Avgifta kroppen naturligt med blåbär och yoghurt

Avgifta kroppen naturligt med blåbär och yoghurt
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Skriven och verifierad av Kirurg Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Att avgifta kroppen är en viktig process genom vilken många skadliga restprodukter kan elimineras – ämnen som kan ackumuleras efter intag av vissa livsmedel, mediciner eller genom absorption från omgivningen.

Idag ska du få ett recept på en fantastisk avgiftningskur med blåbär och yoghurt!

Fördelar med att avgifta kroppen med blåbär och yoghurt

Blåbär är verkligen överraskande tack vare den stora mängden av egenskaper och fördelar de innehåller och kan ge kroppen när de används som naturlig avgiftningskur.

Blåbärsjuice är en mycket kraftfull naturlig huskur som hjälper till att skydda kroppen från en stor mängd skadliga ämnen liksom att hjälpa den att bekämpa fria radikaler eftersom blåbär innehåller polyfenoler och flavonoider.

Regelbunden konsumtion av blåbär är viktigt för att stärka immunförsvaret, bidra till att minska risken att drabbas av cancer och framförallt för att förebygga alla typer av infektioner.

Yoghurt å sin sida har många antibakteriella egenskaper som hjälper kroppen att eliminera avfallsprodukter och skadliga rester som byggs upp främst i magen. Den bidrar också starkt till att återuppbygga och reglera tarm- och urogenitalfloran.

Hur ska en avgiftande diet följas?

Att avgifta kroppen är ett så viktigt förfarande att du rekommenderas att välja en dag i veckan och fokusera på uppgiften utan någon form av avbrott så att du effektivt kan eliminera gifter som ackumuleras i kroppen.

Detta är en ganska enkel procedur. Du måste bara hålla dig till en kost baserad på frukt och grönsaker som är rika på antioxidanter och samtidigt bör du se till att de avgiftande blåbären och yoghurten inte saknas.

Hur man bereder en avgiftningskur med blåbär och yoghurt

Blåbär
Denna naturliga och läckra dryck kommer att hjälpa dig att avgifta kroppen på ett effektivt och enkelt sätt. Det bästa är att dricka den ofta och så mycket eller lite som du vill.

Ingredienser

  • 2 1/2 kopp yoghurt
  • En kopp mjölk
  • 1/2 kopp blåbär
  • Isbitar

Gör så här

Det första du bör göra är att tillsätta mjölk, yoghurt och blåbär till en mixer. Kör i några sekunder på hög hastighet.

Lägg sedan i isbitarna och mixa i några minuter på hög hastighet.

På detta sätt kommer du att få en god, effektiv och naturlig avgiftningskur gjord av blåbär och yoghurt som också är näringsrik och läcker.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Szajdek, A., & Borowska, E. J. (2008). Bioactive compounds and health-promoting properties of Berry fruits: A review. Plant Foods for Human Nutrition. Kluwer Academic Publishers. https://doi.org/10.1007/s11130-008-0097-5
  • Tamang, J. P., Shin, D. H., Jung, S. J., & Chae, S. W. (2016, April 26). Functional properties of microorganisms in fermented foods. Frontiers in Microbiology. Frontiers Media S.A. https://doi.org/10.3389/fmicb.2016.00578
  • Lisko DJ, Johnston GP, Johnston CG. Effects of Dietary Yogurt on the Healthy Human Gastrointestinal (GI) Microbiome. Microorganisms. 2017;5(1):6. Published 2017 Feb 15. doi:10.3390/microorganisms5010006
  • Fernandez MA, Marette A. Potential Health Benefits of Combining Yogurt and Fruits Based on Their Probiotic and Prebiotic Properties. Adv Nutr. 2017;8(1):155S–164S. Published 2017 Jan 17. doi:10.3945/an.115.011114

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.