Använd massage för att få bort celluliter

Använd massage för att få bort celluliter
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 19 oktober, 2022

Vi vet alla att det inte finns någon mirakelkur för att få bort celluliter, och ibland är den enda lösningen kirurgi. Men vi garanterar att du kan minska risken för att de uppstår och förbättra utseendet hos dem du redan har genom rätt motion, massage och en näringsriktig kost. Så vad sägs om att lära dig hur du ger dig själv en massage för att få bort celluliter?

Steg 1: en hemgjord kräm mot celluliter

anticellulitkräm för benen

Nästan alla kvinnor lider av celluliter. Huden ser ut som ett apelsinskal på grund av retention av vätskor och ackumulerat fett i musklerna. Det förändrar ditt utseende och är även ett hälsoproblem som påvisar att cirkulationen kanske inte fungerar som den ska.

Så vad kan du göra för att få bort celluliter? Genomgå en operation, spendera en massa pengar på krämer? Varför spendera stora summor när du kan använda en hemgjord lösning? Det första steget är att lära dig att göra din egen kräm mot celluliter. Vi försäkrar dig om att den är mycket lätt att tillreda och effektiv om du är konsekvent i användningen. Anvisningarna finns nedan.

Vad du behöver

 • En matsked av kaffesump från imorse. Om du använder kaffekapslar, ta två redan använda kapslar och töm dem i en skål.
 • 2 matskedar olivolja
 • 1 matsked mandelolja
 • Saften från en halv citron

Hur man går till väga

 • Det är mycket enkelt. Kaffe är utmärkt för att behandla och exfoliera, och återställer din cirkulation på de mest kritiskt utsatta områdena. Kombinerat med den sura saften från citronen kommer dess kraft att bli ännu större.
 • Det första du ska göra är att blanda alla ingredienser i en skål. Blandningen kanske ser lite märklig ut, men vi försäkrar dig om att den är mycket effektiv.
 • Tillsätt en liten bit av din egen duschtvål, oavsett vilken typ du brukar använda. Tänk på att denna blandning kommer bli ännu bättre om duschtvålen är återfuktande. Rör om ordentligt, och sedan är du redo för steg två – massage mot celluliter.

Steg 2: massage för att minska celluliter

Massera bort celluliter

Massage är det bästa för att förbättra blodcirkulationen och återaktivera lymfdräneringen – det går inte att förneka. Det finns inget mer avkopplande och stimulerande än en av dessa massager, oavsett om det är på dina ben, huvud eller hals. De lindrar smärta, spänningar och muskelstelhet. De motverkar även vätskeretention och sänker dina nivåer av stresshormoner.

Om du utför denna massage varje dag på dina muskler så kommer du att se hur förekomsten av celluliter minskar sakta men säkert. Men du måste vara konsekvent och göra det på morgonen och kvällen varje dag. Ska vi börja?

Hur man gör en massage för att få bort celluliter

Det första steget är att ta en dusch. Din hud ska  vara ren och fri från smuts. Det är bäst om du spolar kallt vatten på dina ben och vader för att återaktivera cirkulationen, detta förbygger även åderbråck.

Nu till musklerna. Ta en riklig mängd av din hemgjorda kräm i händerna och värm upp den mellan handflatorna.

Starta massagen nedifrån och upp – med andra ord från vaderna till lår- och rumpmuskler. Det är bäst att alltid massera mot ditt hjärta, uppåt, så att du ökar cirkulationen. Fokusera mer på området mellan knäna och lår- och rumpmusklerna, eftersom det är där celluliterna framförallt uppstår.

Rörelserna ska vara långa och långsamma. Du bör röra dig uppåt till magen om du har lite ackumulerat fett där också. Kom ihåg att massera magen med cirkulära och smidiga rörelser. Se till att du har tillräckligt med kräm när du utför massagen.

Använd båda handflatorna och knogarna. Det är viktigt eftersom dina knogar och fingertoppar kan lägga till lite mer kraft och tryck (men var försiktig, du ska inte känna någon smärta). Rörelserna skall vara långa och runda, nyp huden en aning, samla lite hud och sträck den sedan med hjälp av pekfingret och tummen. Detta är mycket effektivt.

Du kan använda en träborste om det finns en plats på kroppen som du inte kan nå eller där det är svårt att massera korrekt. Använd en stor borste för att öka cirkulationen.

Som du kan se är denna massage lätt att utföra, men det viktigaste är att vara konsekvent: gör den på morgonen och på eftermiddagen varje dag. Försök att ha en hälsosam kost så att du får i dig massor av vätskor, antioxidanter och frukt, och försök att motionera varje dag i åtminstone en halvtimme. Vad sägs om att börja nu?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Baryluk Anna, Łuniewska Magdalena, Garczyński Wojciech, Gębska Magdalena y Weber Nowakowska Katarzyna. (2017). Estudio de caso del efecto anticelulítico y adelgazante del masaje al vacío. Zenodo. https://doi.org/10.5281/ZENODO.1064166
 • Chia-Yu Cheng. (1996), Método de masaje con cepillo de piel. Solicitud presentada por Jun Sui Kan Sei Cosmetics International Ltd. https://patents.google.com/patent/US5840048A/en
 • Maldonado López, J. S. (2018). Plan de negocios para la creación de una empresa dedicada a la producción y comercialización de jabón masajeador para la prevención y disminución de celulitis localizada en el cuerpo humano (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito. http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/9391
 • Orchard, A. y van Vuuren, S. (2017). Aceites esenciales comerciales como posibles antimicrobianos para tratar enfermedades de la piel. Medicina alternativa y complementaria basada en la evidencia, 2017, 1- 92. https://doi.org/10.1155/2017/4517971

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.