Alternativ användning av äppelcidervinäger

Alternativ användning av äppelcidervinäger

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Äppelcidervinäger är för det mesta starkt kopplad till gastronomi. Detta eftersom den inte bara är nyttig, utan även har en utsökt smak som ger dina maträtter en annorlunda nyans. Men äppelcidervinäger har faktiskt flera alternativa användningar som inte handlar om mat.

Det är bra att känna till att äppelcidervinäger besitter naturligt läkande egenskaper som kan användas för att lindra sjukdomar på ett väldigt naturligt sätt.

Kom även ihåg att äppelcidervinäger också kan användas för att förbättra hårhälsan och hårets utseende, göra din trädgård vackrare och till och med hjälpa dig att bli av med hicka, bland annat.

Nedan ska vi tala om några utmärkta, alternativa användningar för äppelcidervinäger som du kanske inte känner till.

Äppelcidervinäger är ett utmärkt ogräsmedel

Äppelcidervinäger är bra som ogräsmedel

Om du är en av dem som konstant oroar sig över att trädgården ska vara snygg så känner du säkert till att detta inte är någon speciellt enkel uppgift. Det kräver både tid och pengar, och framförallt när parasiter försöker förstöra allt du byggt upp. Ogräsmedel är inte bara kostsamma, utan kan även förstöra din och dina husdjurs hälsa. Därför vill vi tipsa om att du kan använda äppelcidervinäger för att eliminera “parasiter” i trädgården helt och hållet. Det är billigt, naturligt och enkelt att använda.

Använd äppelcidervinäger mot hicka

Äppelcidervinäger är bra mot hicka

Som du troligen redan vet så finns det fortfarande inget botemedel för hicka. Vi vet dock att en stor klunk äppelcidervinäger kan ta bort dessa obehagliga spasmer och få dig att känna dig mer avslappnad. Du förlorar inget på att prova, och det är dessutom helt naturligt.

Smärtstillande för halsen

Bra mot halsont

Vinäger är också ett utmärkt smärtstillande medel för halsen. Att använda detta medel fungerar utmärkt mot halsont och infektioner. Det kanske inte verkar särskilt lockande på grund av eftersmaken den lämnar i munnen, men detta är ett av de bästa botemedlen för att läka smärtsamma halsar. Att använda den är enkel: gurgla äppelcidervinäger tre gånger per dag tills din smärta är helt borta. Det är en snabb och effektiv lindring.

Muskelavslappnare

Hjälper musklerna att alsppna av

Det kan kännas helt fantastiskt att nå dina mål när du utövar olika typer av sporter. Dina muskler kan dock börja värka på grund av mjölksyran som kroppen producerar under träning.

Det är viktigt att du hjälper dina muskler att återhämta sig så att du kan fortsätta med din dagliga rutin. Du kan göra detta på följande sätt: blöt en ren trasa med lite äppelcidervinäger och applicera den på det smärtsamma området och låt sitta i 20 till 30 minuter. Vinägern agerar som en naturlig muskelavslappnare.

Äppelcidervinäger kan ta bort fläckar

Fruktfläcksborttagare

Denna produkt kan även fungera som en utmärkt fläckborttagare. Om dina kläder har fula svettfläckar så bör detta verkligen intressera dig. Den är enkel att applicera: använd några droppar vitvinsvinäger på områdena där ditt plagg är fläckat av svett, skrubba lite och låt det sedan verka i fem minuter. Efteråt sköljer du, och när det har torkat helt så kommer du ha ett fläckfritt plagg.

Bra som hårvård

Använd som hårinpackning

Detta kommer otvivelaktigt intressera dig. Äppelcidervinäger gör håret mjukt, silkeslent och spektakulärt glänsande, vilket är varför den fungerar utmärkt som ett naturligt och billigt balsam. Allt du behöver göra är att applicera den i håret efter en tvätt, och svårare än så är det inte.

Vi hoppas att du kommer få användning av dessa alternativa användningar för äppelcidervinäger och att du snabbt kommer upptäcka hur effektiva de är.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.