Hemmagjorda behandlingar mot celluliter

Innan du applicerar en behandling mot celluliter är det mycket viktigt att du utför en exfolierande massage för att ta bort fett och gifter som ackumulerats under huden. 
Hemmagjorda behandlingar mot celluliter
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Du behöver inte oroa dig om du har celluliter, för det är något du kan bli av med. Du behöver inte ens spendera stora summor på dyra produkter som tömmer din plånbok. Det finns nämligen många naturliga behandlingar mot celluliter som kan hjälpa dig.

Vi kommer i denna artikel visa vad du behöver för att tillreda huskurer som hjälper dig motverka celluliter. Det är viktigt att du, innan du använder dessa naturliga produkter, exfolierar huden.

Ge regelbundet det drabbade området en exfolierande massage så att det ackumulerade fettet och de giftiga substanserna sätts i rörelse under huden. På så sätt flyttar de sig lättare till blodet så att du kan eliminera dem på rätt sätt.

Så kom ihåg: huskurer mot celluliter bör alltid kompletteras med exfolierande massage.

Behandlingar mot celluliter

Steg 1: exfoliering

Exfoliera huden först

Ta lite olivolja eller solrosolja och applicera detta på hela kroppen. Låt verka i 15 minuter och ta därefter en dusch, helst med så varmt vatten som du klarar av (om du har problem med åderbråck kan du använda ljummet vatten). Tvätta därefter det drabbade området ordentligt med en neutral tvål och tvättsvamp.

Med denna exfolierande behandling kan du eliminera alla döda hudceller och öppna porerna, samt göra att huskurer får bättre effekt. Kom ihåg att du alltid bör smörja in huden med återställande oljor, som exempelvis olivolja, efter att du exfolierat den.

Steg 2 (alternativ 1): citron och olivolja

Citron och olivolja

Skala några citroner och lägg skalen i en burk där du även häller olivolja. Stäng burken och låt den stå på en kall och mörk plats i en vecka (burken bör vara steriliserad innan användning för att undvika att tillredningen blir kontaminerad av rester av andra substanser).

Efter att veckan har gått kan du öppna burken, ta ut tillredningen och späda ut den med mer olivolja. Det bör vara lika stora delar eftersom citron har starkt sammandragande egenskaper och annars kan påverka din hud. Du bör vidare använda oljan på natten eftersom citrusoljor är fotosensibiliserande och kan orsaka brännmärken på huden om du efter applicering utsätter dig för direkt solsken.

Steg 2 (alternativ 2): avokadokärnor

Massage med avokadokärna

Du kan även använda avokado. Skär fyra stora avokadokärnor i små bitar. Ju mindre desto bättre, eftersom avokadokärnor är hårda och annars kan skada din mixer. Du kan även använda ett rivjärn om du har ett hemma.

Lägg därefter de krossade avokadokärnor i en burk och häll i antingen olivolja, mandelolja eller solrosolja. Du kan välja det du föredrar eller har hemma. Sätt på locket och låt det stå på en mörk och sval plats i tre dagar. Efter dessa dagar tar du fram det och placerar det i kylen för att det inte ska mögla.

Steg 3

Det tredje steget innebär att du applicerar denna tillredning på huden i några minuter och upprepar denna process kontinuerligt minst en gång per vecka. Du kommer se att dina celluliter sakta men säkert försvinner.

Du kan även vända dig till andra behandlingar mot celluliter, såsom varma kompresser med specifika örter. Dessa har testats av forskare och är bevisligen effektiva.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.