Dessa fyra frön kan behandla cancer
I sökandet efter sätt att behandla cancer har flera studier visat att det finns substanser i naturen som kan vara väldigt effektiva för detta ändamål, och en stor fördel är att de inte ger några bieffekter.
Idag är kemoterapi den mest använda tekniken för att motverka cancer, trots att det finns tydliga bevis för att även friska organ och cancerceller påverkas.
Vissa känner dock att de vill komplettera sin behandling med naturliga kurer. Dessa kan minska risken för att utveckla sjukdomen genom att stärka immunförsvaret och i vissa fall motverka tillväxten av maligna celler. Men de ska som sagt endast användas i kompletterande syfte och i samråd med din läkare.
Bland dessa naturliga alternativ hittar vi fyra olika typer av frön, vars näringsegenskaper har gett bra resultat i kampen mot tumörer.
1. Äppelkärnor
Äppelkärnor räknas av många experter som ett bra medel för att behandla cancer. Det är vetenskaplig bevisat att de kan motverka tillväxten av maligna celler för olika typer av cancer, såsom:
- Koloncancer
- Lungcancer
- Prostatacancer
- Cancer i bukspottskörteln
- Bröstcancer
- Magcancer
De fytokemiska beståndsdelarna hos dessa frön har visat sig vara många gånger bättre på att motverka tillväxten av cancerceller än Adriamycin – ett kemoterapeutiskt läkemedel som används i hela världen.
Även om det stämmer att dessa frön innehåller en mindre mängd cyanid är det bara farligt i större doser.
Vill du läsa mer? Läs: Kur med gröna äpplen på fastande mage
2. Druvkärnor
Extraktet från druvkärnor är rikt på antioxidanter, bioflavonoider och en substans känd som B2G2, som kroppen kan använda för att motverka cancer. Förr trodde man att de bioaktiva substanserna i extraktet kunde attackera olika grupper av cancerceller, men nu har det visat sig att det är B2G2 som ger denna effekt.
Allt indikerar på att denna produkt förstör miljön som cellerna behöver för att växa.
3. Linfrön
Tack vare dess stora innehåll av lignaner kan linfrön användas för att motverka cancer. Det har visat sig att de är effektiva för att motverka och förebygga bröstcancer. Vetenskapliga studier har utförts både i Sverige och utomlands som stödjer linfröns effekt mot cancer.
De blev populära för några år sedan eftersom de kan främja apoptos (programmerad celldöd) för tumörceller, samtidigt som de motverkar angiogenes, vilket skulle kunna förebygga metastas. De är även en bra källa till alfa-linolsyra – en typ av essentiell omega 3-fettsyra som kan motverka cancer och andra kroniska sjukdomar.
4. Aprikoskärnor för att behandla cancer
Aprikoskärnor innehåller en stor mängd vitamin B17, som kan motverka cancer i kroppen. För att använda dessa kärnor krossar du dem med en mortel och äter därefter de frön du hittar inuti. Tänk på att produkter med vitamin B17 som säljs på marknaden inte innehåller de enzymer och kofaktörer som dessa frön har.
För att undvika den bittra smaken blandar du bara med lite muskot eller riven kokos.
Glöm inte att läsa: Kokosvatten för behandling av hypoteros
Kom ihåg!
Alla dessa frön har förmågan att behandla cancer, men de har inte bevisats bota cancer. Därför bör du använda dem som en förebyggande metod eller ett komplement till din vanliga behandling. Konsultera med din läkare angående mängderna du bör ta och vilka effekter som kan uppkomma om du tar för mycket.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- PDQ® . PDQ Laetrilo (amigdalina). Bethesda, MD: National Cancer Institute. Disponible en: https://www.cancer.gov/espanol/cancer/tratamiento/mca/paciente/laetrilo-pdq
- Dai, J., & Mumper, R. J. (2010). Plant phenolics: Extraction, analysis and their antioxidant and anticancer properties. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules15107313
- Ramadan, M. F. (2007). Nutritional value, functional properties and nutraceutical applications of black cumin (Nigella sativa L.): An overview. International Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1111/j.1365-2621.2006.01417.x
- Khan, M. A., Chen, H. C., Tania, M., & Zhang, D. Z. (2011). Anticancer activities of Nigella sativa (Black Cumin). African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines. https://doi.org/10.4314/ajtcam.v8i5S.10
- Vilche, C., Gely, M., & Santalla, E. (2003). Physical properties of quinoa seeds. Biosystems Engineering. https://doi.org/10.1016/S1537-5110(03)00114-4