Säg Adjö till Hudbristningar med Naturliga Kurer

För att undvika att hudbristningar uppkommer rekommenderar vi att man äter mer färska grönsaker och färsk frukt, då detta hjälper till att förbättra huden och dess elasticitet.

Hudbristningar är anti-estetiska märken som frekvent uppkommer på vissa delar av kroppen som exempelvis ben, mage och bröst. Dessa märken kan vara ett resultat av drastiska viktförändringar. De kan också uppkomma under graviditeten eftersom huden då sträcks. Det finns turligt nog vissa naturliga behandlingar som är mycket effektiva som man kan använda för att reducera hudbristningar eller för att få dem att försvinna helt.

Nypon och mandelolja

Nypon och mandelolja är fuktgivande och är därför speciellt bra för att regenerera skadad hud som hudbristningar. Man bör applicera detta dagligen på sina hudbristningar efter att man har duschat.

Åkerfräken

Kisel är en naturlig regenererande agent som man hittar bland komponenterna i åkerfräken – en medicinväxt som har stora fördelar för hälsan. Åkerfräken är också speciellt användbara ifall man har hudbristningar.

För att göra denna naturliga kur tar du en liter 40-procentig alkohol och lägger 10 gram åkerfräken i detta under ca en månads tid. Därefter lägger man i tio droppar citronsaft. Efter detta bör du blanda ut med en halv liter vatten.

Denna tillredning skall du nu massera på de drabbade zonerna med hudbristningar två gånger per dag.

Morotsmassa

morötter

Det första du bör göra är att ångkoka en morot tills den blir mjuk. Gör därefter en puré som du applicerar på de drabbade zonerna med hudbristningar och låt det verka under en halvtimme.

Skölj av med kallt vatten, eftersom varmt vatten istället kan ge upphov till mer hudbristningar.

Mirakelsalva som motverkar hudbristningar

Ifall de hudbristningar som du har på kroppen är vita, så kommer denna kur att vara perfekt för dig. Ta skalen från fem rödbetor, fem persikor och en morot. Kör detta i mixern och applicera sedan denna blandningen på dina hudbristningar.

Naturliga krämer baserade på avokado för att eliminera hudbristningar

avokado

Naturliga krämer är väldigt viktiga för att bevara fukten i huden och därför hjälper de mot hudbristningar, men du måste också tänka på att även ifall du lyckas få bort dina hudbristningar så bör du fortsätta med krämerna för att bevara hudens fukt och elasticitet så att inte dina hudbristningar kommer tillbaka.

Kräm med aloe vera och avokado

Kombinationen av aloe vera och avokado har en stor förmåga att generera vävnad och därmed hudbristningar. För denna tillredning behöver du:

Man tar avokadon och innehållet i lövet från aloe veran och blandar med olivoljan tills man får en mjuk massa. Denna massa använder man sedan för att massera på de zoner på kroppen som har hudbristningar, och låter det sedan verka under 20 minuter. Skölj därefter av med kallt vatten.

Kräm med avokado, havre och mandelolja

Denna tillreder man precis som den föregående krämen, men man byter ut olivoljan mot mandelolja istället. Man vispar sedan ihop detta för hand och applicerar på samma sätt, men i detta fallet sköljer man istället av med ljummet vatten.

Kräm med avokado, honung och citron

Precis som med de föregående krämerna där man blandar alla ingredienserna genom att exempelvis vispa för hand är det viktiga här att man får en väldigt fin och mjuk massa. Denna appliceras sedan på de drabbade zonerna och får sedan verka under 20 minuter. Därefter sköljer man av med ljummet vatten.

Hur undviker och motverkar man hudbristningar?

mage

Det bästa sättet att undvika hudbristningar är att bibehålla en bra vikt, eftersom då man går upp och ner i vikt resulterar detta i att huden sträcks ut och får dessa märken som kan vara svåra att få bort, dock inte omöjliga. Kom även ihåg att det alltid är bättre att motverka än att bota, vilket är anledningen till att det bästa man kan göra är att tänka på sin vikt.

Massage är också väldigt fördelaktigt för att undvika hudbristningar och rekommenderas speciellt till gravida kvinnor, då de löper större risk att drabbas av hudbristningar än andra. Dessa massager bör göras med exempelvis mandelolja.

Andra produkter som du kan använda vid massager för att undvika hudbristningar är följande:

  • Kakaosmör eller sheasmör, som du kan använda för att massera magen, rumpan, brösten och vaderna minst två gånger per dag.
  • Vitamin E och A, med rosolja för att massera de zoner som löper störst risk att drabbas av hudbristningar. Detta är den bästa lösningen för detta. Dessa produkter kan även användas vid massager för personer som lyfter vikter, eftersom detta också kan leda till hudbristningar.
  • Vitamin C kan också användas för att undvika hudbristningar då vitamin C bidrar till produktionen av kollagen, något som motverkar att hudbristningar uppkommer från första början.
  • En kost som är rik på protein.
  • Drick mycket vatten för att huden inte ska bli uttorkad.
  • Konsumera inte för mycket mat med mycket fett, eftersom detta lagras i magen, benen, rumpan och leder till att hudbristningar uppkommer.
  • Ät mer färsk frukt och grönsaker, eftersom dessa är fantastiska för att förbättra huden och dess elasticitet.
  • Lätt träning är väldigt bra för att bibehålla hudens elasticitet.
MER FÖR DIG