Tips för hur du får perfekta ögonfransar

Tips för hur du får perfekta ögonfransar

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Har du alltid velat ha ögonfransar som filmstjärnor, modeller eller sångerskor? Du behöver inte spendera en förmögenhet på skönhetsbehandlingar. Du kan få perfekta ögonfransar med hemgjorda knep och tips som är mer än effektiva. Allt du behöver är några verktyg och smink. Läs mer i artikeln nedan.

Ögonfransar bidrar till att dra uppmärksamhet till dina ögon och även ge dig en mer sensuell och provokativ blick. Det råder ingen tvekan om att vackra fransar kan väcka passion vart du än går.

Fem steg för perfekta ögonfransar

Använd mascara

Mascara har stort inflytande på ditt utseende. Välj alltid en sort av hög kvalitet och med naturliga ingredienser för att återfukta och ta hand om dina ögonfransar. Den bör också vara lätt att tvätta bort samtidigt som den inte bör försvinna för fort. Förvara mascaran på en sval och relativt fuktig plats så står den sig längre.

Innan du applicerar den bör du komma ihåg att rengöra ögonfransarna väl med sminkborttagare eller mjukgörande kräm och sedan skölja med varmt vatten. Torka dem väl och lägg på ett tunt lager av mascara. Låt torka och applicera sedan ett andra lager. Om du koncentrerar dig på de bortre ändarna av dina övre ögonfransar får dina ögon ett större djup.

Så får du perfekta ögonfransar

Använd en ögonfransböjare

Det råder ingen tvekan om att böjda ögonfransar är mer sensuella. Allt du behöver är en ögonfransböjare och en sådan är inte dyr. Det är en enkel process. Bara kläm åt med verktyget i ett par sekunder och sedan är du klar!

Separera dina ögonfransar

När du applicerar mascara tenderar dina ögonfransar att klibba ihop och bilda partier. Om sminket inte håller god kvalitet lämnar det dessutom klumpar. För att förhindra dessa olägenheter kan du placera baksidan av en sked mot dina ögonfransar och svänga den uppåt upprepade gånger. Låt mascaran torka och använd en gammal, oanvänd tandborste eller specialborste för att få dem som du vill.

Använd en ögonfransborste

När du applicerat mascaran och innan den torkar kan du använda en borste för att styla ögonsfransarna som du vill. En annan bra idé är att göra det innan du sätter på mascaran, men bara om du använder en sort av hög kvalitet. Detta ökar också blodflödet och avlägsnar fransar som har fallit av.

Ta alltid hand om dina ögonfransar

Även om du inte sminkar dig varje dag får du inte glömma att hålla ögonfransarna i gott skick. Innan du går till sängs bör du alltid tvätta bort din mascara och applicera sminkborttagningskräm för att bli av med smuts från dagen. Använd alltid mjuka bomullstussar. Du kan massera ögonfransarna med mandelolja så att de återfuktas, vilket gör dem tjockare, starkare och vackrare.

Naturliga huskurer för perfekta ögonfransar

Dessa huskurer kommer utan tvekan att ge dig bra resultat och vackra, perfekta ögonfransar.

Oljeblandning

Blanda lika delar ricin-, mandel-, avokado– och olivolja i en skål. Använd denna blandning för att avlägsna smink genom att blötlägga en bomullstuss i den. Applicera sedan en droppe på vardera ögonfranslinje innan du går till sängs. På morgonen sköljer du bort det från ansiktet.

Ricinolja och rom

Blanda tre teskedar av denna olja med en tesked rom. Applicera detta på dina ögonfransar med en bomullstuss. Var försiktig så att du inte får det i ögonen. Låt verka över natten.

Kamomill

Använd ett naturligt och löst kamomillte; inte den typ som du får i påsar. Du kan även köpa torkade blommor. Lägg en näve i en kopp kokande vatten, låt dra och sila. När det har svalnat blöter du en bomullstuss i det. Applicera på dina ögonlock och ögonfransar varje kväll.

Olivolja

Förutom att använda detta i blandningen som vi nämnde ovan kan du också använda olivoljan som den är. Det är en fantastisk huskur för både hår och hud. Applicera två droppar på dina ögonfransar varje kväll med en bomullstuss eller med fingertopparna. Rör dig alltid från rötterna och ut mot topparna. Låt sedan verka tills nästa morgon.

Böj ögonfransarna innan du lägger på mascara

Fler tips för perfekta ögonfransar

  • Undvik att böja dem med mascara på eftersom de då lättare kan skadas.
  • Om du använder en ögonfransböjare bör du tänka på att inte sätta för mycket tryck på dina ögonlock eftersom fransarna sitter fast i dessa. Detta kan försvaga dem och hindra dem från att växa och hålla sig starka och friska.
  • Böj alltid dina ögonfransar kort tre gånger; mjukt och försiktigt så att de inte går av. Som ett resultat får du en naturligare effekt och du skyddar dem också från direkta problem.
  • Du bör applicera naturliga oljor som främjar skönhet och hälsa för ögonfransarna (oliv-, mandel- och ricinolja) upp till två gånger i veckan för att hålla dem återfuktade. Ett bra alternativ är vitt vaselin för att ge dem en “långsträckt” effekt.
  • Uppvärmda ögonfransböjare bör användas med stor försiktighet, precis som platt- och locktänger i håret. Resultaten är inte 100% tillfredsställande, men metoden kan vara bra att använda vid enstaka tillfällen.
  • Innan du applicerar mascara kan du applicera en bas med flera effekter; med andra ord en som separerar ögonfransarna, ger dem volym, definierar böjningen, och inte lämnar klumpar när du sätter på de två lagren av färg.
  • Ät mer apelsiner, morötter och honung för att stimulera tillväxten av ögonfransarna från kroppens insida.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.