Hur man använder Aloe Vera vid förstoppning

Aloe Vera är en mörkgrön växt med en transparent gel som kan användas som lindring vid olika besvär, inklusive brännskador, hudsår och förstoppning.
Hur man använder Aloe Vera vid förstoppning
Maricela Jiménez López

Reviewed and approved by läkare Maricela Jiménez López.

Written by Equipo Editorial

Last update: 04 januari, 2023

Aloe vera är en grön växt med ett mörkt utseende och en transparent gel som används som lindring vid olika besvär, inklusive brännskador, hudsår och förstoppning.

Aloe Vera vid Förstoppning

Detta är ett mycket obehagligt tillstånd som uppstår när avföring är kvar i tjocktarmen under för lång tid, vilket orsakar mycket långsam matsmältning och en hel del obehag. Några av dessa obehag är oförmåga att uträtta sina behov i flera dagar, buksmärtor, kolit, illamående med mera.

Några faktorer som framkallar denna sjukdom är stress, otillräckligt intag av vätska, en frånvaro av kostfiber, överdriven användning av laxermedel eller läkemedel, förändringar i hormoner eller vanor etc.

Aloe vera, även känd som aloe, är en huskur som kan användas vid förstoppning eftersom växten har laxerande egenskaper som hjälper dig att tömma tarmen naturligt enligt vetenskapliga studier.

Aloe Vera är en mirakelväxt som kan hjälpa förstoppning

Beredning

För att bereda denna kur sköljer du växten med kallt vatten, skär den på mitten med en vass kniv och tar bort dess taggiga delar. Därefter extraherar du den genomskinliga gelen som innehåller de önskade laxerande egenskaperna och lägger den i en mixer.

Gelen bör beredas omedelbart efter att den extraherats eftersom den tenderar att hårdna snabbt när den kommer i kontakt med luften. Om du vill förbättra blandningen kan du lägga till lite citrussaft från citron, grapefrukt eller apelsin. Drycken bör sedan förvaras i kylskåp för att hålla dess egenskaper intakta i en vecka. Dock är den som mest koncentrerad de första två eller tre dagarna.

Hur ofta ska jag dricka det?

Du bör dricka 0,5-1 dl av aloejuicen dagligen; helst på fastande mage så den inte blandas med mat eller dryck som du har konsumerat. Du bör ta två matskedar i ett glas vatten eller, om du så föredrar, någon form av fruktjuice. Hur mycket du behöver ta beror på graden av förstoppning. Aloe vera kan vanligen konsumeras dagligen utan att missbruk uppstår, men ett onödigt stort intag kan ge biverkningar.

Det bör noteras att denna huskur inte är lämplig för gravida kvinnor, personer som har diabetes, sköldkörtelsjukdom eller njursjukdomar. Om du har något av detta får du förlita dig till en kost rik på fibrer och vitaminer.

Rekommendationer

kvinna motionerar på stranden

Utöver detta rekommenderas att du dricker mycket vatten och ändrar din livsstil. Du bör ändra dina kostvanor, särskilt genom att öka mängden fiber i maten. Detta är till enorm hjälp för matsmältningen. Regelbunden motion är också viktigt, vilket även förbättrar din ämnesomsättning.

Kom ihåg…

Aloe vera är en växt med en mängd positiva egenskaper för din hälsa. Som vi redan nämnt förbättrar den din matsmältning, hjälper dig att tömma tarmen och reglera dina magfunktioner.

Korrekt beredning och förvaring är viktigt och nödvändigt för att du ska få bästa möjliga effekt av drycken. Om du upplever några reaktioner, såsom diarré eller kramper, bör du göra ett uppehåll i minst 3 dagar och därefter fortsätta att ta små doser tre gånger om dagen. Ta en mindre dos före varje måltid alternativt en större efter att du har ätit. Detta kommer definitivt att hjälpa dig att sköta dina behov naturligt och bli av med din förstoppning.

Bilder från Redestrategía
It might interest you...
Prova dessa 5 ananasrecept för att bota förstoppning
Steg för Hälsa
Read it in Steg för Hälsa
Prova dessa 5 ananasrecept för att bota förstoppning

Ananas är en av de frukter som är mest gynnsamma för vår kropp och vi kan äta den i många former. Dessa ananasrecept är fantastiskt goda!
Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.