Ägg som mask till ditt hår

Ägg har gått från att vara en fruktad kost till en extremt betraktad produkt som är både fördelaktig för kroppens och hårets hälsa. Idén om att ägg ökar kolesterolhalten finns dock kvar.

Ägg är en proteinrik mat som ger kroppen hälsosamma fetter. Vi kommer härnäst att gå igenom äggens näringsmässiga fördelar, som är anledningarna att hälso- och sjukvårdspersonal rekommenderar att konsumera ett ägg om dagen.

Ägg innehåller olika vitaminer såsom: B5, B12, A, D och E. De innehåller även selen, järn, jod, folsyra och kolin vilket är mycket nyttiga för kroppen.

Hårskada…

Konstant exponering av UV-strålar skadar våran kud. Men det är lätt att glömma att hårbotten också är en hud som lider av solens skadliga effekter. Dessutom kan miljöföroreningar, kemiska produkter i hårfärg och ständigt användande av hårtork och plattång bidra till skador i hårbotten. Det är därför väldigt viktigt att finna sätt att återställa hårets hälsa och dess naturliga glans och styrka.

 Hur kan ägg hjälpa ditt hårs hälsa?

Tack vare äggens proteiner och nyttiga fetter kan de hjälpa till att ge näring till hårbotten och hårsäckarna, samt hjälpa dig att uppnå hälsosammare och fylligare hår. Detta gör att nya hårstrån som växer blir tåligare, starkare, glänsande och mjuka. Det förhindrar även att håret ser skadat och slarvigt ut i ett tidigt skede.

HårväxtOm du är orolig över att ditt hår kommer att lukta dåligt, är detta inte ett problem. Ägget används som en mask. Vispa ägget (båda äggula och äggvita) och gnugga in det längst med håret. Du bör låta det sitta i minst 15 till 20 minuter så att äggets egenskaper kan träda i kraft. Sedan skall du tvätta bort det med kallt eller ljummet vatten för att sedan tvätta håret som du normalt gör.

Kom ihåg: hela ägget bör användas för normalt hår, bara äggulan för torrt hår, och bara äggvitan för fett hår. Om du kurerar håret med enbart äggvitan bör metoden användas varannan vecka, medan de andra två alternativen bör användas en gång i månaden.

Håll i åtanke att om du använder dessa metoder mer än rekommenderat kommer detta ej ge bättre resultat. Tvärtom kan detta vara kontraproduktivt och ditt hår kan drabbas negativt till följd.

Nedan rekommenderar vi 3 Äggbaserade masker för specifika hårproblem:

1. Mask mot torrt hår

Ingredienses

  • 1 ägg
  • 1 tsk olivolja
  • 2 msk majonnäs

Beredningsinturktioner

Vispa ett ägg tills det är väl upplöst. Tillsätt sedan olja och majonnäs och fortsätt vispa tills alla ingredienser har blandats väl.

Applicering

Gnugga in blandningen i ditt hår och låt det sitta i minst 20-30 minuter. Skölj ur produkten med vatten och tvätta sedan håret normalt.

2. Mask mot krusat hår

Ingredienser

  • 2 stora jordgubbar
  • 1 vanlig yogurt
  • 1 msk honung
  • 1 äggvita

Beredningsinstruktioner

Krossa jordgubbarna i en skål. Tillägg sedan övriga ingredienser tills du fått en utblandad massa.

Applicering

Gnugga in massan i ditt hår och låt den sitta i ungefär en halvtimme. Skölj med varmt vatten för att sedan tvätta håret som vanligt.

3. Mask mot bräckligt och svagt hår

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk honung

Beredningsinstruktioner

Vispa ägget och tillsätt sedan de överiga ingredienserna tills det är väl utblandat.

Applicering

Massera in produkten i din hårbotten och låt det stå i 30 minuter. Tvätta sedan håret med ett milt schampo.

Bered dig att bli taggad till att använda dessa billiga och effektiva produkter för att återställa ditt hår. Du kommer inte misslyckas eller förlora något av att testa. Om äggen nu är så bra för din diet är de även bra för att försköna ditt hår samt ge den näringen det behöver.

MER FÖR DIG