10 naturliga läkemedel mot åderbråck

Åderbråck är ett av de vanligaste cirkulationsproblemen som finns. Det påverkar primärt kvinnor, men det kan också påverka män. I stora drag är åderbråck utvidgade ådror som hindrar blodcirkulationen och resulterar i synlig utbuktning.

Fastän dess ursprung ligger i dålig cirkulation finns det flera olika anledningar till att åderbråck kan påverka dig och det finns även många naturliga läkemedel. Därför ska vi berätta om 10 läkemedel som kan hjälpa dig motverka åderbråck.

 De vanligaste orsakerna inkluderar övervikt, stillasittande eller brist på rörelse, långa perioder stående, användning av preventivmedel, gener, rökning, högt blodtryck, högt kolesterol eller blodproppar. Det är viktigt att du uppmärksammar dig på de första tecknen då det annars kan ha seriösa konsekvenser. Till exempel kan åderbråck i vissa fall allvarligt påverka vissa delar av kroppen, speciellt de nedre områdena, vilket kan leda till amputation.

Självklart finns det olika rekommendationer för att förhindra dess framträdande. Men om du redan har åderbråck vill vi visa några effektiva läkemedel för att behandla dem. Trots att många är skeptiska kan dessa behandlingar vara väldigt hjälpsamma, speciellt om du gör dem på rätt sätt.

1. Vitlök

Detta är en av de mest fördelaktiga naturliga produkterna för att behandla åderbråck. Tack vare dess egenskaper hjälper vitlök att reducera åderbråcksinflammation och förbättrar blodcirkulationen. Experter rekommenderar att du äter det som en del av din dagliga måltid eller applicerar det som en kräm, gjord med hackade vitlöksklyftor och en skvätt alkohol. Denna behandling borde appliceras fyra gånger per vecka på de angripna områdena.

2. Aloe vera

aloe vera svenska

Egenskaperna i aloe vera är väldigt effektiva mot åderbråck, samt andra förhållanden och alla sorters sjukdomar. I detta fall rekommenderar vi att du applicerar det som en kompress på de angripna områdena. Det är bäst att använda kompressen under natten och låta den sitta tills nästa morgon. Det är väldigt viktigt att använda varm aloe vera då plantan jobbar bättre under varma förhållanden.

3. Äppelcidervinäger

Denna produkt är också väldigt effektiv mot åderbråck, samt lätt att applicera. Allt du behöver göra är att fukta en ren handduk med en skvätt äppelcidervinäger och sedan placera den över dina åderbråck. Låt handduken sitta kvar i några minuter. Du kan också ge dig själv en mild massage där du rör dig nedifrån och upp. Något att hålla i åtanke är att du inte får trycka alltför hårt på de angripna områdena.

4. Vinäger, morot, och aloekräm

Ett annat väldigt effektivt alternativ är att tillreda en kräm gjord av aloe, vinäger (helst äppelcidervinäger), och morötter. För att bereda krämen, lägg alla ingredienser i en matberedare. Om du inte har en kan du använda en mixer. När alla ingredienser är i, blanda tills du får en ganska tjock massa. Smörj denna massa över dina åderbråck och låt det sitta i 30 minuter. Skölj med kallt vatten för att ta bort det.

åderbråck

5. Ta ett bad

Detta är en väldigt simpel behandling som du kan göra varje dag. Det kan också vara bra för fötterna, då de efteråt kommer kännas utvilade, avslappnade, fräscha, och om de är svullna kan svullnaden gå ner. Dessa bad borde göras i ett kar med vatten, havssalt, och en kopp med äppelcidervinäger. Håll dina ben under vattnet i 20 minuter och då och då massera dem.

6. Grön lersalva

Denna behandling kan vara lite knepig då du måste förbereda en salva eller kräm från grön lera och blanda det med vatten. Självklart bör du inte använda alltför mycket vatten, annars blir inte salvans konsistens rätt. När salvan är klar smörjer du in området, helst på kvällen, och låter det torka. Tvätta sedan av det med lite varmvatten och neutral tvål.

7. Bladrik lösning

mint svenska

Denna behandling kräver en del förberedelse. Dock är den väldigt effektivt, så det är värt det. Du kokar två liter vatten och sedan lägger du till en näve mint, en näve kamomillblad och en näve lagerblad. Låt det ligga i blöt i 5 minuter och applicera sedan på området. Låt dina fötter ligga i vatten i en balja eller ett badkar, efter att du blandat lösningen med en nypa natriumbikarbonat. Det är viktigt att nämna att denna behandling kan orsaka urtikaria (nässelutslag) för vissa personer, så var försiktig.

8. Chilipeppar

Fastän det kan verka otroligt så har kryddor som chilipeppar egenskaper som hjälper reducera svullnad i ådror och förbättra blodcirkulationen. Därför rekommenderar experterna att du äter små mängder av denna produkt. Det finns flera olika alternativ du kan använda. Till exempel, personer som inte är vana vid att äta chili kan äta paprika som, i all ärlighet, är en mildare version av chili.

9. Te från barken av kastanj

För denna behandling måste du koka 50 gram av barken från Indisk kastanj i en liter vatten i ca 10 minuter. Sedan silar du drycken och dricker den på en gång. Tack vare dess egenskaper är Indisk kastanj perfekt för bra cirkulation och för att reducera svullnaden orsakad av åderbråck.

10. Eteriska oljor

Eteriska oljor

Dessa är jättebra för att reducera inflammation från åderbråck och för att förbättra cirkulation. De används bäst för att ge dig själv massage på de angripna områdena. Det är mest effektivt att börja vid dina fötter och vrister och sakta röra dig upp mot låren. Denna massage måste vara mjuk, nedifrån och upp, i en roterande rörelse. Massagen borde utföras primärt på kvällen så att de eteriska oljorna kan jobba medan du sover.

Kategorier: Naturliga hälsopreparat Tags:
MER FÖR DIG