Massage för att få bort celluliter

juni 11, 2015

Vi vet alla att det inte finns någon mirakelkur för att få bort celluliter och ibland är den enda lösningen kirurgi. Men vi garanterar att du kan minska risken för att de uppstår, och förbättra utseendet på de du redan har genom rätt motion, massage och en näringsriktig kost. Så, vad sägs om att lära dig hur du ger dig själv en bra anti-cellulit massage?

Steg 1: En bra hemgjord anti-cellulit kräm

anti-cellulit-kräm

Nästan alla kvinnor lider av celluliter. Huden ser ut som ett apelsinskal på grund av retention av vätskor och ackumulerat fett i musklerna. Det förändrar ditt utseende och det är också ett hälsoproblem som påvisar att cirkulationen kanske inte fungerar som den ska.

Så vad kan du göra för att få bort celluliter? Genomgå en operation, spendera en massa pengar på krämer? Varför slösa bort en massa pengar, när du kan använda en hemgjord lösning. Det första steget är att lära dig att göra din egen anti-cellulit kräm. Vi försäkrar dig om att den är mycket lätt att tillverka och effektiv om du är konsekvent i användningen. Anvisningarna finns nedan.

Vad du behöver

  • En matsked av kaffesump från i morse. Om du använder kaffekapslar, ta två redan använda kapslar och töm dem i en skål.
  • 2 matskedar olivolja
  • En matsked mandelolja
  • Juice från en halv citron

Hur man går till väga

  • Det är mycket enkelt. Kaffe är utmärkt för att behandla och exfoliera, och återställer din cirkulation på de mest kritiskt utsatta områdena. Det finns de som också använder kaffe till att göra krämer för att minska magfett, så som du kan se, kommer det att vara bra för celluliter.Kombinerat med den sura saften från citronen, kommer dess kraft att bli ännu större.
  • Det första du bör göra är att blanda alla ingredienser i en skål. Blandningen kanske ser lite märklig ut, men vi försäkrar dig om att den är mycket effektiv.
  • Tillsätt, i samma skål, en liten bit av din egen duschtvål, oavsett vilken typ du brukar använda. Tänk på att denna blandning att bli ännu bättre om duschtvålen är återfuktande. Rör om ordentligt och sedan är du redo för steg två, anti-cellulit massagen.

Steg 2: Massage för att minska celluliter

cellulit

Massage är det bästa för att förbättra blodcirkulationen och återaktivera lymfdränaget. Det går inte att förneka. Det finns inget mer avkopplande och stimulerande än en av dessa massager, oavsett om det är på dina ben, huvud eller hals. De lindrar smärta, spänningar och muskelstelhet, samt motverkar vätskeretention och sänker dina nivåer av stresshormoner. Tveka inte. Om du gör denna massage varje dag på dina muskler, så kommer du att se hur förekomsten av celluliter minskar sakta men säkert. Men du bör vara konsekvent och göra det på morgonen och på kvällen varje dag. Ska vi börja?

Steg för anti-cellulit massage

Det första steget är att ta en dusch. Din hud bör vara ren och fri från smuts. Det är bäst om du spolar kallt vatten på dina ben och vader för att återaktivera cirkulationen, detta förbygger också åderbråck.

Nu till musklerna. Du har redan din kräm med kaffe och oljor som du gjort tidigare till hands, där du har tillsatt en liten bit av din återfuktande duschtvål. Ta en bra mängd i dina händer och värm upp den mellan handflatorna.

Starta massagen nerifrån och upp, med andra ord, från vaderna till lår- och rumpmuskler. Det är bäst att alltid massera mot ditt hjärta, uppåt, så att du kan öka cirkulationen. Fokusera mer på området från dina knän till dina lår- och rumpmuskler, eftersom det är där celluliterna framförallt uppstår.

Rörelserna bör vara långa och långsamma. Du bör röra dig uppåt till magen, om du har lite ackumulerat fett där också. Men kom ihåg att du bör massera magen med cirkulära och smidiga rörelser. Se till att du har tillräckligt med kräm när du gör massagen.

Använd båda handflatorna och knogarna till massagen. Det är viktigt eftersom dina knogar och fingertoppar kan lägga till lite mer kraft och tryck (men var försiktig, du bör inte känna någon smärta). Rörelserna skall vara långa och runda, nyp huden en aning, samla lite hud och sträck den sedan med hjälp av pekfingret och tummen. Detta är mycket effektivt.

Du kan använda en träborste om det finns en plats på kroppen som du inte kan nå eller där det är svårt att massera korrekt. Använd en stor borste för att öka cirkulationen.

Som du kan se, är denna massage lätt att göra, men det viktigaste är att vara konsekvent: gör den på morgonen och på eftermiddagen, varje dag. Försök att följa en hälsosam diet så att du får i dig massor av vätskor, antioxidanter och frukt och försök att motionera varje dag, i åtminstone en halv timma. Vad sägs om att börja nu?

MER FÖR DIG