Aloe Vera, Uppfriskande och Läkande Medicinalväxt

Aloe Vera, även känd som mirakelväxten, har använts under lång tid för sina många positiva egenskaper som hjälper dig att förnya, fräscha upp och läka huden. Den är också bra för den allmänna hälsan.

Det finns ungefär 250 arter av aloe vera växter. Aloe barbadensis är den art som har flest medicinska egenskaper.

I det gamla Egypten användes aloe för kvinnors hudvård; historieböckerna berättar om Kleopatras och andra kvinnors skönhet under den tiden.

Andra exempel på hälsoproblem som kan avhjälpas med aloe är: halsbränna, magsår, förstoppning, eksem, mjäll, inflammation, rynkor, torr hud etc.

Studier fortsätter att göras som visar på hälsoegenskaperna vid andra sjukdomar, såsom cancer, diabetes, högt kolesterol och autoimmuna sjukdomar.

Hälsofördelar för huden

Huskur för huden
När det gäller hälsofördelarna för huden har aloe egenskaper som är antiseptiska, bakteriedödande, antiinflammatoriska och antifungala. Det bidrar till att minska suppuration och förhindrar bakterier från att komma in i sår genom att bilda ett skyddande skikt.

Det är mycket användbart vid akne och solbränna. Aloe vera kan påskynda läkningsprocessen och förhindra infektioner på skadad hud.

Du måste dock ha i åtanke att du bör begränsa användningen till mindre sår, och inte djupa och allvarliga sår. Detta kan förvärra dem på grund av aloes förmåga att öka blodflödet till området.

Invärtes bruk

Denna växts invärtes användningsområden är också välkända; du kan till exempel göra en Aloe Vera juice hemma (sök professionell rådgivning innan) eller så kan du köpa den i form av nektar, shakes, pulver etc från en betrodd distributör av certifierade produkter. Denna distributör kommer att kunna förklara hur du ska använda dem och hur du ska dosera baserat på just din hälsosituation.

Vilka är Aloes kontraindikationer?

Undvik att konsumera Aloe Vera under graviditet och amning. Innehållet i denna växt kan producera kontraindikationer på livmodern, som kan vara förknippade med missfall eller för tidig födsel. Barn under 12 bör också undvika att använda det.

Generellt har utvärtes bruk inga begränsningar. Men för att utesluta eventuell allergi mot denna växt kan du göra ett enkelt test. Applicera lite aloe vera gel på underarmens undersida och vänta i 20 till 30 minuter. Om ingen reaktion skett efter denna tid kan du tryggt använda denna växt.

Denna växt bör inte användas tillsammans med läkemedel eller medicinska örter som är diuretika, laxermedel, som används för att sänka blodsockernivåerna, antikoagulantia, kortikosteroider med flera. Aloe kan förstärka effekterna av dessa läkemedel eller örter som du använder för närvarande, och därmed bli kontraproduktiv.

Försiktighetsåtgärder…

För säkerhets skull, om du använder någon medicin, bör du först tala med din läkare innan du dricker Aloe Vera juice. Denne kan ge dig råd om vad som är bäst för din hälsa.

Som vi alla redan vet bör alla medicinalväxter och naturläkemedel konsumeras på ett ansvarsfullt sätt. Kom ihåg att bara för att något kommer från naturen betyder det inte att du kan använda det utan gränser eller i stora mängder och förvänta dig enbart positiva resultat. Använd alltid sunt förnuft.

Alla former av naturliga behandlingar måste utföras konsekvent och med tålamod. Det är också bra att konsultera en naturläkare så du får rätt direktiv kring användningen beroende på din specifika hälsosituation, vare sig det gäller invärtes eller utvärtes bruk, samt lämplig längd på behandlingstiden.

Med så många mediciner och nya läkemedel som lanseras dagligen och som behandlar olika besvär kan dessa orsaka andra besvär på grund av deras biverkningar, som vi i allmänhet inte ägnar någon uppmärksamhet åt. Så varför inte förlita oss lite på moder natur? Vi kan fritt använda det mesta som vi finner i naturen enligt råden från utbildade experter.

MER FÖR DIG