Alternativ användning av äppelcidervinäger

· maj 31, 2015

Äppelcidervinäger är för det mesta starkt kopplad till gastronomi. Detta eftersom den har en utsökt smak som inte bara är nyttig, utan även ger dina måltider en nyans av något annorlunda. Det är dock även viktigt att notera att äppelcidervinäger har flera alternativa användningar som inte handlar om att blanda den i mat.

Det är viktigt att ha i åtanke att äppelcidervinäger besitter naturligt läkande egenskaper som kan användas för att lindra sjukdomar på ett väldigt naturligt sett.

Kom även ihåg att äppelcidervinäger inte bara kan användas för att smaksätta mat, utan också för att förbättra hårhälsan och dess utseende; hjälpa din trädgård att bli vackrare; och till och med hjälpa dig att bli av med hicka, bland annat.

Nedan kommer vi tala om några utmärkta alternativa användningar för äppelcidervinäger som du kanske inte kände till.

Ett utmärkt ogräsmedel

Vårträdgård

Om du är en av de personer som konstant oroar sig över att få sin trädgård snygg så bör du känna till att detta inte är en speciellt enkel uppgift. Det kräver både tid och pengar, och framförallt när parasiter försöker förstöra allt du byggt upp. Ogräsmedel är inte bara kostsamma, utan kan även förstöra din och ditt husdjurs hälsa, vilket är varför vi rekommenderar att du använder äppelcidervinäger för att eliminera ”parasiter” i trädgården helt och hållet. Det är billigt, naturligt och enkelt att använda.

Får hicka att försvinna

Skärmdump-2013-07-19-at-4.35.59-PM

Som du troligen redan vet så finns det fortfarande inte definitivt botemedel för hicka – det är åtminstone vad experterna säger. Vi vet dock att en stor klunk äppelcidervinäger kommer ta bort dessa obehagliga spasmer och få dig att känna dig mer avslappnad. Du förlorar inget på att prova, och det är dessutom helt naturligt.

Smärtstillande för halsen

Halsont

Äppelcidervinäger är ett utmärkt smärtstillande medel för halsen. Att använda denna vinäger fungerar utmärkt mot halsont och infektioner. Det kanske inte verkar särskilt lockande eftersom den lämnar en eftersmak i munnen, men det är ett av de bästa botemedlen för att läka smärtsamma halsar. Att använda den är enkel: gurgla äppelcidervinäger tre gånger per dag tills din smärta är helt borta för att få snabb och effektiv lindring.

Muskelavslappnare

Muskulär

När du utövar någon typ av sport så kan att nå dina mål kännas alldeles fantastiskt. Dina muskler kan dock börja värka på grund av mjölksyran som kroppen producerar under träning.

Det är viktigt att du försöker få dina muskler att återhämta sig så att du kan fortsätta med din dagliga rutin. Du kan göra detta på följande sätt: applicera en bit äppelcidervinäger på en ren trasa och applicera den på det smärtsamma området i 20 till 30 minuter. Vinägern agerar som en naturlig muskelavslappnare.

Fläckborttagare

Fruktfläcksborttagare

Äppelcidervinäger kan även fungera som en utmärkt fläckborttagare. Om dina kläder har fula svettfläckar så bör detta verkligen intressera dig. Den är enkel att applicera: använd några droppar vitvinsvinäger på platsen där ditt plagg är fläckat av svett, skrubba lite och låt det sedan verka i fem minuter. Efteråt sköljer du, och när det har torkat helt så kommer du ha ett fläckfritt plagg.

Hårvård

Hårinpackning

Detta kommer otvivelaktigt intressera dig. Äppelcidervinäger gör håret mjukt, silkeslent och spektakulärt skinande, vilket är varför den fungerar utmärkt som ett naturligt och billigt balsam. Allt du behöver göra är att applicera den i håret efter en tvätt, och svårare än så är det inte.

Vi hoppas att du kommer få användning av dessa alternativa användningar för äppelcidervinäger och att de kommer vara hjälpsamma.