Hur du återfuktar och syresätter håret

Hur du återfuktar och syresätter håret
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Skriven av Ekhiñe Graell

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Ditt hår är väldigt viktigt, huvudsakligen för att det är ett estetiskt element som definierar dig. Precis som andra delar av kroppen så måst du dock ta hand om det så att det ser friskt och vackert ut. För detta så finns det ett flertal olika alternativ. Det är därför vi ska ge dig några tips och rekommendationer så att du vet hur du återfuktar och syresätter håret så att det ser snyggt ut.

Varför är det viktigt att man återfuktar håret?

Det är viktigt att återfukta sitt hår eftersom det behöver särskilda villkor för att vara hälsosamt, starkt och vackert. Om det inte återfuktas ordentligt så kommer ditt hår bli svagt, sprött, tråkigt, trassligt eller enkelt falla av. Generellt så är orsakerna för att ditt hår blir så här dålig diet, solens strålar eller skadliga ämnen, såsom klor i bassänger.

Hur du återfuktar ditt hår

Det finns många sätt att återfukta håret på. Du bör dock alltid ha detta i åtanke: för att få bäst resultat och ha ett friskt hår så är det viktigt att ta hand om dig själv på insidan och att du använder en återfuktande behandling efteråt. Därför kommer applicering av en produkt i ditt hår inte göra någonting om du inte har god hälsa och tar hand om dig själv.

Så för att få ditt hår ordentligt återfuktat så ska du använda följande användbara tips:

 • Han en bra och balanserad diet
 • Drick mycket vatten – minst två liter om dagen
 • Ät frukt, grönsaker och livsmedel som är rika i vitamin B
 • Ät legymer, torkad frukt och livsmedel med vitamin E, såväl som olivolja
 • Ta kosttillskott med vitamin B12, eller kobalamin, för att bättre återfukta håret
 • Applicera återfuktande eller regenererande inpackningar i ditt hår. Kapillära behandlingar är också bra
 • Använda speciella schampon och balsam. Dessa kommer hjälpa till att återfukta ditt hår
 • Använd inte produkter som innehåller alkohol eftersom de allvarligt kan skada ditt hår

Andra tips för hur du återfuktar ditt hår

För att få bäst resultat så föreslår vi följande:

 • När du applicerar en behandling så ska du slå in håret i en blöt handduk som har hettats upp i mikrovågsugn. Detta resulterar i en fuktgivande effekt på grund av ångan.
 • Två väldigt effektiva produkter för att återfukta håret är olivolja och yoghurt. Du kan lämna båda dess i håret i runt två timmar och sedan skölja ur dem.
 • Det är väldigt viktigt att du inte missbrukar hårtorkar eller plattänger eftersom båda bränner och skadar ditt hår. Vi rekommenderar heller inte att du sätter upp håret när det är blött.

Varför och hur du syresätter ditt hår

Precis som bra återfuktning så är syresättning av ditt hår också viktigt – speciellt eftersom det kommer se bättre och och vara friskare. Syre hjälper till att regenerera skalp och celler. För att syresätta håret så finns det flera alternativ, men dessvärre så måste de flesta av dem göras professionellt eftersom det inte finns många huskurer för detta.

Därför är det bäst att uppsöka en specialist som kommer guida dig och rekommendera den nästa behandlingen för att syresätta ditt hår.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.