Huskurer som förbättrar utseendet på dina ögonfransar

Ögonfransar är en viktig del av din kropp, eftersom de inte bara bidrar till att du ser bättre ut, men deras roll är också att skydda dina ögon från olika infektioner och smuts som kan komma in i dem. I den här artikeln kommer vi att ge dig tips om hur man kan förbättra utseendet på sina ögonfransar.

Ögonfransar består av lager en keratin, det protein som är ansvarigt för att ge dem elasticitet, motstånd och skönhet, men tyvärr finns det en hel del saker som kan försvaga dina ögonfransar till exempel UV-strålar, att låta sminket sitta kvar över natten eller dåliga kosmetiska produkter .

Ögonfransar som är i perfekt skick är i allmänhet långa och tjocka, de tillåter en ren och direkt blick. Om dina inte är på det viset, oroa dig inte, vi kommer att visa dig några huskurer som kommer att vara till stor hjälp och som är lätta att applicera.

oljor

Följande oljor innehåller antioxidanter, som bekämpar fria radikaler som är ansvariga för åldrande, och ger kapillärt skydd. Att använda dem på dina ögonfransar kommer att göra dem starkare och tjockare. Oljorna är: ricinolja, mandelolja, avokadoolja och olivolja.

Du kan blanda dessa fyra oljor i ett glas. Ta bort din makeup med denna blandning och applicera en droppe på din ögonfranslinje och låt sitta hela natten.

Nötter

ögonfransar-2

Du kan ta en fuktgivande kräm och en ren mascaraborste för att applicera detta på dina ögonfransar för att stimulera tillväxten.

Citronskal

morotochmynta

Du kommer att behöva äta tillräckligt med frukt och grönsaker för att ge dig själv proteiner och vitaminer i syfte att stimulera och stärka hårväxten. Några av de huvudsakliga livsmedlen för detta är: morötter, jordnötter och vete.