Huskurer som förbättrar utseendet hos dina ögonfransar

Huskurer som förbättrar utseendet hos dina ögonfransar

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Ögonfransar är en viktig del av din kropp eftersom de inte bara bidrar till ditt utseende, utan även skyddar ögonen från olika infektioner och smuts som kan komma in i dem. I den här artikeln kommer vi att ge dig tips om hur du kan förbättra utseendet hos dina ögonfransar.

Ögonfransarna består av lager en keratin – det protein som är ansvarigt för att ge dem elasticitet, motstånd och skönhet. Men tyvärr finns det en hel del saker som kan försvaga dina ögonfransar, såsom UV-strålar, att låta smink sitta kvar över natten eller dåliga kosmetiska produkter .

Ögonfransar som är i perfekt skick är i allmänhet långa och tjocka – de ger dig en ren och direkt blick. Om dina inte är på det viset ska du inte oroa dig, vi kommer visa dig några huskurer som är till stor hjälp för utseendet hos dina ögonfransar.

Kräm för ansiktet

Framförallt är det viktigt att du tar bort din makeup varje kväll, att du inte missbrukar mascara och att du inte använder ögonfransböjare ofta, eftersom de gör dem svaga.

Om dina ögonfransar växer långsamt rekommenderar vi att blinka ofta, eftersom det är ett sätt att träna dina ögonlock. Men det finns även keratin- och ricinoljebaserade krämer som mjukgör, ger näring och återfuktar det kapillära skiktet, och därmed stärker dem.

Idag kommer vi att ge dig några förslag som är erkända för sin effektivitet när det kommer till att fullända utseendet hos dina ögonfransar.

Oljor

oljor i flaskor

Följande oljor innehåller antioxidanter som bekämpar de fria radikaler som leder till åldrande, och ger dessutom kapillärt skydd. Att använda dem på dina ögonfransar kommer att göra dem starkare och tjockare. Oljorna är: ricinolja, mandelolja, avokadoolja och olivolja.

Du kan blanda dessa fyra oljor i ett glas. Ta bort din makeup med denna blandning och applicera en droppe på din ögonfranslinje, varpå du låter sitta hela natten.

Nötter

Nötter för ögonfransarna

Jordnötter, valnötter, russin, osv utgör en del av den grupp av livsmedel som besitter höga nivåer av B-komplex, som hjälper till att stimulera hårväxt.

Kombinera Ricinolja och rom!

Ricinolja och rom

Häll tre matskedar ricinolja i en flaska tillsammans med lite rom. Smörj denna blandning på dina ögonfransar med en bomullstuss, sova med detta på och tvätta bort med varmt vatten nästa dag.

Vaselin

Vaselin kan hjälpa ögonfransarna

Vaselin har skyddande effekter och stimulerar hårväxt.

Grönt te

Grönt te

Tillred grönt te som vanligt, vänta tills det är ljummet och applicera det på dina ögonfransar och ögonlock med hjälp av en bomullstuss. Lämna bomullstussen på dina ögonlock i 10 minuter och ta sedan bort den. För en starkare effekt ska du göra det varje kväll och inte tvätta ansiktet förrän nästa dag.

Ögonfransborste

ögonfransborste

Du kan ta en fuktgivande kräm och en ren mascaraborste för att applicera detta på dina ögonfransar för att stimulera tillväxten.

Citronskal

Citronskal – Emily Barney

Citron har många egenskaper som är bra för din kropp. I detta fall kan du riva lite citronskal och blanda det med olivolja eller ricinolja. Detta kommer att bidra till att stärka egenskaperna hos dessa nyttiga oljor.

Kom ihåg: missbruka inte mascara!

Olika mascaraborstar

Även om denna produkt kan göra att dina ögonfransar ser tjockare och längre ut, kan det även få motsatt effekt eftersom mascara kan få dina ögonfransar att falla eller brytas av. Kom ihåg att ta bort ditt smink ordentligt så det inte finns några mascararester.

Massera dina ögonlock

Massera ögonlocken

Denna massage utförs med avsikt att öka blodflödet och att hjälpa till att stimulera tillväxten hos ögonfransarna. Det är inte nödvändigt att använda någon särskild produkt. Du utför den varje kväll innan du går och lägger dig. Tvätta händerna väl och massera försiktigt dina ögonlock samt dina ögonfransar med fingertopparna.

Ät rätt för att gagna utseendet hos dina ögonfransar

morot och mynta

Du kommer att behöva äta tillräckligt med frukt och grönsaker för att ge dig själv proteiner och vitaminer i syfte att stimulera och stärka hårväxten. Några av de huvudsakliga livsmedlen för detta är: morötter, jordnötter och vete.

Använd dessa tips för att förbättra utseendet hos dina ögonfransar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.