Avkok för att bekämpa celluliter

juni 7, 2015

Celluliter, även känt som apelsinskalshud, är en av de värsta mardrömmarna för kvinnor rent generellt. Detta cirkulationsproblem kan drabba överviktiga personer såväl som de som är väldigt smala. I denna artikel ska vi presentera några olika men helt naturliga avkok för att bekämpa celluliter naturligt.

Det fula utseende som huden får innebär inget allvarligt för din hälsa, men man kan känna obehag när man bär kläder som blottar de områden som har påverkats, vilket kan försämra självförtroendet.

Som vi redan har sagt så är detta ett cirkulationsproblem. Det kan drabba alla av det kvinnliga könet. För att förstå anledningen bakom detta problem lite bättre så måste vi snabbt gå igenom orsakerna för det såväl som information om hur man behandlar celluliter.

Celluliter orsakas huvudsakligen av cirkulationsproblem som även associeras med hormon- och genetikproblem. Kvinnor lider generellt sett av större hormonproblem, vilket gör oss sårbara för dessa typer av förändringar.

Snabbmat-4

Utöver orsakerna som vi redan har nämnt så finns det även konsumtion av fett, brist på träning, för litet intag av vatten, saltmissbruk, kolsyrade drycker, att röka tobak, stress, preventivmedel, etc.

De viktigaste orsakerna för celluliter är alltså hormonfaktorer, genetiska faktorer samt dålig diet. Eftersom vi inte kan påverka de genetiska faktorerna så måste vi åtgärda de andra två.

Om du vill bekämpa celluliter så bör du börja med att ändra din diet. Du bör även inkludera mycket vatten så att du både rensar och ger din kropp tillräckligt med vätska. Kom ihåg att detta problem är nära relaterat till ansamlingen av gifter i din kropp, och det stämmer även att celluliter är associerade med förstoppning.

Kombinationen av en god diet, träning, att dricka vatten samt att man genomför estetiska behandlingar kommer vara till stor hjälp. Att endast använda en metod kommer dock knappast resultera i bra och hållbara resultat.

Det finns även örter som kan vara till stor hjälp i kampen mot celluliter. Eftersom dessa plantor har avgiftande, rensande och vätskedrivande egenskaper så kan de eliminera gifter och vätskeansamlingar i kroppen, vilket gör att din hud ser bättre ut. Notera avkoken som vi listar nedan.

Mynta

Mynta

Känd för sin effektivitet inom avgiftning och rening av kroppen, och aktiverar dessutom cirkulationen av blod. Du kan dricka ett avkok av torkade eller färska blad.

Åkerfräken

Den har vätskedrivande och rensande egenskaper, vilket är varför den är varmt rekommenderad för att bekämpa celluliter såväl som för att gagna kroppen rent generellt. Du kan göra ett avkok med en tesked av den torkade växten per 25 centiliter vatten. Drick det efter måltider.

Malva

Den hjälper till att förbättra cirkulationen i områden som drabbats av celluliter och förbättrar utseendet. Den får utbytet av vätskor i feta områden att bli mer effektivt genom att eliminera det överflödiga. Gör ett avkok med en tesked av blommorna per 25 centiliter vatten. Drick två koppar om dagen.

Extern användning

Murgröna

Denna ska endast användas externt. Om du äter den så löper du risken att bli förgiftad. Den orsakar en ökning av blodcirkulationen i området du applicerar den på. För att använda den som ett grötomslag så bör du göra ett avkok av växtens färska blad och sedan omedelbart lägga smeten i en bit tyg. Applicera på det drabbade området och håll det på plats med en knut eller tejp.

Avkoken som vi nämnt är hjälpmedel i kampen mot celluliter. Gör inte långa behandlingar och missbruka heller inte doseringarna. Om du använder läkemedel, är gravid eller ammar så ska du först rådfråga en läkare innan du konsumerar dessa kurer.

MER FÖR DIG