Huskurer som reducerar röda och vita hudbristningar

Du får bäst resultat om du påbörjar behandlingen direkt efter att hudbristningarna har dykt upp, det vill säga medan de fortfarande är röda.
Huskurer som reducerar röda och vita hudbristningar
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 20 januari, 2023

Få saker är så irriterande som röda och vita hudbristningar. Viktförändringar eller hormonella obalanser är vanligtvis de främsta orsakerna. Hur kan du bli av med dem? Vissa vänder sig till plastikkirurgi, men detta kostsamma ingrepp är inte en möjlighet för alla.

Följande enkla behandlingar, som kan utföras hemma, är helt naturliga och kan bidra till att reducera röda och vita hudbristningar. De kommer inte att eliminera dem helt – något du bör känna till innan du börjar – men de kan jämna ut dem och göra dem mindre märkbara.

1. Huskurer för röda hudbristningar

Röda hudbristningar är nya bristningar. Med andra ord; de är fortfarande i “inflammationsfasen”. De kan dyka upp på dina armar, ben, skinkor, eller på magen, och de kommer med största sannolikhet att visa sig under graviditeten. Inflammationsprocessen kan pågå upp till ett par månader medan kroppen skickar blod till de drabbade områdena, vilket intensifierar uppkomsten av bristningar.

Med tiden orsakar de ärrbildning och blir vita. Är det möjligt att bli av med dessa obehagliga bristningar? Du får bäst resultat om du påbörjar behandlingen omedelbart när hudbristningarna visar sig och fortfarande är röda. Det är värt att försöka, så kolla in följande tips!

1. Enkel sockerexfoliant

Detta är en mycket enkel behandling. För att bereda denna exfoliant behöver du bara en matsked socker (20 gram). Hoppa in i duschen och fukta huden. Sedan gnuggar du sockret på området där du har hudbristningar. Du bör göra detta med en lätt massage, men se till att den stimulerar cirkulationen.

Denna behandling bidrar till att minska inflammation i området där du har hudbristningar.

2. Behandling med aloe, potatis, och ägg

Du behöver följande ingredienser:

Denna enkla behandling med aloe vera syftar till att minska inflammation i områden med röda hudbristningar genom att ge näring till den skadade huden och stimulera läkning. Du känner förmodligen redan till att aloe vera har massor av bra egenskaper som kan behandla alla typer av hudproblem, och förmågan att minska uppkomsten av hudbristningar är en av dess många fördelar.

Börja med att skopa ur massan från bladet på en aloe vera-planta. Lägg gelen i en glasskål och tillsätt äggvita. Sedan blötlägger du potatisskivorna i blandningen och applicerar dem på områdena med bristningar. Ta en titt på din kropp för att räkna ut hur många potatisskivor du behöver. Låt dem verka i ca 15 minuter och ta sedan en dusch. Det är en mycket effektiv behandling.

2. Huskurer för vita hudbristningar

Använd huskurer för att minska röda och vita hudbristningar

Vita hudbristningar är sådana som redan har bildat ärr, vilket innebär att de är svårare att bli av med. Därför är det mycket viktigt att börja behandlingen i ett tidigt skede medan hudbristningarna fortfarande är röda. Du kan dock göra de vita ärren mindre synliga genom att använda dessa enkla behandlingar.

Behandling för att reducera vita hudbristningar

Hur bereder du denna behandling?

Denna enkla behandling syftar till att ge näring till och reparera din skadade hud. Det är viktigt att tillsätta lite vitamin E för att den ska lyckas. Du kan hitta det på apotek och i hälsokostbutiker. Det kan tyckas vara lite dyrt, men vitamin E kan användas för flera ändamål. Till exempel kan du tillsätta några droppar till ditt nagellack för att göra dina naglar starkare, eller tillsätta lite i ditt balsam för att stärka håret.

  • Först och främst behöver du massan från en aloe vera-planta. Använd en sked för att extrahera den klara gelen från bladen.
  • Lägg gelen i en skål och tillsätt olivolja.
  • Slutligen tillsätter du tre droppar vitamin E och blandar samman alla ingredienser.
  • När du har en jämn blandning tar du en bomullstuss, doppar den i blandningen, och masserar in den på området med de vita bristningarna.

Du bör upprepa detta varje kväll. Med tiden kommer du att börja se att dina hudbristningar blir mindre märkbara. Varför inte testa?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.