Effektiva trick för att föryngra dina ögon

Effektiva trick för att föryngra dina ögon

Senaste uppdateringen: 10 april, 2019

Dina ögon är ett tecken på din identitet. De reflekterar inte bara din själ, utan är även ett fönster till din hälsa. Detta är generellt sett området som visar tecken på trötthet, en natt med sömnlöshet och även tidens tand. Det är alltid bra att veta om några små trick för att föryngra dina ögon.

Dina ögon utsätts inte bara för dina inre känslor, utan är även känsliga för miljön. Det är därför du till exempel bör uppmärksamma antalet timmar du spenderar framför datorn eller med din mobiltelefon. Konstgjort ljus är väldigt skadligt för ögonen. Nedan kommer vi ge dig tips för att föryngra dina ögon.

Vilka problem drabbar generellt sett ögonen?

Torra ögon
 • Hängande eller slappa ögonlock. Mycket kan hända. Vissa morgnar vaknar du med ögonlock som är svullna och inflammerade. En dålig natts sömn eller inkorrekt intag av vätska kan få vätskor att ansamlas i ögonlocken. Även tiden kan resultera i tydligare tecken under vissa dagar.
 • Kråkfötter. Dessa små rynkor dyker upp i ögats konturer när du ler eller gör andra uttryck. De dyker upp när huden börjar tappa sin elasticitet. Genetik och solsken kan också spela en roll i detta, men som tur är så kan det behandlas.
 • Mörka cirklar under ögonen. Alla har dem. Dessa påsar kan dyka upp under ögonen och vara mörka eller lila. De orsakas av trötthet, sömnbrist, sjukdom eller till och med emotionella problem.
 • Påsar. Vem avskyr inte dessa bedrägliga påsar? De dyker upp på grund av hormonförändringar eller vätskeretention. De gör att ansiktet blir mindre vackert och avger en aura av trötthet.
 • Matthet. Trötthet, problem med dina ögon, tiden och att inte blinka tillräckligt är några av orsakerna till detta. Det är dock möjligt att bekämpa det.

Botemedel för rynkor runt ögonen

Äggvita för att föryngra dina ögon
 • Äggvita: Detta kanske kommer som en överraskning, men äggvita är kända för att återfukta samtidigt som det spänner slapp hud. Det är dessutom utmärkt för att bekämpa depressionslinjer. För att dra nytta av det så ska du bara ta en äggvita och applicera på huden runt ögonen genom varsam massage. Gör detta varje morgon så kommer du sakta lägga märke till hur huden blir tajtare och rynkfri.
 • Avokado: En källa på vitamin E och fettsyror som fungerar utmärkt för att återfukta och bekämpa fria radikaler. Ta bara fruktköttet från en halv avokado och mosa det väl med en sked. Applicera nattetid och låt den sitta i 15 minuter. Skölj sedan med vatten.
 • Gurka: Detta är den mest välkända och effektiva resursen. Gurka är rikt i vitamin C och kaffesyra. Den stimulerar produktionen av frisk hudvävnad och återfuktar huden. Applicera en gurkskiva på vardera öga eller mixa en halv gurka för att få en smet som du kan lägga på ögonen i 15 minuter. Du kommer märka att dina ögon ser fräschare och mer hälsosamma ut.

Botemedel för mörka cirklar och påsar under ögonen

Rosblad
 • Kamomill: Detta är ett väldigt välkänt botemedel. Kamomill har utmärkta antiinflammatoriska egenskaper och fungerar avslappnande, vilket kommer hjälpa till med korrekt blodcirkulation till ögonen och förhindra vätskeretention. Gör ett avkok med två påsar kamomillte. När teet har svalnat så doppar du två bomullstussar i det och lägger dem på dina ögon i 15 minuter. Detta kommer fungera lindrande.
 • Gurka och mjölk: Denna blandning är väldigt bra för att återaktivera cirkulationen och avgifta påsar eller mörka cirklar under ögonen. Det är enkelt att göra. Ställ bara in ett halv glas mjölk i kylskåpet i 15 minuter. När mjölken är kall så dränker du två skivor gurka i den, och applicerar dem sedan på ögonen. Resultaten kommer vara omedelbara.
 • Botemedel med rosenblad: Ytterligare en utmärkt strategi för påsar eller mörka cirklar under ögonen är att ta åtta eller nio rosblad och placera dem i en burk med fyra matskedar mandelolja. Ställ burken i ett mörkt hörn och låt den stå i en dag, varpå du tar en bomullstuss och masserar ögonen med blandningen. Detta är väldigt effektivt och skönt.

Massage för att bekämpa ögontrötthet och föryngra dina ögon

Avslappnade ögon

Denna massage kommer hjälpa till att föryngra och ge dina ögon ett mer hälsosamt utseende. Det är en teknik för att återaktivera cirkulationen och göra ögon och hud fastare för att ge dem mer livlighet.

Börja med att tvätta dina händer noggrant och applicera någon av de ovan nämnda krämerna. Du kan även använda äggvita, avokado eller gurkkräm. Börja med att massera området under ögonen med cirkelrörelser tills du når ögonlocken och ögonbrynen. Rör dig alltid i cirklar.

Använd nu din tumme och pekfinger för att krama näsryggen. Placera fingrarna mellan dina båda tårkanaler och gör små cirkelrörelser med dem. Detta kommer återaktivera cirkulationen. Nyp sedan tag i dina ögonlock och dra varsamt i dem. Gör ytterligare cirkelmassage på båda ögonbrynen.

Använd ditt långfinger och klappa varsamt längsmed området som omger påsarna under dina ögon. Avslutningsvis så ska du för avslappningens skull täcka dina ögon med dina handflator i en minut. Upprepa denna cykel tre gånger.

Prova dessa tips för att föryngra dina ögon naturligt.

Foton från Polly Mcarthy, Eduardo Medina.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.