6 Renande Produkter från Naturen

maj 24, 2015

Här är sex naturligt renande produkter som kan hjälpa oss att hålla oss hälsosamma genom att eliminera gifter och skadliga element från våra kroppar. Genom att konsumera dessa naturligt renande produkter, kommer du att kunna motverka problem som vätskeretention, dålig blodcirkulation, hudbristningar och svullnader i benen etc.

1. Fänkål

Utöver att ha en utsökt lukt och smak ger fänkål även dig bra möjligheter att rena kroppen. Bland fördelarna finns förbättrad matsmältning och en minskad nivå av lagrade gaser i kroppen. Då man dricker den som ett avkok (för sig själv eller tillsammans med något) hjälper den till att ta bort överskottsvätska, vilket gör den till en favorit bland personer som lider av vätskeretention eller artrit. Fänkål hjälper även till med att reducera slem i lungorna.

Du kan konsumera fänkål som te eller som en ingrediens i sallad. Men du bör tänka på att inte överdriva dess användning. Anledningen till detta är att den har väldigt starka egenskaper, som kan skapa milt till allvarligt obehag. En bra möjlighet är att dricka ett avkok på fänkål under tre dagar för att rensa kroppen och därefter stoppa. Drick mycket vatten under de följande dagarna så att processen med denna renande produkt avslutas ordentligt.

2. Aloe Vera

Naturligt renande produkter - aloe vera

Denna renande produkt från växtriket är väldigt populär inom naturmedicin och den är väldigt effektiv för att rena kroppen. Aloe vera bidrar till att levern aktiveras tack vare dess höga innehåll av polysackarider, som eliminerar de gifter som levern ackumulerar och föryngrar den. Det är viktigt att äta aloe vera i så naturlig form som möjligt, eftersom kommersiella renande produkter kan innehålla egenskaper som reducerar dess effektivitet. Du kan äta en tesked aloe vera varje morgon med ett glas vatten för att förbättra leverns funktioner under dagen. Du kan även göra ett renande avkok genom att blanda aloe vera, mjölktistel, lakrits och maskros.

3. Grönt Te

Grönt te är fördelaktigt för din hälsa på många olika sätt. Det stimulerar reningen av din kropp p.g.a dess urindrivande egenskaper och dess innehåll av klorogensyra. Den senare förbättrar matsmältningen och renar din kropp från de gifter som du konsumerar. Du kan konsumera den på olika sätt, men fem koppar grönt te per dag är bäst. Det är även viktigt att se till att man dricker tillräckligt med vatten.

4. Ananas

Ananas är en av de renande produkter från naturen som innehåller mest vatten, är rik på fiber och innehåller väldigt få kalorier. Men den innehåller även tre enzymer som förbättrar matsmältningen och blodcirkulationen, bromelain, extranase, och ananasa. Ananas hjälper även till att rena med proteinfiber och tar bort fettvävnad som orsakar cellulit. Ananas hjälper till att rena p.g.a. dess höga innehåll av kalium, vilket reglerar vattnet i dina celler.

Med tanke på alla dess fördelar, rekommenderar vi att du inkluderar ananas i din kost. Detta kommer att bli enkelt eftersom dess smak gör den enkel att kombinera med andra ämnen.

5. Åkerfräken

Naturligt renande produkter - åkerfräken

Denna vilda ört har blivit väldigt vanlig som en naturlig kur. Med tanke på dess egenskaper har vi upptäckt att den är ett perfekt val bland alla renande produkter från naturen, eftersom den kan öka din urin med upp till 30%. Detta är fördelaktigt för att eliminera gifter och förbättra funktionen hos njurarna och prostatan. Åkerfräken har även visat sig ha förmågan att reducera storleken på njursten och förbättra dina njurars filtreringsförmåga.

6. Körsbär

Körsbär är ännu ett av naturens renande produkter, som har fler egenskaper än att de bara är goda. Körsbär har stora mängder kaliumsalt och hjälper till med att rena kroppen genom att utöka urinen. De tar även bort metaboliter, vilket får benen att kännas mindre tunga. Fördelarna med körsbär ökas då man kombinerar dem med åkerfräken

MER FÖR DIG