8 anledningar att dricka hemgjord aloe vera-juice

oktober 13, 2018
Aloe vera hjälper inte bara huden utan har även många andra fördelar. Lär dig 8 fantastiska anledningar att dricka aloe vera-juice och hur du gör den hemma.

Vitaminerna, mineralerna och de antiinflammatoriska egenskaperna står ut bland de många fördelarna med aloe vera-juice. Glöm heller inte att den är till stor hjälp för viktminskning. I denna artikel ska vi tala om åtta av de främsta fördelarna.

aloe vera har många egenskaper

Aloe vera är en av de mest välkända växterna i världen, inte bara för att gelen har många kosmetiska användningar, utan för att den är en källa till näringsämnen som är väldigt fördelaktiga för hälsan. Den är rik på vatten, antioxidanter, fibrer och andra hälsosamma beståndsdelar, och har använts i många år som huskur mot olika sjukdomar.

Faktum är att läkemedelsindustrin och kosmetikaindustrin fortfarande använder dess naturliga extrakt för att göra många produkter och behandlingar. Men att använda växten i sitt naturliga tillstånd är fortfarande bäst, eftersom det är det mest effektiva sättet att dra nytta av egenskaperna till 100%.

Aloe vera är även bra för när du vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt, eftersom gelen inte innehåller många kalorier. Många vet fortfarande inte hur bra aloe är för hälsan, så vi vill dela med oss av 8 anledningar att lägga till aloe vera i din kost.

Motverkar förstoppning

Motverka förstoppning med aloe

Måttlig konsumtion av aloe vera är ett av de bästa sätten att motverka både mild och kronisk förstoppning. De stora mängderna vatten och fibrer har en milt laxerande effekt som hjälper med utdrivning av avföring.

Hjälper dig att gå ned i vikt

Att dricka aloe vera-juice är ett fantastiskt sätt att stärka din viktminskningsplan. Det rekommenderas att du börjar dricka juicen innan du börjar en diet eftersom den naturligt renar kroppen och tar bort gifter som påverkar matsmältningen och metabolismen.

Juicen kan även tas i små mängder för att kontrollera hunger utan att lägga till för många kalorier.

Är antiinflammatorisk

Inflammation kan vara ett stort problem

Personer med kronisk inflammation kan dra nytta av fantastiska fördelar från att dricka aloe vera-juice. Dess antiinflammatoriska egenskaper reducerar svullnader och associerad smärta.

Rekommenderas för att behandla:

Aloe vera-juicen är väldigt näringsrik

En liten dos aloe vera-juice passar även perfekt för att motverka några vanliga vitamin- och mineralbrister.

Dessa inkluderar:

 • Vitamin (A, B, C och E)
 • Mineraler (kalcium, järn, magnesium, zink, natrium, mangan och kalium)

Avgiftar kroppen

blod

De aktiva ingredienserna i aloe är användbara för att främja borttagning av gifter i blodet, levern och njurarna. Måttlig konsumtion motverkar cellskador och kroniska sjukdomar som är associerade med blodförgiftning.

Reglerar kolesterol

Tro det eller ej, men näringsämnena i aloe vera-juice kan öka nivån av bra kolesterol och minska dåligt kolesterol samt triglycerider. Tack vare de antiinflammatoriska beståndsdelarna motverkas förhårdning av artärerna och högt blodtryck.

Bra för munhälsan

Ta hand om tänderna

De antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaperna hos aloe vera är även bra för att motverka skador i tandköttet och tänderna. Dess konsumtion och applicering på tänderna minskar bakterienivåer och därför även plack och dålig andedräkt.

Det är även en av de bästa kurerna för de flesta magsår.

Kontrollerar blodsockret

Naturlig aloe vera-juice har en hypoglykemisk effekt som hjälper personer med typ 2-diabetes eller folk som har instabila blodsockernivåer. Juicen innehåller en substans som kallas glukomannan som hjälper till att konvertera socker till energi för att det inte ska ackumuleras i blodet.

Hur man gör aloe vera-juice

glas med aloe vera-juice

För att göra denna hälsosamma juice måste du skopa ur gelen. Växten måste vara minst två år gammal.

Det beror på att de speciella egenskaperna inte utvecklas helt förrän efter två år. Fördelarna är därför inte effektiva innan dess.

Ingredienser

 • 1 aloe vera-blad
 • 1 dl vatten
 • 1 matsked honung

Tillredning

 • Skär först aloe vera-bladet med en kniv och skopa ur gelen inuti.
 • Skölj sedan gelen under rinnande vatten.
 • När gelen ser klar ut lägger du den i mixern med vatten och mixar ordentligt.
 • Du kan även ha i lite honung för att det ska bli sötare.
 • Drick en halv upp till en kopp under dagen. Du kan även ha gelen i smoothies.
 • Drick inte för mycket, då det kan ha bieffekter.

Som du kan se har aloe vera många fantastiska hälsofördelar.

Genom att dricka aloe-juice regelbundet och göra det till en del av din diet främjar du en känsla av välmående.