Mask mot åderbråck med aloe vera & äppelcidervinäger

Mask mot åderbråck med aloe vera & äppelcidervinäger

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Har du åderbråck och vill veta hur du kan bli av med det eller minska dess omfattning? Smärtsamt och fult är orden. Åderbråck har ofta ärftliga orsaker eller är relaterat till vissa dagliga vanor och livsstilar. Många människor väljer att lösa problemet med kirurgi, men vi kan lika gärna följa några enkla riktlinjer för att lindra det. Vad sägs om att göra ett försök?

Hur kan vi göra en hemgjord mask för att behandla åderbråck?

Först kanske du undrar vad åderbråck är, hur det uppkommer och varför vår hud inflammeras? Åderbråck uppkommer på benen på grund av dålig cirkulation – en venös insufficiens orsakad av en enzymatisk förändring av kärlväggen där blodet inte tar sig tillbaka till hjärtat på ett effektivt sätt.

Vanligtvis har den genetiska faktorn en hel del att göra med det, men tänk på att en stillasittande livsstil och dålig kost också kan bidra till dess debut. Blodet stagnerar i vaderna, där stickningar, kramper och tyngd uppkommer… Du vet vad vi menar, eller hur?

Nåväl, låt oss titta objektivt på detta. För att försöka mildra effekterna måste vi ha viljestyrka. Mirakel existerar inte; det måste vi ha klart för oss. Om vi har mycket svullna ådror måste vi först ta ett läkemedel som förebygger blodproppar och förbättrar cirkulationen.

När venerna är mycket stora rekommenderas operation för att undvika allvarligare problem. Om ditt åderbråck inte är alltför omfattande är det lämpligt att följa de riktlinjer som vi kommer att ge dig nu. Redo för huskuren? Då kör vi!

Vad behöver jag?

Aloe vera

Denna mask är mycket lätt att göra och det är viktigt att applicera den konsekvent. Vad behöver vi? Slappna av; du kommer inte att behöva spendera en massa pengar och vi försäkrar att dess sammansättning är verkligt effektiv för att lindra åderbråck på benen. Börja anteckna!

  • En morot
  • Aloe vera (samma mängd som morot)
  • En halv kopp äppelcidervinäger

Hur tillreder jag den?

Ben med rosenblad
  • För att göra denna enkla hemgjorda mask för åderbråck är det första du ska göra att köra moroten i mixern tills du får en jämn blandning.
  • När du har uppnått detta är det dags att tillsätta aloe vera. Vi rekommenderar att tillsätta samma mängd av aloe vera som av morot. För att komma åt innandömet av aloen måste du noggrannt följa dessa steg. Först tar du bort törnen från stjälkarna. Därefter öppnar du den på tvären med en kniv och tar ut dess massa (den genomskinliga delen) med hjälp av en sked.
  • Vad är nästa steg? Tillsätt äppelcidervinäger. Du måste anpassa mängden med ditt ögonmått; det ska vara tillräckligt för att skapa en smidig pasta tillsammans med moroten och aloen som inte är särskilt flytande men samtidigt inte för tjock för då blir det svårt att applicera den på ditt åderbråck.
  • För att få en jämn och homogen kräm kör du blandningen i mixern. Nu är den klar! Men observera; du måste applicera den på ett mycket konkret sätt: börja sprida ut den genom att massera in den från vristerna och fortsätt uppåt med händernas hjälp. På detta sätt stimulerar du hela tiden cirkulationens rörelse uppåt.
  • När du har applicerat den på benen, låter du masken lindra åderbråcket i en halvtimme. Ta sedan bort den med varmt vatten.
  • Du kan använda denna mask varje dag när du kommer hem. Om du en viss dag inte har tid eller inte har alla ingredienser kan du förbereda några våtservetter impregnerade med äppelcidervinäger. Sätt dem på ditt åderbråck och låt verka i 20 minuter. Detta är också mycket effektivt.
  • Kom ihåg att även upprätthålla en hälsosam och balanserad kost såväl som goda motionsvanor. Att promenera en halvtimme till en timme varje dag är tillräckligt. Det kostar inget och gör en hel del för din hälsa!

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.