Honung och vitlök på tom mage i 7 dagar

För att få ut det mesta av denna process är det viktigt att båda ingredienserna är av högsta möjliga kvalitet. Du bör även kombinera behandlingen med en hälsosam livsstil.
Honung och vitlök på tom mage i 7 dagar

Senaste uppdateringen: 26 december, 2018

Honung och vitlök är någonting som alltid är bra att ha hemma. Det är bra för mer än att bara ha i matlagningen. Läs vidare så ska vi berätta mer.

Vitlök är en av de vanligaste ingredienserna inom matlagning i världen. Dess karaktäristiska smak kombineras väl med andra kryddor för att förbättra smaken hos otaliga rätter.

Men mer än att bara vara en utmärkt hjälp i köket har vitlök även alltid prisats tack vare dess förmåga att lindra en rad olika krämpor.

Dess medicinala egenskaper kan användas för att bekämpa inflammation, kroniska sjukdomar och infektioner.

Många av fördelarna kommer från dess innehåll av allicin – en aktiv beståndsdel som hjälper till att kontrollera höga kolesterolnivåer, blodtryck och andra tillstånd som relaterar till det kardiovaskulära systemet.

Den används även som behandling för matsmältningsproblem, andningssjukdomar och svampinfektioner.

Tack vare dessa antiinflammatoriska och antioxiderande effekter är vitlök faktiskt ett utmärkt tillskott vid konventionella behandlingar mot artrit, cancer och diabetes.

Näringsexperter rekommenderar att man äter rå vitlök för att bevara alla dess aktiva ingredienser.

Du kan även bereda en kur med honung och vitlök, vilket gör vitlöken lättare att få i dig samtidigt som alla fördelar stärks.

I hopp om att det kan gynna din hälsa och ditt generella välmående vill vi idag dela med oss av alla fördelar du kan dra nytta av när du äter honung och vitlök sju dagar i sträck.

Fördelarna med en kur på honung och vitlök

1. Förbättrar cirkulationen

Honung och vitlök förbättrar cirkulationen

Svavelbeståndsdelarna i vitlök är, när de kombineras med de fördelaktiga beståndsdelarna i honung, väldigt bra för cirkulationssystemet.

Båda verkar för att förhindra proppar och stärker venerna vilket hjälper kroppen att undvika åkommor såsom trombos och åderbråck.

2. Sänker blodtrycket

Högt blodtryck är en sjukdom som kan hota hela din hjärt- och kärlhälsa. För att kontrollera det naturligt kan honung och vitlök på tom mage varje dag vara en hjälp för kroppen.

3. Kontrollerar dåligt kolesterol

Rå vitlök innehåller allicin

Det allicin som släpps ut när du krossar rå vitlök kan rensa ditt blodomlopp och ta bort överflödigt kolesterol. Det är även ett bra sätt att hålla triglyceriderna på bra nivåer.

4. Minskar inflammation

Studier har visat att många av de kroniska hälsoproblemen som folk drabbas av kan kopplas till obalanser i kroppen som orsakar inflammation.

Både vitlök och honung bekämpar inflammation och agerar som naturliga smärtstillare vilket hjälper till med tillstånd såsom artrit, vätskeretention och muskelsjukdomar.

5. Stärker immunförsvaret

De antimikrobiella och svampmotverkande egenskaper som finns i honung och vitlök är utmärkta för att stärka immunsystemet.

Båda förbättrar din kropps försvar mot virus, bakterier och andra typer av patogener.

6. Bekämpar hosta

Vitlök och honung är bra mot hosta

När din hosta kommer från en bakterieinfektion eller ett virus finns det inget bättre än en enkel sirap gjord på honung och krossad vitlök.

Den lugnar irritationen och verkar även slemlösande vilket underlättar borttagningen av slem.

7. Snabbar upp återhämtningen från förkylningar och influensa

Alla förkylnings- och influensasymtom kan temporärt lindras med regelbunden konsumtion av denna kur. Den hjälper till att bekämpa virus och stimulerar produktionen av antikroppar som ansvarar för att skydda luftvägarna.

Vi rekommenderar att du läser: 6 hostmediciner för barn

Hur gör man denna naturliga kur?

Använd ekologiska livsmedel

För att dra nytta av alla fördelarna vi listat ovan bör du se till att din honung och vitlök är ekologiska.

Det är lätt att hitta billig honung i butikerna, men den är ofta näringsfattig eftersom den inte är 100% naturlig eller innehåller tillsatt socker.

Ingredienser

  • 335 g honung
  • 10 vitlöksklyftor
  • 1 glasburk med lock

Beredning

  • Hacka vitlöken i småbitar eller pressa med en vitlökspress.
  • Häll honungen i glasburken och rör ner vitlöken.
  • Stäng locket och förvara på en mörk plats i en vecka.
  • Efter denna tid kommer du att ha en mäktig, hälsosam sirap.

Hur du tar den

  • Prova ta en matsked innan frukost, antingen för sig själv eller utspädd i lite varmt vatten.
  • Ät det varje dag sju dagar i sträck, vänta några veckor och upprepa sedan.
  • Förvara kuren i rumstemperatur så att den inte börjar kristallisera sig.

Notera att fördelarna varierar från person till person, beroende på dagliga vanor. Inget kommer att förändras om du fortsätter med en kost rik på mättade fetter, socker och andra onyttiga livsmedel.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.