Hur man använder Aloe Vera vid förstoppning

Aloe Vera är en mörkgrön växt med en transparent gel som kan användas som lindring vid olika besvär, inklusive brännskador, hudsår och förstoppning.
Hur man använder Aloe Vera vid förstoppning
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Aloe vera är en grön växt med ett mörkt utseende och en transparent gel som används som lindring vid olika besvär, inklusive brännskador, hudsår och förstoppning.

Aloe Vera vid Förstoppning

Detta är ett mycket obehagligt tillstånd som uppstår när avföring är kvar i tjocktarmen under för lång tid, vilket orsakar mycket långsam matsmältning och en hel del obehag. Några av dessa obehag är oförmåga att uträtta sina behov i flera dagar, buksmärtor, kolit, illamående med mera.

Några faktorer som framkallar denna sjukdom är stress, otillräckligt intag av vätska, en frånvaro av kostfiber, överdriven användning av laxermedel eller läkemedel, förändringar i hormoner eller vanor etc.

Aloe vera, även känd som aloe, är en huskur som kan användas vid förstoppning eftersom växten har laxerande egenskaper som hjälper dig att tömma tarmen naturligt enligt vetenskapliga studier.

Aloe Vera är en mirakelväxt som kan hjälpa förstoppning

Beredning

För att bereda denna kur sköljer du växten med kallt vatten, skär den på mitten med en vass kniv och tar bort dess taggiga delar. Därefter extraherar du den genomskinliga gelen som innehåller de önskade laxerande egenskaperna och lägger den i en mixer.

Gelen bör beredas omedelbart efter att den extraherats eftersom den tenderar att hårdna snabbt när den kommer i kontakt med luften. Om du vill förbättra blandningen kan du lägga till lite citrussaft från citron, grapefrukt eller apelsin. Drycken bör sedan förvaras i kylskåp för att hålla dess egenskaper intakta i en vecka. Dock är den som mest koncentrerad de första två eller tre dagarna.

Hur ofta ska jag dricka det?

Du bör dricka 0,5-1 dl av aloejuicen dagligen; helst på fastande mage så den inte blandas med mat eller dryck som du har konsumerat. Du bör ta två matskedar i ett glas vatten eller, om du så föredrar, någon form av fruktjuice. Hur mycket du behöver ta beror på graden av förstoppning. Aloe vera kan vanligen konsumeras dagligen utan att missbruk uppstår, men ett onödigt stort intag kan ge biverkningar.

Det bör noteras att denna huskur inte är lämplig för gravida kvinnor, personer som har diabetes, sköldkörtelsjukdom eller njursjukdomar. Om du har något av detta får du förlita dig till en kost rik på fibrer och vitaminer.

Rekommendationer

kvinna motionerar på stranden
När du upplever symptom på förstoppning, såsom förekomst av gasbildning och buksmärtor, är det oerhört viktigt att du träffar din husläkare eller en specialist så de kan göra en utredning och ge dig en korrekt diagnos.

Utöver detta rekommenderas att du dricker mycket vatten och ändrar din livsstil. Du bör ändra dina kostvanor, särskilt genom att öka mängden fiber i maten. Detta är till enorm hjälp för matsmältningen. Regelbunden motion är också viktigt, vilket även förbättrar din ämnesomsättning.

Kom ihåg…

Aloe vera är en växt med en mängd positiva egenskaper för din hälsa. Som vi redan nämnt förbättrar den din matsmältning, hjälper dig att tömma tarmen och reglera dina magfunktioner.

Korrekt beredning och förvaring är viktigt och nödvändigt för att du ska få bästa möjliga effekt av drycken. Om du upplever några reaktioner, såsom diarré eller kramper, bör du göra ett uppehåll i minst 3 dagar och därefter fortsätta att ta små doser tre gånger om dagen. Ta en mindre dos före varje måltid alternativt en större efter att du har ätit. Detta kommer definitivt att hjälpa dig att sköta dina behov naturligt och bli av med din förstoppning.

Bilder från Redestrategía

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.