Den som tycker om dig utan att visa det

Det är viktigt att vi tänker lika mycket på andra som vi vill att andra ska tänka på oss. Om vi tycker om en person bör vi göra allt vi kan för att visa det och göra denna person glad.
Den som tycker om dig utan att visa det

Senaste uppdateringen: 03 februari, 2019

Vid det här laget i livet vet du säkert att det inte är samma sak att känna att man tycker om någon som att visa det. Det finns personer som inte har sociala förmågor och som, trots att de får mycket kärlek själva, inte klarar av att visa det tillbaka, eller som visar det på ett dåligt sätt.

Denna känsla av att inte känna att man får korrespondens visar på något som är ett stort problem idag, och som skapar problem och obehag. Det finns många par som glider ifrån varandra för att där inte finns tillräckligt med tålamod. Har det hänt dig någon gång? I denna artikel kommer vi att gå igenom det.

Den som tycker om dig bör visa det

Det är inte nödvändigt att ge någon guld och gröna skogar, att rädda någon från allt ont i världen eller att någons partner hela tiden måste säga att personen tycker om en. Det är faktiskt så att en person kan älska utan att säga det, och det motsatta är också sant: en person kan uttrycka hur mycket vi betyder även om vi kanske inte betyder något alls för den personen.

  • Nyckeln ligger i att vara  ärlig, och framförallt att vi är autentiska.
  • Att bry sig om andra och ha någon annan som bryr sig om oss är en del av vårt välmående, och det har även en fysisk implikation.
  • Vi kan inte kräva av någon annan att denne visar hur “ofantligt mycket vi betyder”. Det som verkligen betyder något visas i de små detaljerna; den magi som inte planeras, utan som bara händer. Att känna denna känslan är något som lugnar ner oss.

Omtanke och kärlek kan visas på många sätt. Men det finns de som tycker att deras sätt är det enda rätta, utan att tänka på hur den andre är och vad för slags omtanke hen behöver.

den som tycker om dig

Det finns de som inte tycker om att ge kramar, och det finns de som aldrig använder sig av vänliga eller söta ord. Deras sätt att visa kärlek kan vara att sova över, göra små presenter, eller “helt enkelt vara”.

Det räcker dock inte med att “helt enkelt vara”. Det finns inte mycket värre än att den som tycker om dig inte är kapabel att visa det. Och varje person har behov – intimitet och passion – vilket är grunden till en hälsosam relation, likaså stabilitet och glädje. Om dessa saker inte finns blir relationen kall.

Vikten av att uttrycka sig emotionellt

Det är inte alla som vet hur man tar vara på något, hur man skapar relationer, eller hur man erbjuder utrymme för personlig utveckling när man är i en relation. Ingen av oss vet precis allt om mänskliga relationer, men när det kommer till kärlek är det viktigt att erbjuda det du själv behöver.

  • Om du vill att andra ska visa uppskattning, börja då med att visa uppskattning själv
  • Om du vill att andra ska bry sig om dig, börja då med att bry dig om dem först
  • Om du vill bli älskad, visa då att du älskar den andra personen först

Det som är svårt med denna situation är att många saknar ordentlig kunskap om sig själva. Omogna personer som inte kan kontrollera sina känslor eller som inte vet vilka deras värderingar eller behov är försöker ofta att projicera sina egna defekter på andra.

Och det är där problemet ligger. Vi ska nu titta på hur man kan visa uppskattning för den andra personen för att få en stabil och glad relation.

Kvinna med stjärnor

Beundran

Vår partner bör vara en person som, utöver att vara vår vän och älskare/älskarinna, också är någon som vi respekterar. Denna person bör också visa oss samma sak. Vi älskar vår partner eftersom personen har förmågan ett berika våra liv, och det är anledningen till att vi har valt vederbörande över någon annan.

Ärlig omtanke ligger i de små detaljerna

Den som tycker om dig bör också visa det varje dag, på små enkla sätt som personen själv väljer. Vi bör självklart även visa dessa små tecken på omtanke mot oss själva, för de är verkligen viktiga i det långa loppet.

Det går inte att bara “vara” i ett förhållande, utan du måste även visa att du bryr dig om din partner. Det är inte så värst svårt, och ingen förlorar på att visa omtanke.

All kärlek som du visar för din partner gör att du växer som människa.

Det är värt att omsätta detta i praktiken.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Langeslag, S. J. E., & van Strien, J. W. (2016). Regulation of Romantic Love Feelings: Preconceptions, Strategies, and Feasibility. PLOS ONE, 11(8), e0161087. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0161087
  • Oravecz, Z., Muth, C., & Vandekerckhove, J. (2016). Do People Agree on What Makes One Feel Loved? A Cognitive Psychometric Approach to the Consensus on Felt Love. PLOS ONE, 11(4), e0152803. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0152803
  • Surti, K., & Langeslag, S. J. E. (2019). Perceived ability to regulate love. PLOS ONE, 14(5), e0216523. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0216523
  • Wagner, U., Galli, L., Schott, B. H., Wold, A., van der Schalk, J., Manstead, A. S. R., Scherer, K., & Walter, H. (2014). Beautiful friendship: Social sharing of emotions improves subjective feelings and activates the neural reward circuitry. Social Cognitive and Affective Neuroscience, 10(6), 801–808. https://doi.org/10.1093/scan/nsu121

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.