Fantastiska naturliga cellulitbehandlingar

Fantastiska naturliga cellulitbehandlingar

Senaste uppdateringen: 09 januari, 2019

Celluliter är ett stort problem för många kvinnor. De flesta källor är ense om att uppkomsten av celluliter orsakas av obalanser i huden och varje persons individuella kroppsfett, men det finns flera olika teorier rörande vad som orsakar denna obalans. Här nedan visar vi dig några fantastiska naturliga cellulitbehandlingar som du kan använda dig av.

Det verkar som att hormoner, kost, livsstil och gener spelar en roll då det kommer till celluliter, men detta är inte någon absolut påverkan. Överviktiga individer tenderar att löpa större risk för celluliter, men celluliter förekommer även hos smala kvinnor. Du kan dock prova olika naturliga cellulitbehandlingar som kan hjälpa till att ta bort, eller iallafall reducera dem.

Huskurer med naturliga cellulitbehandlingar kan göras enkelt och utan större kostnader. Det finns enkla naturliga behandlingar att tillgå, varav vissa består av örter. Vissa terapeuter anser att man bör rådgöra med en läkare innan man påbörjar huskurer med naturliga cellulitbehandlingar.

Äppelcidervinäger mot celluliter

Detta är en av de bästa huskurerna med naturliga cellulitbehandlingar. De näringsrika komponenterna i äppelcidervinägern hjälper till att reducera uppkomsten av celluliter. Östrogen och progesteron är två kvinnliga hormoner som ligger till grund för de fettlager som för det mesta orsakar celluliter hos kvinnor. Celluliter kan reduceras genom att använda äppelcidervinäger som en huskur.

Äppelcidervinäger innehåller ingredienser som reducerar uppkomsten av celluliter på huden. Följ instruktionerna nedan för att använda detta mot celluliter:

Blanda 2 matskedar äppelcidervinäger med 2,5 dl vatten i ett glas.
Lägg till lite honung för att sötsätta denna huskur för celluliter.
Drick varje morgon för att få bort celluliter.
Äppelcidervinäger kan även användas som ett topiskt botemedel för celluliter.
För att göra topiska huskurer med äppelcidervinäger, följ dessa steg:

Blanda en del av den bästa massagekräm eller -olja som du kan hitta med tre delar äppelcidervinäger.
Applicera försiktigt lösningen på de områden där du har celluliter två gånger per dag, varje dag.
Massera konstant den topiska äppelcidervinägern för bästa effekt.

Naturliga cellulitbehandlingar; torrborstning

Blod

En av de bästa huskurerna med naturliga cellulitbehandlingar är att förbättra blodcirkulationen till huden. Torrborstning är en av de metoder som rekommenderas som huskur. Genom att torrborsta huden varje dag hjälper du till att eliminera överflödig vätska och de gifter som finns i huden. Dessa gifter är kända som en del av orsaken till att celluliter uppstår.

Exfoliant med kaffe och socker

Majoriteten av alla huskurer för celluliter använder enkla kombinationer av saker som redan finns i hemmet. Denna hemmagjorda exfoliant med kaffe och socker ökar metabolismen i kroppen, samt tar bort överflödig vätska i hudvävnaden. Här är några råd:

  • Blanda en halv kopp kaffe med en halv dl brunsocker.
  • Denna blandning ger dig en exfoliant som kan användas som huskur för celluliter.
  • Applicera denna exfoliant på de områden där du har celluliter, applicera i cirkulära rörelser.
  • Du kan även applicera olivolja på dessa områden.
  • Då du har gjort detta, skölj av exfolianten i duschen.

Gelatin

gelatin

Gelatin och celluliter är nära relaterade. Om du vill bli få en bättre hud med naturliga cellulitbehandlingar, tänk på vilken typ av mat som har gelatin och inkludera denna i din kost. Många använder gelatin för att gå ner i vikt. Träning och viktminskning är några av de bästa sätten för att bli av med celluliter.

Väldigt lite är känt om gelatinets förmåga att förbättra hudens hälsa. Aminosyrorna i gelatinet hjälper till att forma grundläggande komponenter i hudens bindväv. Detta hjälper dig också att reglera vikten. Om du letar efter en bra huskur för celluliter, lägg till gelatin i din kost.

 


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.