De bästa ansiktsmaskerna för din hy

De bästa ansiktsmaskerna för din hy

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Om du vill att ditt ansikte både ska kännas och se vackert ut varje dag, då kommer en ansiktsmask att vara en toppenlösning. Här är några av de bästa ansiktsmaskerna som hjälper dig att njuta av en perfekt mjuk hud, fri från acne, dygnet runt.

Perfekta ansiktsmasker för din hud

  • Recept med yoghurt och honung: blanda en matsked honung med en matsked yoghurt och lägg till några droppar citronjuice (10 till 12). Blanda alla ingredienserna tills du får en homogen massa och applicera den på ditt ansikte under en halvtimme. Skölj därefter av ditt ansikte med varmt vatten och du kommer att kunna se skillnaden på din hud. En annan intressant möjlighet är att endast använda naturlig yoghurt. Denna bör appliceras på ditt ansikte och därefter få verka under 15 minuter för att därefter tvättas bort.
  • Avokadorecept: detta är idealiskt för torr hud. Du kommer att behöva en halv avokado och en matsked olivolja. Förbered en massa och applicera den på ditt ansikte. Låt den därefter verka under 15 minuter. Skölj av varsamt med varmt vatten.
  • Jordnötsrecept: detta är också en bra mask för torr hud som behöver återfuktas. Blanda två matskedar jordnötter med två matskedar olivolja och en matsked honung. Du kan använda en mixer för att blanda ihop dem. Applicera blandningen på ditt ansikte och din nacke för att därefter låta den verka på din hud under 20 minuter. Skölj sedan av med varmt vatten.
.

mask2

  • Recept med mjölk och honung: detta är toppen för att eliminera orenheter från din hud. Detta recept rengör huden och får dina porer att stängas och hindrar dem från att producera så mycket fett. Ingredienserna i denna mask är en matsked mjölkpulver, en matsked honung och en äggvita. Blanda ihop dem och applicera sedan blandningen på ditt ansikte. Låt det ligga under 15 minuter och skölja därefter av med varmt vatten. Stänk sedan kallt vatten på ditt ansikte.
  • Recept med gurka och äpple: denna mask är idealisk för personer med fet hy och allt du behöver är ett halvt rött äpple, en halv gurka, juicen från en liten citron och en äggvita. Vispa ihop ingredienserna ordentligt och sätt in blandningen i kylen under en timmes tid. Applicera den därefter på ditt ansikte och din nacke och låt den verka under 20 minuter. Tvätta av den med varmt vatten.
  • Recept med morot och yoghurt: en mask med dessa två ingredienser är idealisk för fet, glansig hud. Blanda juicen från en citron med juicen från en apelsin. Pressa en morot i en separat behållare tillsammans med 1 dl yoghurt. Applicera på ditt ansikte under 10 till 15 minuter och skölj sedan av med varmt vatten.
  • Mandelrecept: detta ger dig en hälsosam hy på bara några minuter. Du behöver råa orostade mandlar. Lägg dem i en mortel och mal dem till pulver. Blanda detta pulver med en matsked yoghurt och applicera direkt på ditt ansikte under tre minuter. Skölj av med varmt vatten och applicera därefter din dagliga fuktkräm.

mask3

De bästa ansiktsmaskerna som återfuktar

Alla dessa masker är gjorda utav 100% naturliga produkter och är mer effektiva än de du köper på skönhetssalongerna eller i affären. Du har troligtvis redan alla nödvändiga ingredienser i ditt eget hem, så du behöver nog inte gå ut och köpa något.

  • Pumparecept: Blanda fyra matskedar kokad pumpapuré, en matsked olivolja, en matsked honung, en matsked jojoba-olja och en halv matsked mjölk. Skapa en homogen massa. Bre ut denna mask ordentligt på ansiktet och låt den verka under 20 minuter. Ta bort den med en absorberande pappershandduk och skölj ditt ansikte med varmt vatten.
  • Bananrecept: Krossa en banan och lägg till en matsked honung samt fem matskedar havremjöl. Då denna mask är ihopblandad, applicera den på hela ditt ansikte, med undantag för runt dina ögon och låt den sedan verka under 15 minuter. Skölj därefter av med varmt vatten.

mask4

  • Äppelrecept: för denna mask behöver du ett äpple som du klyver i två delar och sedan kokar i en halv liter vatten. Placera sedan äppelbitarna i kylen under en halvtimme. Blanda en matsked yoghurt, en matsked honung och en matsked vetegroddar i en behållare. Lägg till äppelbitarna och blanda tills du får en massa. Applicera denna mask på ditt ansikte och låt den verka under 20 minuter. Skölj av med kallt vatten och en neutral tvål.

De bästa ansiktsmaskerna som exfolierar

Om du har problem med pormaskar, acne och finnar så är detta inte något problem. Du kan dra nytta av fördelarna med dessa recept och tips. Exfoliering är väldigt viktigt eftersom den hjälper till att eliminera döda hudceller och ger dig en mjukare och vackrare hud. Den hjälper även till att ta bort pormaskar och ärrbildning.

.

En av de mest ekonomiska exfolianterna som finns är finmalet socker som inte skadar din hud. Då du har tvättat av ditt ansikte ordentligt med en neutral två, fukta din hud med vatten och applicera en bit socker. Gnugga sockret mycket mjukt in i din hud i små cirklar utan att trycka för hårt. Skölj senare av med kallt vatten och applicera din fuktkräm.

Havregrynsgröt är en annan fantastisk möjlighet. Blanda tre matskedar havregrynsgröt och 2 dl mjölk i en behållare. Då havregrynen blivit fuktiga, applicera blandningen på ditt ansikte och låt den verka under några minuter utan att röra den. Om du har en fett hy kan du byta ut mjölken mot vatten.

De bästa ansiktsmaskerna innehåller honung, som hjälper till med exfoliering. För att göra denna mask behöver du en matsked honung. Applicera den mjukt på ditt ansikte och låt den verka under 15 minuter. Ta bort den kort därefter och du kommer att se att din hud har blivit mjuk, återfuktad och återupplivad.

Bilder: Dan Ox, Daniela Vladimirova, ZenSpa 1, Neeta Lind, Kim


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.