Hur man förhindrar håravfall

Håravfall blir ett alltmer vanligt problem bland män och kvinnor eftersom det finns många faktorer som vi idag blir utsatta för varje dag, och som förvärras om vi inte lägger tillräckligt stor vikt vid dem. Generellt sett så kan upp till 100 hårstrån tappas varje dag, vilket anses vara normalt. Oro brukar dock uppstå när vi märker att håret tappas alltför ofta och i större mängder.

När du lägger märke till att du drabbats av onormalt håravfall så bör du identifiera anledningen till varför det händer. Faktorer såsom klimat, stress, anemi, dålig diet och cirkulation, genetik, etc. är några av de huvudsakliga anledningarna till att folk kan drabbas av håravfall. Skulle du vilja veta hur man förhindrar håravfall?

Tips för hur du håller håret friskt och förebygger håravfall

 • Om du lägger märke till att ditt hår har tappat sin vitalitet och konstant tappas så är det väldigt viktigt att sluta använda plattänger, hårtorkar och allt annat som utsätter det för mycket hetta. Dessa typer av verktyg tenderar att orsaka håravfall när ditt hår är svagt och kan påverka det mycket.
 • Att ha en bra och balanserad diet spelar också en viktig roll i ditt hårs hälsa. Näringsbrister tendera att orsaka håravfall genom att göra det strukturellt svagare och få det att gå sönder. Inuti aloe vera

  Vi rekommenderar att Kokosmjölk

  Skrubba kokosmjölk i hårrötterna för att stärka dem och förebygga hårtappning. Detta kommer även stimulera tillväxt och glans.

  Fiskleverolja

  Fiskleverolja förebygger och minskar avsevärt hårtappning. Skrubba bara oljan i din skalp kvällstid och låt den verka till nästa dag.

  Tomat

  Tomater

  Tomater hjälper till att bekämpa håravfall och minskar det avsevärt. Mal en tomat med kryddnejlika och låt blandningen verka på din skalp i tio minuter.