur fungerar denna alternativa terapi för ny energi?

Handterapi

Jin Shin Jyutsu-terapi fokuserar på att kanalisera all energi som distribueras i kroppen. Den säger att varje plats på din hand har ett speciellt band med ett eller flera av dina kroppsliga organ, såväl som med dina känslor.

Det betyder att du med denna teknik kan förbättra din fysiska hälsa och ditt känslomässiga tillstånd.

Hur går det till?

Som vi sa ovan representerar varje del av din hand ett specifikt organ. För att göra terapin ska du försiktigt vira ett finger runt området du vill läka. Först måste du korsa armarna och placera händerna under armarna med tummarna framåt. När du är i position andas du ut djupt samtidigt som du känner flödet från basen av skallen till din kropp, ner till tummarna.

Upprepa sedan samma handling, men känn luften flöda ner genom ryggraden. Efter att du har gjort det ska du massera varje finger i tre minuter. Massera den vänstra handen på morgonen och den högra på kvällen. Innan du masserar varje finger ska du dock tänka på vad du gör och i vilken ordning det ska genomföras.

Handmassage för att få ny energi

Tummen

Tummen representerar dina armar och din mage. När både har ont kan du uppleva känslor såsom depression och ångest. Symptomen kan inkludera nervositet, buksmärta och huvudvärk.

Pekfingret

Detta finger är kopplat till njurar och blåsa, såväl som till känslor som förvirring och rädsla. Det visar sig i form av matsmältningsproblem, ryggsmärta och tandvärk.

Långfingret

Ditt långfinger associeras med levern och vrede. Du kan märka att du drabbas av migrän, synproblem eller trötthet.

Besök denna artikel: Tips för att förebygga stroke

Ringfingret

Din grovtarm och dina lungor är relaterade till detta finger, och så även känslor av depression och pessimism. Du kan uppleva symtom såsom matsmältningsproblem, astma och andningssvårigheter.

Lillfingret

Lillfingret är kopplat till hjärtat och tunntarmen. Det representerar även attityden att låtsas vara något man inte är.

Genom att följa terapin kan du stärka din koncentration och organisera energin i kroppen för att lindra diverse obehag. Ge det bara 15 minuter om dagen, varje dag, för att märka fördelarna och få ny energi.

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.