Huskurer som förbättrar utseendet på dina ögonfransar

· juni 20, 2015

Ögonfransar är en viktig del av din kropp, eftersom de inte bara bidrar till att du ser bättre ut, men deras roll är också att skydda dina ögon från olika infektioner och smuts som kan komma in i dem. I den här artikeln kommer vi att ge dig tips om hur man kan förbättra utseendet på sina ögonfransar.

Ögonfransar består av lager en keratin, det protein som är ansvarigt för att ge dem elasticitet, motstånd och skönhet, men tyvärr finns det en hel del saker som kan försvaga dina ögonfransar till exempel UV-strålar, att låta sminket sitta kvar över natten eller dåliga kosmetiska produkter .

Ögonfransar som är i perfekt skick är i allmänhet långa och tjocka, de tillåter en ren och direkt blick. Om dina inte är på det viset, oroa dig inte, vi kommer att visa dig några huskurer som kommer att vara till stor hjälp och som är lätta att applicera.

ögonfransar

Framför allt är det viktigt att du tar bort din makeup varje kväll, att du inte missbrukar mascara, och att du inte använder ögonfransböjare ofta eftersom detta ofta gör dem svaga när den klämmer kraftigt eller efter att du applicerat mascara, vilket ofta gör att ditt ögonfransar bryts av.

Om dina ögonfransar växer långsamt, rekommenderar vi att blinka ofta eftersom det är ett sätt att öva dina ögonlock. Men det finns keratin och ricinoljebaserade krämer som mjukgör, ger näring och återfuktar kapillär skiktet, och därmed stärker dem. Idag kommer vi att ge dig några förslag som är erkända för sin effektivitet när det gäller att få perfekta ögonfransar.

Oljor

oljor

Följande oljor innehåller antioxidanter, som bekämpar fria radikaler som är ansvariga för åldrande, och ger kapillärt skydd. Att använda dem på dina ögonfransar kommer att göra dem starkare och tjockare. Oljorna är: ricinolja, mandelolja, avokadoolja och olivolja.

Du kan blanda dessa fyra oljor i ett glas. Ta bort din makeup med denna blandning och applicera en droppe på din ögonfranslinje och låt sitta hela natten.

Nötter

nötter-2

Jordnötter, valnötter, russin, osv utgör en del av den grupp av livsmedel som besitter höga nivåer av B-komplex, som hjälper till att stimulera hårväxt.

Kombinera Ricinolja och rom!

Ricinolja

Häll tre matskedar ricinolja i en flaska tillsammans med lite rom. Smörj denna blandning på dina ögonfransar med en bomullstuss, sova med detta på, och tvätta bort med varmt vatten nästa dag.

Vaselin

vaselin

Vaselin har skyddande effekter och stimulerar hårväxt.

Grönt Te

Grönt-te

Förbered grönt te som vanligt, vänta tills det är ljummet, och applicera det på dina ögonfransar och ögonlock med hjälp av en bomullstuss. Lämna bomullstussen på dina ögonlock i 10 minuter och ta sedan bort den. För en större effekt, gör det varje kväll och tvätta inte ansiktet förrän nästa dag.

Ögonfrans borste

ögonfransar-2

Du kan ta en fuktgivande kräm och en ren mascaraborste för att applicera detta på dina ögonfransar för att stimulera tillväxten.

Citronskal

Citronskal-Emily-Barney

Citron har många egenskaper som är bra för din kropp. I detta fall kan du riva lite citronskal och blanda det med olivolja eller ricinolja. Detta kommer att bidra till att stärka egenskaperna hos dessa nyttiga oljor.

Kom ihåg: Missbruka inte mascara!

mascara

Även om denna produkt kan göra att dina ögonfransar ser tjockare och längre ut, kan det motverka syftet att använda den eftersom mascara kan göra att dina ögonfransar faller av eller bryts av. Kom ihåg att ta bort ditt smink ordentligt så det inte finns några mascara rester.

Massera dina ögonlock

ögonlock

Denna massage utförs med avsikt att öka blodflödet och att hjälpa till att stimulera tillväxten av ögonfransar. Det är inte nödvändigt att använda en särskild produkt. Du utför den varje kväll innan du går och lägger dig; tvätta händerna väl och massera försiktigt dina ögonlock samt dina ögonfransar med fingertopparna.

Ät rätt

morotochmynta

Du kommer att behöva äta tillräckligt med frukt och grönsaker för att ge dig själv proteiner och vitaminer i syfte att stimulera och stärka hårväxten. Några av de huvudsakliga livsmedlen för detta är: morötter, jordnötter och vete.