Hemmagjorda behandlingar mot celluliter

Innan du applicerar en behandling mot celluliter är det mycket viktigt att du utför en exfolierande massage för att ta bort fett och gifter som ackumulerats under huden. 

Du behöver inte oroa dig om du har celluliter, för det är något du kan bli av med. Du behöver dock inte spendera stora summor på dyra produkter som tömmer din plånbok. Det finns många naturliga behandlingar som kan hjälpa dig.

Vi kommer i denna artikel visa vad du behöver för att tillreda huskurer som hjälper dig motverka celluliter. Det är viktigt att du, innan du använder dessa naturliga produkter, exfolierar huden.

Ge ofta det drabbade området en exfolierande massage så att det ackumulerade fettet, och de giftiga substanserna, sätts i rörelse under huden. På det sättet flyttar de sig lättare till blodet så att du kan eliminera dem på rätt sätt.

Så kom ihåg: Huskurer mot celluliter bör alltid kompletteras med exfolierande massage.

Steg 1: Exfoliering

celluliter

Ta lite olivolja eller solrosolja och applicera detta på hela kroppen. Låt det verka i 15 minuter och ta därefter en dusch, helst med så varmt vatten som du klarar av (om du har problem med åderbråck kan du använda ljummet vatten). Tvätta därefter det område som drabbats av celluliter ordentligt med en neutral tvål och en tvättsvamp.

Med denna exfolierande behandling kan du eliminera alla döda hudceller och öppna porerna, samt göra att huskurer har bättre effekt. Kom ihåg att du alltid bör smörja in huden med regenererande oljor, som exempelvis olivolja, efter att du exfolierat den.

Steg 2 (alternativ 1): Citron och olivolja

celluliter

Skala några citroner och lägg skalen i en burk där du även häller olivolja. Stäng burken och låt den stå på en kall och mörk plats i en vecka (burken bör vara steriliserad innan användning för att undvika att tillredningen blir kontaminerad av rester av andra substanser).

Efter att veckan har gått kan du öppna burken, ta ut tillredningen och späda ut den med mer olivolja. Det bör vara lika stora delar eftersom citron har starka sammandragande egenskaper och annars kan påverka din hud. Du bör vidare använda oljan på natten eftersom citrusoljor är fotosensibiliserande och kan orsaka brännmärken på huden om du efter applicering utsätter dig direkt för solen.

Steg 2 (alternativ 2): Avokadokärnor

celluliter

Du kan även använda avokado. Skär fyra stora avokadokärnor i små bitar. Ju mindre desto bättre, då avokadokärnor är hårda och annars kan skada din mixer. Du kan även använda ett rivjärn om du har ett hemma.

Lägg därefter de krossade avokadokärnor i en burk och häll i antingen olivolja, mandelolja eller solrosolja. Du kan välja det du föredrar eller har hemma. Sätt på locket och låt detta stå på en mörk och sval plats i tre dagar. Efter dessa dagar tar du fram den och placerar den i kylen för att den inte ska mögla.

Steg 3

Det tredje steget innebär att du applicerar denna tillredning på huden i några minuter och upprepar denna process kontinuerligt, minst en gång per vecka, så ska du se att dina celluliter sakta men säkert försvinner.

MER FÖR DIG