11 överraskande användningar av apelsiner

11 överraskande användningar av apelsiner

Senaste uppdateringen: 12 november, 2018

Apelsiner är extremt nyttiga citrusfrukter. De luktar även bra och är mångsidiga eftersom de kan ätas på många sätt utan att förlorar sina egenskaper. Du kan göra desserter, juicer, sallader och annat med dem. Denna frukt är känd över hela världen för sina smak och sina nyttiga egenskaper. Den består av ett utsökt och saftigt fruktkött som innehåller mycket C-vitamin och flavonoider. Vill du veta mer om de många fördelarna med och användningarna av apelsiner?

Apelsiners egenskaper

  • En kraftfull antioxidant: Apelsiner består av vitamin C, flavonoider och betakaroten som tillsammans fungerar som en kraftfull antioxidant. De hjälper till att rensa kroppen och hindra hjärt- och kärlsjukdomar, degenerativa sjukdomar, cancer etc.
  • En rik källa på vitamin C: Vitamin C spelar en viktig roll i kroppen eftersom den hjälper till att bilda kollagen, ben, tänder och röda blodceller. Den förbättrar absorptionen av järn från livsmedel och höjer resistensen mot infektioner.
  • Lindrar stress och depression: Citronsyran gör apelsiner till en utmärkt bundsförvant i kampen mot stress och depression på grund av dess innehåll av vitaminer och mineraler.
  • Renande: Apelsiner har egenskaper som eliminerar substanser som inte har förbränts och som ligger i olika organ. De har även desinfekterande och mikrobicida egenskaper som hjälper till att förbättra din kropps hälsa.
  • Förbättrar matsmältningssystemet: Apelsiner innehåller magnesium – en mineral som är relaterad till tarmarnas, nervernas och musklernas funktioner. Den agerar smärtlindrande för magsmärtor och desinfekterar samt löser upp rester för att främja matsmältningen.
  • Hjälper absorptionen av järn: Vitamin C förbättrar avsevärt absorptionen av järn, vilket kan hjälpa personer som lider av järnbristanemi.
  • Bekämpar kolesterol: Eftersom det är en rik källa på vitamin C, flavonoider, betakaroten och fibrer så är apelsin utmärkt för att bekämpa dåligt kolesterol (LDL)
  • Vårdar din hud: Apelsiner har väldigt fördelaktiga egenskaper för huden eftersom de hjälper till att ge fukt och göra den frisk. De är utmärkta för att regenerera huden och reparera skadad vävnad.

11 användningar av apelsiner du troligen inte kände till

På grund av dess egenskaper så är apelsin utmärkt för att behandla diverse hälsoproblem, förebygga sjukdomar och till hemmet.

Nerver

Magont

Apelsiner är perfekta för att lugna nerver under krissituationer. Det är därför vi rekommenderar att göra ett avkok med apelsinblad i 25 centiliter varmt vatten.

Urinsystemsproblem

För att bekämpa prostata- och blåsproblem så kan dagligt intag av apelsinjuice hjälpa till att stimulera funktioner och bekämpa infektioner.

Halsfluss

För att bekämpa detta problem så rekommenderar vi att du dricker ett glas apelsinjuice mixat med tre aloe vera-kristaller på tom mage.

Övervikt

Övervikt

(Foto: La Extra – Grupo Diario/ Flickr.com)

På grund av dess låga innehåll av kolhydrater och dess renande egenskaper så hjälper apelsiner till att bekämpa övervikt.

Lindrar feber

Apelsinjuice eliminerar gifter och lindrar feber samtidigt som den när dig tack vare dess höga halter vitamin C.

Bekämpar rynkor

Rynkor

Apelsiner håller din hud återfuktad, aktiverar cirkulationen och förebygger rynkor i förtid. Utöver att dricka ren apelsinjuice så kan du använda fruktkött som en kompress i 15 minuter.

Gastronomi

Apelsiner används för många desserter i köket, du kan dricka den som en naturlig juice, lägga till dem i rätter, etc.

Fräschar upp hemmet

Apelsiner har en utsökt doft som du kan dra nytta av för att få ditt hem att lukta gott. Du kan använda oljorna som släpps ut när du skär apelsin för att få en härlig odör.

Apelsinrengörare

Vad som verkligen kommer överraska dig är att apelsiner kan rengöra och desinfektera ditt hem. Du behöver bara lägga lite apelsinskal i en burk med vatten och lite vinäger. Du kan hälla det i en sprejflaska och rengöra elektronikprylar, glasskåp, målat glas, glas, etc.

Bekämpa dålig lukt i skor

Den härliga doften av apelsiner är utmärkt för att ta bort lukten från skor och fötter. Lägg lite apelsinskal i skorna och låt dem ligga i en dag eller två.

Skinande hår

Om du har torrt och tråkigt hår så ska du lägga apelsinskal i äppelcidervinäger och sedan applicera i ditt blöta hår innan du sköljer.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.