Varmt honungsvatten: 5 goda skäl att dricka det

Visste du att du genom att börja dagen med ett glas varmt honungsvatten kan bidra till att öka din ämnesomsättning och främja viktminskning?

Att dricka ett glas varmt honungsvatten varje dag kostar inte något, men det hjälper mycket. Det är en av de naturliga huskurer som är lika gamla som de är effektiva.

När vi går upp på morgonen har vi i regel ont om tid och gör allt i en hast. Vi äter vad som är närmast till hands tillsammans med vår kopp kaffe och springer ut utan att ha förberett våra kroppar för dagens krav.

Att starta dagen med ett glas varmt honungsvatten erbjuder flera fördelar.

Om vi dessutom kompletterar det med en balanserad och näringsrik frukost går vi hemifrån med mer energi och ett starkare och mer motståndskraftigt immunförsvar.

I den här artikeln ger vi dig 5 goda skäl till att börja dricka varmt vatten och honung.

1. Det kan bidra till viktminskning

Som du vet är honung ett substitut för socker. Det är rikt på aminosyror, vitaminer och mineraler. Utan tvekan kompletterar det vår kost och kan hjälpa oss att minska vårt kaloriintag, och därmed minska risken för viktuppgång.

Att starta dagen med ett glas varmt honungsvatten kan avsevärt förbättra de grundläggande funktionerna som hjälper oss att gå ner i vikt:

 • Det renar systemet
 • Det är mättande
 • Vi förbättrar vår matsmältning och undviker förstoppning
 • Vi får en energigivande kur som tillåter oss att vara mer aktiva
Honung och kanel
Vidare, om du vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt, tveka inte att dricka ett glas varmt honungsvatten med en nypa kanel.

Gör det när du går upp på morgonen samt före sänggåendet. På så sätt ökar du också din ämnesomsättning.

2. Det förbättrar matsmältningen

Precis som vi sa i början av artikeln är det starkt rekommenderat att dricka varmt honungsvatten direkt på morgonen och på fastande mage.

 • Det är då våra magsafter är mycket mer mottagliga för de naturliga komponenterna i honung.
 • Det varma vattnet hjälper till att mjuka upp delar av de gifter som vidhäftar till tarmarna. Det rengör också tarmen och skrapar bort avfallsprodukter.
 • Senare, tack vare renare tarmar och en skyddad mage, kan vi smälta maten bättre samt absorbera näringsämnen mer effektivt.
 • Vi ska heller inte glömma att honung är ett naturligt antibiotikum. Det ger oss möjlighet att bekämpa de bakterier som orsakar infektioner i magen.

Läs också: Hemgjord sirap som behandlar matsmältningsproblem

3. Det stimulerar immunförsvaret

Det bör noteras att den naturliga kuren av varmt vatten med honung endast är effektiv om vi är konsekventa och tar den varje dag.

 • Det är det enda sättet att successivt stärka systemet med detta fantastiska bidrag av vitaminer, mineraler och aminosyror. Dessa kan öka vårt försvar och bekämpa patogener som finns i vår omgivning och försvagar oss.
 • Glöm inte att denna naturliga kur också fungerar som en intern regulator som låter oss upprätthålla balans. Ett exempel på detta är nivån av kortisol i kroppen för att minska stress.

Det är värt att vara konsekvent och dricka ett glas varmt vatten och honung varje dag.

Immunförsvaret4. Det minskar effekterna av allergier

Honung kan inte bota allergier, men kan minska symtom som hosta, torrhet i halsen, astma och nervositet. Det kan även skydda mot de faktorer som påverkar systemet.

5. Varmt honungsvatten med citron avgiftar kroppen

Honung och citron

Vi vet att rensande kurer är väldigt på modet. Med det sagt vill vi försäkra dig om att ingen är så lätt att bereda och så effektiv som ett glas varmt vatten med lite honung och saften från en halv citron.

 • Att tillsätta citronsaft hjälper till att rena kroppen genom att optimera leverfunktionen.
 • Kom ihåg att citron och honung i kombination med varmt vatten är bra för urinering och hälsosamt för urinvägarna.

Prova även: Honung och vitlök på tom mage i 7 dagar

Saker att tänka på

 • Det är inte rekommenderat att barn under 3 år konsumerar honung.
 • En måltid får aldrig ersättas med att bara dricka honung med citron, och det ska inte betraktas som en frukost.
 • 20 minuter efter att du druckit kuren ska du äta en normal frukost.
 • Tillsätt aldrig honung till vattnet när det kokar eftersom det ändrar honungens kemiska sammansättning. Vattnet ska vara ljummet, aldrig kokande.
 • Köp alltid ren ekologisk honung. Tänk på att sorter som säljs i vanliga livsmedelsbutiker kan innehålla ohälsosamt socker.

Spara

MER FÖR DIG