Tips på hur man förhindrar håravfall

Tips på hur man förhindrar håravfall

Senaste uppdateringen: 14 januari, 2019

Håravfall blir ett alltmer vanligt problem bland män och kvinnor eftersom det finns många faktorer som vi idag blir utsatta för varje dag, och som förvärras om vi inte lägger tillräckligt stor vikt vid dem. Generellt sett så kan upp till 100 hårstrån tappas varje dag, vilket anses vara normalt. Oro brukar dock uppstå när vi märker att håret tappas alltför ofta och i större mängder.

När du lägger märke till att du drabbats av onormalt håravfall så bör du identifiera anledningen till varför det händer. Faktorer såsom klimat, stress, anemi, dålig diet och cirkulation, genetik, etc. är några av de huvudsakliga anledningarna till att folk kan drabbas av håravfall. Skulle du vilja veta hur man förhindrar håravfall?

Tips för hur du håller håret friskt och förebygger håravfall

  • Om du lägger märke till att ditt hår har tappat sin vitalitet och konstant tappas så är det väldigt viktigt att sluta använda plattänger, hårtorkar och allt annat som utsätter det för mycket hetta. Dessa typer av verktyg tenderar att orsaka håravfall när ditt hår är svagt och kan påverka det mycket.
  • Att ha en bra och balanserad diet spelar också en viktig roll i ditt hårs hälsa. Näringsbrister tendera att orsaka håravfall genom att göra det strukturellt svagare och få det att gå sönder. Vi rekommenderar att ha en diet som är rik i vitamin A, B, C, biotin, koppar, zink, protein och vatten.
  • Tajta frisyrer hos kvinnor är en annan anledning till hårtappning. Detta kan orsaka vad som kallas för dragning, som i sin hur får ditt hår att lossna.
  • Det är väldigt viktigt vila och sova ordentligt. Studier har visat att personer som sover bra tenderar att tappa mindre hår. Trötthet och utmattning är andra faktorer som kan orsaka håravfall.
  • Användning av kemiska produkter kan försvaga både hår och skalp, vilket i sin tur orsakar håravfall. Konstant användning av färger och starka schampon får ditt hår att förlora sin vitalitet. Vi rekommenderar att undvika att använda dessa och istället välja naturliga produkter.
  • Generellt sett så tvättar vi håret varje dag, vilket är onödigt. Håret kan hålla sig rent i dagar och vi bör dra nytta av detta för att låta det vila från vätska och de produkter som vi använder.
  • Innan du gör en frisyr så är det viktigt att ditt hår är torrt. Blött hår får de kapillära porerna att öppnas, och som en konsekvens så kommer du tappa mer hår.

Naturliga behandlingar för håravfall

Aloe vera

Inuti aloe vera

Vi rekommenderar att skrubba din skalp med aloe vera-kristaller för att få stopp på håravfallet.

Lök och citron

För att förhindra hårtappning så bör du blanda lika delar citronsaft och löksaft. Skrubba sedan varsamt din skalp. Låt det verka i 15 minuter och skölj sedan.

Kokosmjölk

Kokosmjölk

Skrubba kokosmjölk i hårrötterna för att stärka dem och förebygga hårtappning. Detta kommer även stimulera tillväxt och glans.

Fiskleverolja

Fiskleverolja förebygger och minskar avsevärt hårtappning. Skrubba bara oljan i din skalp kvällstid och låt den verka till nästa dag.

Tomat

Tomater

Tomater hjälper till att bekämpa håravfall och minskar det avsevärt. Mal en tomat med kryddnejlika och låt blandningen verka på din skalp i tio minuter.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.