Rensa tjocktarmen och bränn fett med linfrön

Förutom att vara ett potent anticancermedel är linfrön rika på kostfiber, vilket bidrar till att främja viktminskning, sänka kolesterolet och förebygga förstoppning.

Linfrön har många kända egenskaper. De används som en huskur för flera olika ändamål, bland annat för att rengöra tjocktarmen och bränna kroppsfett. Vill du veta hur? Ta reda på detta i följande artikel där vi ska förklara hur du kan rensa din tjocktarm och bränna fett med linfrön!

Dina tarmar har till uppgift att eliminera parasiter och osmält avfall från kroppen. Men problem uppstår när en del av dessa inte avlägsnas fullt ut och ackumuleras i tarmen, vilket kan orsaka vissa sjukdomar på grund av att dessa gifter så småningom når blodomloppet. Detta kan i sin tur orsaka irreparabla skador på kroppen.

Några av de tillstånd som kan uppstå är: förstoppning, diabetes, lever- eller njursjukdom, problem med synen eller hörseln, artrit, cancer, dålig hår- och nagelväxt samt tråkig och livlös hud.

Sambandet mellan rensning av tjocktarmen och viktminskning

Kanske du undrar hur du kan rensa din tjocktarm för att gå ner i vikt? Det du först bör utföra är en tarmrening. Du bör också vara medveten om att allt vi äter inte borde stanna i kroppen. Som vi nämnde tidigare kan restprodukter ackumuleras i tarmen, vilket gör att du känner dig svullen. Detta gäller särskilt om ditt dagliga intag är obalanserat, till exempel med alltför stor andel vitt mjöl, raffinerat socker och fett.

Dessa dåliga vanor kan också orsaka buksmärtor, obehag, viktökning och allergier – liksom matsmältningsbesvär eller långsammare matsmältning.
Tjocktarmen
Från det ögonblick du bestämmer dig för att utföra en tarmrening för viktminskning, eller rensa ut avfallsmaterial som lagrats i tarmen, måste du ändra din kost till att omfatta mer hälsosamma alternativ, som frukt, grönsaker, fullkornsprodukter, nötter och andra livsmedel som innehåller mycket fiber.

Vad är så bra med linfrön?

Linfrön är ett potent anticancermedel med förmågan att blockera flödet av östrogen genom dess stimulerande effekt av detta hormon (detta kommer från den höga halten av omega-3-fettsyror). De innehåller också ett ämne som reglerar blodtryck och arteriell funktion, vilket gör dem till ett utmärkt val för att balansera metabolismen av fett, kalcium och energi.

Samtidigt innehåller linfrön en hel del kostfiber, mer än något annat sädesslag, vilket gör dem till en ‘supermat’ jämförbara med samtliga livsmedel som anges ovan. Därför är de starkt rekommenderade i dieter för viktminskning, för att sänka kolesterol och förebygga förstoppning.

Som om allt detta inte vore nog minskar linfrön också risken för bröst-, prostata-, lung- och tjocktarmscancer. Och det har mycket goda effekter vid samtliga av följande tillstånd:

 • Stress
 • Diabetes
 • Vätskeretention
 • Nedsatt spermieproduktion
 • Depression
 • Allergier
 • Nedsatt körtelfunktion
 • Synproblem
 • och många fler…
Tjocktarmen 2

Hur du använder linfrön för att rensa tjocktarmen och gå ner i vikt

De flesta lavemang och tarmreningsmedel arbetar endast inom en mycket liten del av tarmarna, cirka 50 centimeter, förutom att de kräver mycket specifika ingredienser lämpar sig för de önskade målen. Med detta sagt är ett bra sätt att rengöra hela tjocktarmen att äta linfrön under tre sammanhängande veckor.

Denna behandling rengör tarmarna helt genom att ta bort överskottsprodukter, slem och parasiter, medan den upprätthåller den normala tarmfloran. Den kommer också hjälpa dig gå ner i vikt och bränna fett snabbare, samtidigt som den allmänt sett ger en positiv effekt på regleringen av lipidmetabolismen.

Linfrön absorberas lätt, eliminerar gifter ur kroppen och sänker kolesterolhalten samt fett- och sockerinnehållet i blodet. En tarmrening med hjälp av linfrön är utmärkt för personer som lider av:

 • Inflammation i det gastrointestinala systemet eller övre luftvägarna
 • Magsår, gastrit, kolit eller duodenalsår
 • Sjukdomar som urinvägsinfektioner, pyelonefrit eller cystit
 • Fetma eller störningar i lipidmetabolismen

Du behöver konsumera följande istället för din vanliga frukost i tre veckor i följd:

 • Vecka ett: Blanda en matsked linfrömjöl med 1 dl kefir (finns i både hälsokostbutiker och vanliga mataffärer)
 • Vecka två: Blanda två matskedar linfrömjöl med 1 dl kefir
 • Vecka tre: Blanda tre matskedar linfrömjöl med 1,5 dl kefir

Under dagen ska du äta så hälsosamt som möjligt; helst en råkost med massor av grönsaker, frukt, fullkornsprodukter, nötter och vatten. Om du inte får tag på kefir kan du använda grekisk eller naturell yoghurt, även om hemlagad är bättre.

Ett annat recept med linfrön för viktminskning och tarmrening

Detta recept bör konsumeras varje dag i en hel månad. Det kommer hjälpa dig att tappa cirka 5 kg om du följer upp med en hälsosam kost, motion och massor av vatten (två liter per dag). Koka en matsked linfrön i 2,5 dl vatten. När vattnet har en ”gummikonsistens” är det klart. Sila vätskan och drick den före frukost.

Varning: Eftersom detta är ett naturligt laxermedel kommer du märka att du behöver gå på toaletten oftare.

Kategorier: Naturliga hälsopreparat Tags:
MER FÖR DIG