Idag flyger jag över de grå molnen för att ha en bra dag

Humöret är väldigt kopplat till sättet vi tänker och den attityd vi har inför livet. Därför är det viktigt att man försöker vara positiv.
Idag flyger jag över de grå molnen för att ha en bra dag

Senaste uppdateringen: 13 mars, 2019

Idag kommer jag flyga över molnen för att ha en bra dag. Vi vet att det inte alltid är så lätt, speciellt när man har en hel lista med saker som behöver göras och människor i ens omgivning som vill dumpa sina problem på en.

Det är dock viktigt att ta kontroll över hur du ser på livet, för det är du som bestämmer hur du agerar, vilken attityd du har och hur lycklig du är. Din attityd är viktig; den påverkar hur du gör saker och ger dig kraften att säga nej när det verkligen behövs, när du behöver din personliga sfär. Attityd är viktigt för allas personliga tillväxt.

Idag kommer vi att bjuda in dig att omsätta dessa enkla strategier i praktiken, för att du ska kunna ha en bra dag.

Din attityd är viktig för att du ska kunna ha en bra dag

Titta dig i spegeln i några sekunder. Lägg sminket åt sidan och se bortom det fysiska, för det finns något viktigare.

Med vilken attityd kommer du att börja dagen? Det har säkert hänt dig att när du har gått till jobbet, gått ut genom dörren eller kört barnen till skolan har du stött på någon som har spridit sin negativa energi till dig. Det kan vara personens uttryck, dennes lidande….

Vi rekommenderar att du läser: Du behöver ingen annan för att bli komplett

Det händer nästan varje dag och det fastnar i tankarna, humöret och i din motivation till saker.

 • För att ha en bra dag behöver du vara övertygad om att du förtjänar allt du tar för dig.
 • Ta på dig attityden hos en person som kämpar. Vi pratar ibland om vikten av att vara positiv, men det fungerar inte om du inte verkligen tror på att du förtjänar att vara glad och positiv.
 • Vi vet alla vilka svårigheter som finns där ute, alla har sina problem, och dessa kan vi inte bara lägga åt sidan. Men vi måste bemöta dem med en kämpande attityd.

Det viktigaste är att härda ut

Flicka med blomma

Vi har alla dåliga dagar ibland och tänker bara negativa tankar. Men det viktigt att du reflekterar över följande:

 • Livet är inte alltid lätt och det finns ingen garanti att varje dag kommer att vara fylld av glädje.
 • Den som inte har blivit sviken, den som inte har förlorat någon eller något… den människan har fortfarande inte lämnat sin komfortzon.
 • Grå och trista dagar kan lära oss att bli starkare. De prövar oss och ger oss problem som vi måste lära oss att övervinna.

Tänk på det här:

 • Om du har haft trista dagar… Hur kommer det att sluta om du inte lär dig att hantera dem?
 • Du behöver bara utveckla strategier för att bemöta dem: du måste tro på dig själv och på att allt kommer att gå bra – att det finns både bra och dåliga dagar, och att det är helt okej.
 • Med bra självkänsla och ett bra självförtroende kan du flyga över dessa moln och ha en bra dag.

Låt ingen annan sprida sina egna grå moln till ditt liv

Kvinna med spegel

Det finns människor som dumpar sina problem i våra liv; sina moln, sin negativitet. Det finns de som gör det omedvetet för att de behöver avlasta sig känslomässigt och tänker inte på att det kan vara jobbigt för de runt omkring.

 • Undvik dock att ta ansvar för problem som inte är dina. Bär inte andras vikter.
 • Lär dig tänka att dagar inte bara handlar om saker vi måste göra, utan även om känslor.
 • Om du har familj och vänner som står dig nära men som har en negativ attityd, minska då ner på kontakten. Du behöver inte kapa banden helt, men det är bra om du håller dig på avstånd så att du skyddar dig själv emotionellt.

Vi vet att det inte alltid är lätt att ta sig igenom livet med ett leende, men dina tankar påverkar din attityd och dina känslor. Försök därför att omordna dina tankar för att kunna växa som människa och ha så många bra dagar du kan. Det förtjänar du!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.