Hemligheten bakom lyckliga relationer

Hemligheten bakom lyckliga relationer

Senaste uppdateringen: 30 november, 2018

Är inte människor märkliga? Så många tillbringar sina liv i en galen kamp mot tiden, försjunkna i sina göromål och upptagna med tusen saker. På sin fritid distraherar de sig framför TV:n, på Facebook eller omgivna av människor, buller eller i en förvirrande röra av alkohol eller droger. I detta kaos av att göra och inte vara går det viktigaste förlorat; inte på utsidan men på insidan; relationer.

Börja hemma

Att vara ensam kan vara skrämmande för vissa människor, som de som så länge de är i andras sällskap kommer att offra kvaliteten på sina relationer. Denna rädsla för att vara ensam speglar rädslan för att vara i kontakt med sina innersta känslor, vilket kan vara obehagligt eller smärtsamt. Så de föredrar att distrahera sig eller bedöva sig med yttre stimulanser.

Men om dina känslomässiga behov inte får spelrum eller uppmärksamhet och om du inte accepterar dina svagheter och styrkor villkorslöst kommer du att gå genom livet med en mask på och låtsas vara något du inte är medan du försöker få andra människor att acceptera dig.

Människor föds inte som känslomässiga zombies. Bebisar dömer inte sina känslor; de helt enkelt känner och uttrycker dem. Under socialiseringsprocessen kan barn dessvärre bli ignorerade, sårade, förlöjligade eller utnyttjade. I detta fall är allt de kan göra att begrava smärtan de känner i sitt undermedvetna. Små barn är fortfarande beroende av andra för att känna sig värdiga kärlek och respekt. Men när de når vuxen ålder måste de ta ansvar för sin emotionella hälsa, att läka sina sår och tillfredsställa behoven hos deras inre barn. Om de inte gör det kommer de att leva i en tomhet som de kommer att försöka fylla med ytliga eller oäkta relationer.

Din bägare ska flöda över i relationer

Din främsta uppgift bör vara att lära dig att se, älska och värdesätta det mest värdefulla du har – ditt egen väsen. Ju mer du lär dig att älska dig själv desto större blir din önskan att dela din kärlek med andra. Äkta kärlek är expanderande till sin natur. Denna “chockvåg” är ostoppbar och därför oundviklig att vilja dela denna kärlek med andra. Detta sker inte med ett tomt inre och en mask på utan med självförverkligande och autenticitet.

Anledningen till att vi har relationer är att lära oss, växa, älska, njuta och ha kul tillsammans. För i slutändan är ditt sanna uppdrag i denna värld att utöka din förmåga att älska dig själv.

Välstånd, nöje, framgång, ägodelar eller rikedom kan inte ersätta den tillfredsställelse som sann villkorslös kärlek producerar. Dock måste du börja med att älska och acceptera dig själv. Kärleken till dig själv förser båda halvorna av en relation med säkerhet och förtroende. Så istället för att ständigt försöka få kärlek från någon annan eller ens kräva det: Dela istället den kärlek du har till dig själv med din nästa.

Att ignorera sig själv eller förneka sina egna behov är några av de största orsakerna till misslyckade kärleksrelationer. Att lära dig att verkligen älska dig själv bidrar till att göra dina relationer sundare. Att älska någon är det mest fantastiska som finns, men du kan inte ge vad du inte har. Så länge du inte lär dig att älska dig själv kan du inte älska en annan person.

Artikeln publicerades ursprungligen i La Mente es Maravillosa.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.